Şimdi Ara

Tepki Süreleri (3, 5, 8 ms) ve Etkileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
32.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duvar kağıdı gerçekten çok cesur bir seçim olmuş, keyifli seyirler diliyorum
  • Aralıktan beri bu kadar önemli bir konuda mesaj yazılamaması ilginç. ben şunu söylemek istiyorum. gecen teknosada fullhd bir sony modelinin yanında 5ms lik bir philips lcd vardı. ikisi de 42'' idi. yolda bir araba gidiyordu (hd video) ve 5 mslik philipsde fark bariz ortadaydı. (aldırım direkleri,otlar falan akıcı idi)i farkı görünce "ben ne yaptım! neden 8ms televizyon aldım diye kahroldum" gözleri pek ayrıntı seçemeyen kullanıcılar bu farkı anlamayabilirler. (şahsen dikkatli bir kişinin, tvdeki adamın konuşurkenki agzının hareketlerinden iki tv yi ayırabiliyor olması lazım)

neden hala lcd üreticileri 8ms üretiyor açıkcası anlamak zor.aslında zor diil. sömürü düzeni. düşünün dünyada milyonlarca kişi hdtv almak için sırada. siz bir üreticisiniz. bu kadar teknolojiye aç topluma 8ms leri satıp yine 8 ms mi üretirsiniz? yoksa 8msleri satıp, 5ms ve 3ms veya ms siz lcd leri üretip, bakın aradaki fark budur, gelin size bir de bunlardan verelim gözünüz falan yorulmasın teknolojiyi yakalayın mı dersiniz?

• quote:

Orjinalden alıntı: pireee
    Aralıktan beri bu kadar önemli bir konuda mesaj yazılamaması ilginç. ben şunu söylemek istiyorum. gecen teknosada fullhd bir sony modelinin yanında 5ms lik bir philips lcd vardı. ikisi de 42'' idi. yolda bir araba gidiyordu (hd video) ve 5 mslik philipsde fark bariz ortadaydı. (aldırım direkleri,otlar falan akıcı idi)i farkı görünce "ben ne yaptım! neden 8ms televizyon aldım diye kahroldum" gözleri pek ayrıntı seçemeyen kullanıcılar bu farkı anlamayabilirler. (şahsen dikkatli bir kişinin, tvdeki adamın konuşurkenki agzının hareketlerinden iki tv yi ayırabiliyor olması lazım)

neden hala lcd üreticileri 8ms üretiyor açıkcası anlamak zor.aslında zor diil. sömürü düzeni. düşünün dünyada milyonlarca kişi hdtv almak için sırada. siz bir üreticisiniz. bu kadar teknolojiye aç topluma 8ms leri satıp yine 8 ms mi üretirsiniz? yoksa 8msleri satıp, 5ms ve 3ms veya ms siz lcd leri üretip, bakın aradaki fark budur, gelin size bir de bunlardan verelim gözünüz falan yorulmasın teknolojiyi yakalayın mı dersiniz?

Bence belirttiğiniz farkın sebepleri daha detaylı incelenmeli; 8ms yerine 5ms olmasının tek etken olduğunu ve/veya 5ms olan her Tv'nin belirttiğiniz farkı yaratacağını pek sanmıyorum. Fark yaratmıyordur demiyorum ama, "eyvah neden 8ms tepki süreli Tv aldım" dedirteceğini de düşünmüyorum.

• Evet bence de bu gözle görülür farka sırf tepki süresinin yol açtığını söyleyebilmek için, tüm şartların eşit olduğu tek farkın tepki süresi olduğu iki tv karşılaştırılmalıdır.

Örneğin: Bir tv vardır 3 ms. tepki süresine sahip, ama bunun yanında üretici hareketli sahnelerde netlik sağlayan yazılımlarla, donanımlarla bu tepki süresini destekliyor olabilir. Bir diğer tv 8 ms. dir. Ama üretici başka bir extra özellikle bunu desteklememiştir.

Şimdi bu durumda, gözle görülen farkın sırf tepki süresinden kaynaklandığını söylemek doğru olmaz.
  • Kendim de 5 ms lik bir panel kullanıyor olmama rağmen katılıyorum:
    Bence de 3 ms lik farkın gözle ayırd edilebilmesi pek mümkün değil, tv ler arası yazılım ve donanım farklılıklarının böyle gözle görünür bir farka sebep olması daha büyük olasılıktır.
    3 ms insan gözü algılaması için çok çok kısa bir süre (1 saniyenin binde 3ü)
    Saniyede 60 kez yenilenen (16 ms de bir) bir LCD ekrandaki titreşimi göz farkedemiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Evet bence de bu gözle görülür farka sırf tepki süresinin yol açtığını söyleyebilmek için, tüm şartların eşit olduğu tek farkın tepki süresi olduğu iki tv karşılaştırılmalıdır.

Örneğin: Bir tv vardır 3 ms. tepki süresine sahip, ama bunun yanında üretici hareketli sahnelerde netlik sağlayan yazılımlarla, donanımlarla bu tepki süresini destekliyor olabilir. Bir diğer tv 8 ms. dir. Ama üretici başka bir extra özellikle bunu desteklememiştir.

Şimdi bu durumda, gözle görülen farkın sırf tepki süresinden kaynaklandığını söylemek doğru olmaz.

• iyi bir işlemciyle entegre olmuş 5 rakamının altındaki degerli bi panelin fark yaratacagını gordum ve inanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution
    iyi bir işlemciyle entegre olmuş 5 rakamının altındaki degerli bi panelin fark yaratacagını gordum ve inanıyorum

Bu konuda sanıyorum herkes hemfikir.

Önemli olan, aynı işlemciye sahip farklı Tv'lerde 3ms veya 5ms ile 8ms arasındaki fark; böyle bir örnek olduğunu da pek zannetmiyorum. Tepki süresi düşük modellerde genelde diğerlerinden farklı görüntü işleme teknolojisi kullanılıyor.
  • quote:

Bence belirttiğiniz farkın sebepleri daha detaylı incelenmeli; 8ms yerine 5ms olmasının tek etken olduğunu ve/veya 5ms olan her Tv'nin belirttiğiniz farkı yaratacağını pek sanmıyorum. Fark yaratmıyordur demiyorum ama, "eyvah neden 8ms tepki süreli Tv aldım" dedirteceğini de düşünmüyorum.

model philips 42pfl7762 idi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Şunu merak ediyorum.

Eğer tepkime süresi iddia edildiği gibi hareketli sahnelerde bu kadar fark yaratıyorsa, o zaman 2-3 ms tepkime süresi olan plazmalar bu tip görüntülerde (örneğin futbol maçlarında) neden başarısız oluyor peki?

Plazma topikleri bu tip şikayetlerle dolu. Mesela degajlarda topun uzadığından bahsediliyor. Sizce de bu bir çelişki değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: agrimo
    Şunu merak ediyorum.

Eğer tepkime süresi iddia edildiği gibi hareketli sahnelerde bu kadar fark yaratıyorsa, o zaman 2-3 ms tepkime süresi olan plazmalar bu tip görüntülerde (örneğin futbol maçlarında) neden başarısız oluyor peki?

Plazma topikleri bu tip şikayetlerle dolu. Mesela degajlarda topun uzadığından bahsediliyor. Sizce de bu bir çelişki değil mi?

Tepkime süresi yerine tepki (cevap) süresi dersek daha doğru olur.

Ben Plazma Tv'lerin tepki sürelerini 2-3 ms olarak değil, çok daha düşük olarak biliyorum. Zaten bu yüzden Plazma Tv'ler için tepki süresinin belirtildiğini göremezsiniz.

Bahsettiğiniz gibi, futbol maçlarında topun uzaması, benim 2004 üreticimi 8ms'lik Vestel Lcd Tv'imde dahi olmuyor; sadece netlik kaybı oluyor. Dolayısıyla Plazma Tv'lerde yaşanan bu sorunun tepki süresinden kaynaklandığını pek düşünmüyorum.

Ben geçen hafta sonu Seg Plazma Tv'de component kablo ile bağlı uydu alıcıdan maçlar izledim, görüntü Lcd Tv'me göre çok daha iyiydi, topun uzaması sorunu yoktu.

• bu tv 3 ms olduğu için değil 100 mhz olduğu için takılma yapmadan görüntü veriyor.

quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Bende Philips 9531 32 (3ms) LCD var ve 3 ms farkı ciddi anlamda hissediliyor.
    Örneğin, reklam yayınlarında ekranın altından hızlı ve küçük yazılar geçiyor.
    Onları bile bozulma olmadan okuyabiliyorum.
    Aynı yazıları 8 ms LCD'de de izledim, 3 ms kadar net algılanmıyor hatta hiç algılanmıyor diyebilirim.

• arkadaşlar tepkime süresinin hiç bir önemi yok.
    Eskiden olduğu gibi 16 ms olsa isi tamam ama 8 ve altı olan tv ler arasında hiç bir fark yok.
    Önemli olan kullandığı işlemci, görüntüyü iyileştiren yazılım ve görüntüyü yenileme (Mhz) hızı.
    Ms değeri tamamen ürünü pazarlama stratejisi. Yoksa Samsung un gücü yok değil, 2ms lik panel yapsın.
  • arkadaşlar,
    bu konu da sık sık gündeme geliyor. kontrast ölçüsü gibi , tepki süreleri de firmaların kendi ölçüm tekniklerine göre değişiyor. Bu işin bir dünya standardı olup da ben şu standarda göre ölçüyorum diyen firma yoktur.

LCD bilgisayar monitörlerinde de uzun zamandır(4-5 yıl) 2ms tepki süreleri yazıldığını hatırlatmak istiyorum. Hemde birçok markada. bu yıl da , bazı LCD TV markalarında 2ms tepki süresini göreceksiniz. ancak bu fark gerçek anlamda kalite farkından değil ölçüm tekniği farklarından kaynaklanıyor.
    Bazı markalar ise 100hz özelliğini de işin içine katarak hesaplama yapıyor. bazıları ise katmıyor. tamamen anlayış farklılığı. pazarlama. etik ise hiç aramayın.

esasında normal gözün 16ms altında hareket algılama yeteneği yoktur bunu da unutmayalım lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ice2blue

Sony de bildiğim kadarıyla 8 ms altında ürünü yok !

Niye Samsung ve Sony gibi firmalar bu konuda bir şeyler yapmıyor dedim ve bu fikirden 8 ms li bir lcd aldım. amacım 8 ms in altında almaktı.

hz ile ms arasındaki fark nedir. bana aynı gibi geliyor...

Bana da kavram olarak aynı gibi geliyor ama farkını anlayamadım. Şöyle ki:
    Hz frekans birimidir ve hz=1/saniye dir. Yani 60 hz, saniyede 60 görüntü anlamına geliyor, diye anlıyorum.
    Tepki süresi de, adı üstünde. Her bir tepkide de yeni bir görüntü ortaya çıkar. Anlamadığım nokta şu:

Bir cihaz saniyede 60 görüntü veriyorsa, her bir görüntüyü 1/60=0,016 yani 16 ms sürede verir.

Bu durumda, hem 60 hz, hem de 8 ms birlikte nasıl oluyor? Aydınlatırsanız sevinirim. Aralarındaki fark nedir?

• ben 2007 üretim 2ms gtg samsung monitörde bile hareketli oyunlarda bulanıklaşmayı çok rahatlıkla farkediyorum.Siz 8 den aşağısını kimse farkedemez nasıl diyorsunuz anlayamıyorum.
    Teknoloji mağazalarını gezerken koydukları ağır demo görüntülerinde bile bu belli olurken, günlük kullanımda benim gibi görüntüye önem veren insanları daha fazla rahatsız edecektir.
    plazma ve crt tek geçerim.
  • Ekranın gecikme değeri gerçekten 8ms olsa farketmezsiniz ama gerçek değil, kandırmaca var,
    Aşağıda gecikmesi 4 ms olarak verilen samsung 960BF in gecikme grafiğini bulabildim, en iyi ulaşabildiği değer 5 ms o da çok sınırlı bir bölüm. tüm scalada durum berbat 37ms ye kadar çıkıyor, sonuçta siz de 4ms lik monitor aldım niçin bulanıklık yapıyor diye düşünün durun.
    TV ler için de biraz araştırma yapılırsa benzer test sonuç grafikleri belki bulunabilir, o zaman gerçek durum ortaya çıkacaktır.

Tepki Süreleri (3, 5, 8 ms) ve Etkileri

Tepki Süreleri (3, 5, 8 ms) ve Etkileri

Grafikdeki değerlerin açıklaması: (Tom's HW Guide'dan)
    Burada görülen eğri farklı gri seviyeleri için farklı gecikme zamanlarını gösteriyor. Siyah - beyaz dönüşümü X ekseni üzerinde 255 noktasına, siyah - gri dönüşümü ise X ekseninde 125, 50 vb. noktalara denk geliyor.

Üretici tarafından belirlenen resmi ISO gecikme hızı sadece siyah/beyaz dönüşümü (255) için ölçülüyor. Bizim ölçtüğümüz değerler üreticininkiyle bu noktada uyuşsa da bu değer panelin gerçek hayattaki tepkiselliği göstermek açısından pek bir şey ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 22 Mart 2008; 22:45:21 >

• herkes yok göz 8 ms i seçemez yok 16 bile yeter diyor .ben kısaca açıklayım koyarsın aksiyonu bol bir filmi bakarsın görüntü akıyormu diye ben ps 3 de gördüm 5ms yetersiz .ha nasıl olurda yetersiz derseniz topun havaya dikildiği pozisyonlarda (aut atışı) görüntünün altındaki oyuncular kaktüse dönüyor netliği gidiyor rakamlar bence hep fasa fiso
    çıplak gözle denemeden ekran almayınız rakamlaraın kampanyaların gazına gelmeyin
  • eger 100 hz bir tv'niz varsa saniyede 100 kare oynatır ve her 10 ms'de bir kare değişir 50 hz ise bu süre 20 ms'dir. bunun için 3,5,8 de olsa aynı sürelerde kareler değişir fark göremezsiniz. bilgisayar monitorlerinde ise donanımınız iyi ise yüksek kare değerlerine çıkabildiği için belki fark görülebilir. bunun içindirki 100 hz lcd kayan sahnelerde 50 hz lik bir plazmaya göre daha yüksek tepki süresi olmasına rağmen daha titreşimsiz akıcı bir görüntü verir. d3500 100 hz tv dir
  • d3500 değil d3000 olucaktı düzeltiyorum
  • Bende 8 ms tepkime süreli 102 ekran Samsung Lcd var. Geçen gün Teknosa'da 4 ms olanı ile 8 ms olanı yanyana gördüm ve o gün 8 ms televizyonumu satmaya karar verdim. yanyana gördüğünüzde o kadar fark var kısacası arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur31 -- 12 Kasım 2008; 22:52:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.