Şimdi Ara

Tercih Konusunda Yardım (MF-4)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. tercih konusunda bir şey kafama takıldı ve sizlerden yardım istiyorum.

benim MF-4 sıralamam 51313. İTÜ Tekstil Mühendisliğini yazacağım ve oranın da gelmesini istiyorum. oranın sırası da 54.600 olarak gözüküyor. şimdi ben burayı nasıl denk getireyim? ondan önce istediğim pek bir yer yok 40 bin civarına kadar, nasıl yapmam lazım ki burası gelsin? tek tercih yapsam ya da ilk sıraya yazsam sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 29 Temmuz 2012; 18:47:05 >

• tekstil ne yahu. petrollü enerjili mühendislikler var onlara bak bir derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 29 Temmuz 2012; 18:51:45 >
  • makinaya çok yakın olması dolayısıyla tercih ediyorum. itü'ye gidip konuştum, aklıma yattı.

bildiklerin varsa paylaşırsan sevinirim tabii.
  • yukarı.
  • bir kere daha yukarı çıksın.
  • O zaman İTÜ Tekstil Müh.ü en başa yaz.Altına da açıkta kalma riskine karşın kafana yatan diğer bölümleri yaz.
  • İTÜ tekstil tek at hocam, kesine yakın bir ihtimalle gelir zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ek tercih veya 3.mezun
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağ olun arkadaşlar.

başka fikri olan var mı, 1. sıradan gelme ihtimali nedir, gelmeme ihtimali nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

sağ olun arkadaşlar.

başka fikri olan var mı, 1. sıradan gelme ihtimali nedir, gelmeme ihtimali nedir?

Bi aksilik olmazsa İTÜ tekstili 1. sıraya yazarsan gelme ihtimali çok yüksek.Ama gene de yüzde 100 gelir diyemiyorum bunu hiç bi bölüm için diyemeyiz.
  • quote:

arkadaşlar merhaba. tercih konusunda bir şey kafama takıldı ve sizlerden yardım istiyorum.

benim MF-4 sıralamam 51313. İTÜ Tekstil Mühendisliğini yazacağım ve oranın da gelmesini istiyorum. oranın sırası da 54.600 olarak gözüküyor. şimdi ben burayı nasıl denk getireyim? ondan önce istediğim pek bir yer yok 40 bin civarına kadar, nasıl yapmam lazım ki burası gelsin? tek tercih yapsam ya da ilk sıraya yazsam sıkıntı olur mu?

Tekstili yazma dostum. Şuan İtü Tekstil mezunları piyasanın kan ağladığını söylüyorlar. http://www.teknikforum.com sitesine girip arama yaparak daha detaylı yorumlara ulaşabilirsiniz. Bu site İTÜ'lü öğrenclerin forum sitesidir ve her bölüm ile ilgili bilgi fazlasıyla mevcuttur.

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

arkadaşlar merhaba. tercih konusunda bir şey kafama takıldı ve sizlerden yardım istiyorum.

Tekstili yazma dostum. Şuan İtü Tekstil mezunları piyasanın kan ağladığını söylüyorlar. http://www.teknikforum.com sitesine girip arama yaparak daha detaylı yorumlara ulaşabilirsiniz. Bu site İTÜ'lü öğrenclerin forum sitesidir ve her bölüm ile ilgili bilgi fazlasıyla mevcuttur.

hay allah, ben de cumartesi günü itü ayazağa'daydım. orada tekstil mühendisliği bölümünden bir yardımcı doçent ve bir de asistan olduğunu düşündüğüm biriyle yarım saat kadar görüştüm. internetteki yorumlara takılmamam gerektiğini, türkiye'de tekstil sektörünün yeniden canlandığını ve tüm sermayenin %18'ini tekstilin döndürdüğünü söyledi. öğrencilerin %90'ının 4. sınıfta işe başladığından, en iyi şirketlerin fakülteye kendilerinin gelip öğrencileri seçtiğinden, mezunların da çoğu şirketleri beğenmeyip en iyi yerlerde çalıştığından bahsetti.

bir de ben makina mühendisliği istiyorum açıkçası. hedefim itü makina'ydı. gördüğünüz gibi hayli uzağında kaldım. bir sene daha hazırlanmak istemiyorum. çünkü o gücü kendimde göremiyorum ve açıkçası sınav anında bir kere daha çuvallayıp daha da kötü yapmaktan korkuyorum. o yüzden makina mühendisliğine en yakın olarak gördüğüm tekstil mühendisliğini yazıyorum. zaten ilk yılı hazırlık olacaktır sanırsam, ikinci yılımdan itibaren makina mühendisliğine geçiş yapacakmışım gibi çalışacağım. olursa ne âlâ, olmazsa da bir şekilde kendimi makina mühendisliğine yaklaştırmak istiyorum.

şimdi benim aklımı tekrar karıştırdınız açıkçası, sanırım bir kez daha gitmek gerekiyor. çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 29 Temmuz 2012; 20:27:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

hay allah, ben de cumartesi günü itü ayazağa'daydım. orada tekstil mühendisliği bölümünden bir yardımcı doçent ve bir de asistan olduğunu düşündüğüm biriyle yarım saat kadar görüştüm. internetteki yorumlara takılmamam gerektiğini, türkiye'de tekstil sektörünün yeniden canlandığını ve tüm sermayenin %18'ini tekstilin döndürdüğünü söyledi. öğrencilerin %90'ının 4. sınıfta işe başladığından, en iyi şirketlerin fakülteye kendilerinin gelip öğrencileri seçtiğinden, mezunların da çoğu şirketleri beğenmeyip en iyi yerlerde çalıştığından bahsetti.

bir de ben makina mühendisliği istiyorum açıkçası. hedefim itü makina'ydı. gördüğünüz gibi hayli uzağında kaldım. bir sene daha hazırlanmak istemiyorum. çünkü o gücü kendimde göremiyorum ve açıkçası sınav anında bir kere daha çuvallayıp daha da kötü yapmaktan korkuyorum. o yüzden makina mühendisliğine en yakın olarak gördüğüm tekstil mühendisliğini yazıyorum. zaten ilk yılı hazırlık olacaktır sanırsam, ikinci yılımdan itibaren makina mühendisliğine geçiş yapacakmışım gibi çalışacağım. olursa ne âlâ, olmazsa da bir şekilde kendimi makina mühendisliğine yaklaştırmak istiyorum.

şimdi benim aklımı tekrar karıştırdınız açıkçası, sanırım bir kez daha gitmek gerekiyor. çok teşekkürler.

Tekstil makina mühendisliğine pek de yakın bir bölüm değil. Ama yatay geçiş yapabilme durumun var. Düzenli ve programlı çalışır, çıkmış soruları çözersen geçersin. Benim liseden arkadaşım tekstilden işletme mühendisliğine geçti geçen sene ve yine bir arkadaşım tekstilden olan işletme ile çap kazandı. Neden olmasın ki? :)

• Aman diyeyim öyle bir hataya düşme , sıralaman gayet güzel git inşaat yaz elektrik-elektronik yaz makine yaz ama tekstil yazma illa itü olsun diyede kasma puanın yettiği üniversiteye git , unutma önceliğin bölüm olsun üniversite değil
  • eyvah eyvah. yine akıllar karıştı. birazdan yazacağım buraya. şimdilik üstte kalsın, belki daha çok yorum gelir.
  • bu sıralamayı istediğimiz gibi yazsak olur değil mi?
    Yani ben üstlere daha yüksek yerleri yazsam da ortalara benim sırama denk yerleri yazsam olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion1903

bu sıralamayı istediğimiz gibi yazsak olur değil mi?
    Yani ben üstlere daha yüksek yerleri yazsam da ortalara benim sırama denk yerleri yazsam olur mu?

olur.

arkadaşlar, şimdi yine kafam karıştı. şu tekstil bölümüyle, tekstil sektörüyle alakalı olarak kesin bir şeyler bilen birileri var mı aramızda? okuyan tanıdığı olur, kendisi mezun olmuş olur, fark etmez.

dediğim gibi, yarım saat kadar görüştüm ve beni gayet tatmin eder şekilde konuştular. tabii ki bölümü kötüleyecek değiller ama somut verilerle ikna edici şekilde konuştuklarından dolayı aklıma yatmıştı.

dediğim gibi, bölüm %100 ingilizce olduğundan ilk sene hazırlık olacaktır. ikinci sene ben makina mühendisliğine yatay geçiş yapacak şekilde çalışacağım. olursa çok sevinirim. olmazsa da bir şekilde yandal, çap, yüksek lisans vs. ile olabildiğince makinaya yaklaşmaya çalışacağım.

tekstil mühendisliği ile makina mühendisliğinin ders programlarına baktığımda birinci dönem farklı olarak sadece introduction to mechanical engineering ile introduction to textile engineering dersleri var. ki bu olması gereken bir fark elbet. ikinci dönemde fiber science ve organic chemistry var farklı olarak ve bu da pek farklı değil. çok uzatmaya gerek yok, 2,5 yıl kadar böyle küçük farklarla devam eden bir eğitim var. üçüncü dördüncü sınıflarda elbet ayrılıyorlar.

hani ben bunları görüp bir şekilde kendimi ikna etmiştim, ısındırmıştım bölüme. şimdi tekrar kötüleyen yorumlar görünce aklım karışmıyor değil.

• yukarı. sektörün içinde bulunan ya da tekstil mühendisliği okuyan, itü olursa daha iyi olur tabii, birileri varsa yazsın arkadaşlar lütfen.
  • itü gemi inşaat ilgini çekiyorsa, yaz derim. gelebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

itü gemi inşaat ilgini çekiyorsa, yaz derim. gelebilir

Orayi istemiyorum acikcasi, sag ol yine de.

Bir kere daha yukari ciksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı çıksın. yardım edin yahu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.