Şimdi Ara

tercih olayıyla ilgili birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. kafamda birkaç seçenek var puanım pek yüksek değil o yüzden sınırlı bikaç seçenek arasından en mantıklı olanı yazmak istiyorum, 1 sene daha hazırlanmak gibi lüksüm yok..

1- orman mühendisliği (bitirince kpssden 80+ puan alabiliecegimi biliyorum) (mf4 puanımın yeteceğini düşünüyorum okul puanıyla birlikte)
    2- harita kadastro (2 yıllık ama dgs ile harita müh geçme olasılığı çok mu düşük sizce?)
    3- ziraat mühendisliği (puanım zooteknilerin tamamı ve bazı yerlerin bitki koruma bahçe vs. yerlerine yetiyor)
    4- 2 yıllık sağlık bölümlerinden birine gidip dgs ile 4 yıllık hemşireliğe geçmek (sağlık bölümlerinin 2 yıllık olanlarına o liseyi okumuş olanlara öncelik veriyorlarmış ve çok talep oluyormuş, sizce aşağıdaki puanlarla girme şansım var mı herhangi birine?)

ygs -1 sıralama 195k (275 puan), ygs -2 sıralama 183 k (268 puan) okul puanı 45

siz olsanız hangisini/ hangilerini yazardınız arkadaşlar tercih ederken.. bu sene son şansım ve kesin gitmem lazım üniye bu yıl, ve sonu da fos çıkmasın istiyorum açıkçası. lütfen yardım. şimdiden teşekkürler

• bir de acaba okul puanı eklendiğinde ygs 1-2 deki sıralamam düşer mi sizce? son olarak, bu ygs-2 puanıyla en kötü ünide bile olsa hemşirelik 4 yıllık gelmesi imkansız dimi. ya da ebelik falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE694CFCD -- 22 Haziran 2013; 2:47:32 >
  • merhaba tercihlerin güzel seni yönlendirmiş gibi olmayım ama onların arasına şunu da ekle şayet puanına iyi bir yer geliyor ve yetiyorsa gıda mühendisliği yaz yoksa bu bölüme dgs ile geçebileceğin bir bölümü ekle tabi karar senin Allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyundelisi333

merhaba tercihlerin güzel seni yönlendirmiş gibi olmayım ama onların arasına şunu da ekle şayet puanına iyi bir yer geliyor ve yetiyorsa gıda mühendisliği yaz yoksa bu bölüme dgs ile geçebileceğin bir bölümü ekle tabi karar senin Allah yardımcın olsun

gıda mühendisliğinin geleceği açık mı ? eğer öyleyse ekleyebilirim, direkt 4 yıllığını kazanmaya mf-4 puanım yetmicek büyük ihtimal, ama geçiş olayı için bişeyler araştırabilirim teşekkürler. başka fikri olan var mı arkadaşlar
  • geçişle uğraşma direk 4 yıllığa git
  • her yıl geleceğin meslekleri belirlenir bu söktörleri doğru yönlendirmek adına yapılan bir araştırmadır bu bilgiyi bir kenara bırakırsak şöyle söyleyim çalışabileceğin bazı alanlar şunlar yağ teknolojisi,meyve sebze teknolojisi,hububat teknolojisi, süt teknolojisi, et teknolojisi gıda maddelerinin ambalajlanması, duyusal analiz, temel işlemler, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji alanlarında eğitim alan öğrenciler gıda labaratuarlarında, gıda üretim tesislerinde kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler buranın altını çiziyorum çünkü biliyoruz ki hiç bir şey kolay değildir;emek ve kendini geliştirmekle alakalı ama bayanların sektörde avantajı artı puanlı

şunuda belirteyim sadece fabrika,tesis gibi alanlarda görev almanın dışında ingilizce eğitiminiz gibi araştırmaya bağlı 2. dil eğitiminizi de geliştirirseniz yabancı firmaların ülkemizdeki gıdaya yönelik portföylerinde yönetici olarakta yer alabilirsin.

Malum her dönem gündemi zorlayan gdolu gıdalar tartışması olur bunlardan dolayı organik tarım bölümleri gibi tarıma yönelik çeşitli bölümler açıldı güvenilir gıda adına kısaca sonuçta gıda en temel maddelerimizi oluşturuyor ve güvenli gıda için iyi yetişmiş mühendisler her zaman şart; yazı biraz uzun oldu kusura bakma seni bu alanda heveslendirmek adına yazmadım karar senin yolun açık olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyundelisi333 -- 22 Haziran 2013; 15:55:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyundelisi333

her yıl geleceğin meslekleri belirlenir bu söktörleri doğru yönlendirmek adına yapılan bir araştırmadır bu bilgiyi bir kenara bırakırsak şöyle söyleyim çalışabileceğin bazı alanlar şunlar yağ teknolojisi,meyve sebze teknolojisi,hububat teknolojisi, süt teknolojisi, et teknolojisi gıda maddelerinin ambalajlanması, duyusal analiz, temel işlemler, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji alanlarında eğitim alan öğrenciler gıda labaratuarlarında, gıda üretim tesislerinde kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler buranın altını çiziyorum çünkü biliyoruz ki hiç bir şey kolay değildir;emek ve kendini geliştirmekle alakalı ama bayanların sektörde avantajı artı puanlı

şunuda belirteyim sadece fabrika,tesis gibi alanlarda görev almanın dışında ingilizce eğitiminiz gibi araştırmaya bağlı 2. dil eğitiminizi de geliştirirseniz yabancı firmaların ülkemizdeki gıdaya yönelik portföylerinde yönetici olarakta yer alabilirsin.

Malum her dönem gündemi zorlayan gdolu gıdalar tartışması olur bunlardan dolayı organik tarım bölümleri gibi tarıma yönelik çeşitli bölümler açıldı güvenilir gıda adına kısaca sonuçta gıda en temel maddelerimizi oluşturuyor ve güvenli gıda için iyi yetişmiş mühendisler her zaman şart; yazı biraz uzun oldu kusura bakma seni bu alanda heveslendirmek adına yazmadım karar senin yolun açık olsun

anladım hocam. gerçekten teşekkürler verdiğiniz fikirler için, uğraşıp emek etmişsiniz. ingilizcede sıkıntım yok zaten intermediate düzeyindeyim şu anda, ve o 4 yıllık süreçte eminim çok çok iyi hale getirebilirim. lisenin kattığı tek şey buydu bana ingilizce :) umarım güzel bi bölüm gelir, gıda müh de kafamda şuanda teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.