Şimdi Ara

Tepenin Ardı (2011) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

Dvdscrn görüntü ve ses olarak nasıl? özellikle ses olarak.

görüntü berbat.. ses idare eder. tavsiye etmem ama ben dayanamadım izledim.

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

Dvdscrn görüntü ve ses olarak nasıl? özellikle ses olarak.

görüntü berbat.. ses idare eder. tavsiye etmem ama ben dayanamadım izledim.

Teşekkürler.Bekleyeyim madem acelesi yok.
  • Tepenin Ardı'na bir ödül de Sofya'dan

Geçtiğimiz senenin ödül rekortmeni filmi Tepenin Ardı'na bir ödül de Soyfa'dan geldi.

Geçtiğimiz senenin festival ve ödül rekortmeni filmi Tepenin Ardı, 17. Uluslarası Sofya Film Festivali’de “Balkan” yarışmasında En İyi Film ödülünü kazandı.

Ankara'da da Tepe'nin Ardı kazandı

24. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Film Yarışması'' dalında, ''En İyi Film Ödülü''ne Emin Alper'in ''Tepenin Ardı'' filmi layık görüldü.
  • İlk mesajdan tam bir yıl sonra izledim filmi. Tarihe hiç dikkat etmemiştim gerçi şimdi fark ettim. Neyse, film çok çok başarılı. Hani keşke film yorumlama konusunda başarılı bir adam olsaydım da şu filmin hakkını veren bir inceleme çıkarsaydım, inanın çok isterdim. Görülmesi gereken bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

DVDRip çıktı

Netten izledik hata mı ettik ya. Bir kere daha izleyelim öyleyse güzel görüntüyle.
    SAMSUNG GALAXY S3 mini Sevmediğim Soluk Renkli Uygulama Taşınamayan, Kapatsan Bile Arkada Zorla Çalışıp Remi Dolduran Telefon
  • Film tepenin ardına çıkamayan, ondan ötesini göremeyen Türk insanını bir kırsal yaşantı taslağında ele alıyor. Zamanında köyden kente göçüp, okumuş ve öğretmen olmuş adamla iki oğlu köye ziyarete geliyorlar. Yönetmenin kasti olarak bir araya getirdiği karakterlerin kişilik özellikleri de toplumdaki siyasal ve toplumsal kültürümüzü yansıtan başlıca tipleri oluşturuyor. Ülkemizin güncel sorunu olan askerliğin, genç bir erkek üzerinde yarattığı psikolojik çöküntü de kırsaldaki gerilim üzerine serpiliyor. Filmde Türk erkeğinin yapısı gösteriliyor, orada tek kadın var ve onun da yine bilinçli olarak o erkeklerin yanına konduğunu biliyoruz. Filmin çoğunluğu sözü en çok geçen dedenin önderliğindeki Türk erkek çetesi üzerinde dönüyor. Sorunların derinine ne yazık ki inilmemiş, biraz belirgin biraz yüzeysel şeyler birbirleriyle karıştırılarak anlatılmış (Bunları film kötü diye yazmıyorum). Birkaç tane harika sahne var, hem de ne sahne, en iyi gerilim sahnelerinden biridir;
    Zafer'in sudayken görüntünün bir anda yavaşladığı ve hayali askerlerin göründüğü sahne
    ve fakat bunlar ilk bölümde, ikinci bölümde hikâyenin gereken şekli alamadığını düşünüyorum. Yine de izlerken sıkılmadım, zaten toplumun iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalıştığı için filmi dikkatle izliyorsunuz. Bir de aslında bu film bir süreci anlatıyor. Ellerinde tüfekli erkekler, her yerden gelen silah sesleri ve Türk erkekleri toplandılar mı ellerinde silahlarıyla başlar bir kavga, yenilmemesine.
    Bir de filmdeki tek kadın meselesi var, onunla ilgili olan tecavüz konusu da açık aslında, kadının kocasıyla cinsel sorunu olduğu belli, kocası sürekli tetikte, hatta yaşlı adamdan bile şüphe etti. Yaşlı adam şaka yollu ve biraz da gerçekçi kadına asıldığında kadın güldü ve hiç sinirlenmeden yanıt verdi. Yine Faik'in aydın yüzlü oğlu kadına tecavüz etmek için geldiğinde kadın da bu durumdan haberdardı aslında. Herkes yatmış, geç bir saat, köylü bir kadın eteğini sıyırarak yere oturuyor. Adam tam giderken arkadan kadına sarıldığında, kadın günümüz Türk kızları gibi tepki veriyor. Burada kırsalda yaşayan kadının biraz aşağılandığını düşünmüştüm ama gerçekçi bir yan da kadının ilişkiye aç olması ve sahte bir şekilde kendini korumaya çalışması durumu var.
    Bu filmde herkes suçlu, herkes kötü karakter zaten. Herkes bir çatışma olabilmesinin sebebi.

Tamamıyla mükemmel miydi, bence hayır. İlk yönetmenlik denemesi için çok başarılı işte bunu söyleyebiliriz. Ve kesinlikle desteklenmeli izlenmeli. Notum ilk yarı için 8, ikinci yarı için 7, geneli için, 7.5/10

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.