Şimdi Ara

Teorilerimizi Nerde Nasıl Tartışcaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiyede Fizikçi olunmaz. Ee tabi aklıma onca fikir teori geldi. Uygun olanları hocama sunmuştum ortaokulda. Tüm hocaları bi araya getirip düşündürtmüştüm teorimle. Kendileri düşündüler zorlamadım

- Neyse. Peki şimdi ne yapabilirim? Benim gibi çok kişi vardır sanıyorum. Nerede tartışcaz bu fikirleri?

• Bir örnek ver teorilerinden
  • Tübitak'a yolayabilirsin mesela ?
  • Bir konu vardı bilim dünyasını karıştıracak diye oraya yaz bir çok kişi yayınladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logarkapağı -- 29 Eylül 2010; 20:01:30 >
  • Forumda bilim mi tartışılır :D Fikir çalan olur .. Tübitak'a nasıl yazabilirim? Ya ben daha çok arkadaşlarımla fizik tartışmak istiyordum da pek nasip olmadı. Zaman hakkında pek çok teori üretip çürütürüm mesala .. Bilsen saçma uçuk şeyler dersiniz belkiç Ama sonuçta bunlar da olmasa bunları kimse düşünmezse Türkiye nasıl gelişcek? Onu geliştirmek sana mı kaldı dersiniz şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

Forumda bilim mi tartışılır :D Fikir çalan olur .. Tübitak'a nasıl yazabilirim? Ya ben daha çok arkadaşlarımla fizik tartışmak istiyordum da pek nasip olmadı. Zaman hakkında pek çok teori üretip çürütürüm mesala .. Bilsen saçma uçuk şeyler dersiniz belkiç Ama sonuçta bunlar da olmasa bunları kimse düşünmezse Türkiye nasıl gelişcek? Onu geliştirmek sana mı kaldı dersiniz şimdi

Üniversitede kendini gösterirsen arkadaş grubu kurup koca koca profesörlerle bu teorilerini tartışabilirsin bölümün farketmez fizik kulübüne girersin gayet de iyi kafanda kurduğun olayı yapabilirsin ama bunun için olanakları iyi olan bir üniversiteye girmelisin

• Sana aslında akım ve voltaj diye birşey olmadığını söylesem ne derdin.Lise bilgilerinle teori üretme otur aşşa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs07

Sana aslında akım ve voltaj diye birşey olmadığını söylesem ne derdin.Lise bilgilerinle teori üretme otur aşşa

Aynen öyle soygazlar da tepkimeye giriyor beyler haberiniz olsun girmiyor diye birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

quote:

Forumda bilim mi tartışılır :D Fikir çalan olur .. Tübitak'a nasıl yazabilirim? Ya ben daha çok arkadaşlarımla fizik tartışmak istiyordum da pek nasip olmadı. Zaman hakkında pek çok teori üretip çürütürüm mesala .. Bilsen saçma uçuk şeyler dersiniz belkiç Ama sonuçta bunlar da olmasa bunları kimse düşünmezse Türkiye nasıl gelişcek? Onu geliştirmek sana mı kaldı dersiniz şimdi

Üniversitede kendini gösterirsen arkadaş grubu kurup koca koca profesörlerle bu teorilerini tartışabilirsin bölümün farketmez fizik kulübüne girersin gayet de iyi kafanda kurduğun olayı yapabilirsin ama bunun için olanakları iyi olan bir üniversiteye girmelisin

Ee şimdi ne yapabilirim peki? Lisede yani. Teorilerimi saklasam paylaşmasam hatalarım çoğalır. Kendimi salak gibi hissettim neyse

• Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan daha zor desem, ne derdiniz?
  • Katılıyorum.
  • quote:

Sevgi ve bilgi paylastikca buyuyen bir oldugudur..

Bu yazindada inanilmaz celiskide kalmissin; Gorende birseyi ispatladigini zannetcek "Fikir çalan olur .. " nedemek.. ardindan "Türkiye nasıl gelişcek? Onu geliştirmek sana mı kaldı dersiniz şimdi"

Amacim ters birsey soylemek degil.. Keske herkez senin gibi olabilse biliyorum ki bu konuda yalnizlik cekiyorsun paylasabilcegin kisi sayisi az. Soylede dusun herkez bu konuda dusunse ozaman dunya nasil olurdu :D

Bencil olma illa birebir paylascagin kisiler arama sacmada olsa salakta olsa burdan veya globalesmis dunyada herhangi bir internetin nimetleri olan boyle ortamlarda paylasmaya calisabilirsin..

Kültür ve Bilim'de fikirlerini okumak icin bekliyorum

• Bende aynı şeyi düşünüyorum fiziği seviyorum. Özellikle modern fizik hoşuma gidiyo zaman kavramı felan bi ara kafayı onunla bozmuştum neyse bikaç yere danıştım ilerde fizik alanında nasıl ilerleyebilirim diye aldığım cevap başka bi alana yönel oldu. Ya gittiğin üniversitede kalırsın ( o da açık varsa ) yada öğretmen olursun Türkiyede ilerlemen çok zor dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoThing2Lose

Bende aynı şeyi düşünüyorum fiziği seviyorum. Özellikle modern fizik hoşuma gidiyo zaman kavramı felan bi ara kafayı onunla bozmuştum neyse bikaç yere danıştım ilerde fizik alanında nasıl ilerleyebilirim diye aldığım cevap başka bi alana yönel oldu. Ya gittiğin üniversitede kalırsın ( o da açık varsa ) yada öğretmen olursun Türkiyede ilerlemen çok zor dediler

Tamamen aynısı dendi

Tamamen saçma bi fikir ürettim. Gözlemsel. elektronlar belirli bir sıcaklığa gelince fotona dönüşürler. Güneşi düşünerek söylüyorum. Elektron dolu bir sumo değil mi güneş? Sıcaklığı da katınca ışık yaymaya başlar.

- Mantıklı ama çok kolay bir teori olduğu için hocama sormadım. zor bir teori olsa sorardım kesin.

Lise bilgilerimle fizikle uğraşmıyorum. Hele konu derin olunca hiç girmem. Mesala nükleer fiziğe. Ama zaman hakkında teori sunabilirim. Denklem, bilgi lazım değil.

• Öyle her düşündüğün teori olsa oh ne ala. Hipotez oluyo sonra bilimsel bulgularla desteklersen onları teori olur.Aslında hipotez de olmuyodu sanırım sadece fikir diyelim biz. Hipotez farklı bir şeydi şimdi neydi hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 30 Eylül 2010; 19:09:49 >
  • Pardon doğru dedin. Fikir- hipotez- teori. Teori deneysel olarak doğrulanmışsaydı. Özür dilerim.
  • Konu up...
  • upluyup duruyorum bişi yazın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.