Şimdi Ara

Teoman Müziği Bıraktı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
4.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok seveni sevmeyeni çıkmış , lakin bende piyasadaki kaliteli müzisyenlerden olduğu kanaatindeyim. Şu zamanda ağzı olan müzik yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

Orijinalden alıntı: Whoracle1905

quote:

quote:

Hocam birini eleştirmek için birikimli olmak lazım. o zaman şöyle düşün sen darbuka çalıyosun konservatuar hocan çalamıyor o zaman bende derim bu adam müzikten anlamaz. Birini eleştirmen için önce bi yıllar geçsin bir deneyim tecrübe kazan.

Hocam hemen yukarıda da yazdım bu dediğinin cevabını. Madem tecrübe, birikim gerekiyor eleştiri yapmak için, o zaman neden her önüne gelen iyi müzisyen diyebiliyor ? Sırf tecrübesi olanın konuşmasını savunuyorsan olumlu yorum yapanların üstüne neden gitmiyorsun ?

olumlu eleştri yapan adama neden diye sorduğumda kulağıma hoş geliyo dese yeterlidir. Ancak sen olumsuz bir eleştri yapıyorsun böyle böyle diyorsunda senin müzik bilgin ne ? Ülkeye şuana kadar ne verdin ? Kaç binlere konser verdin ?

Kulağıma hoş gelmiyor desem yeterli olmalı o zaman

kulağıma hoş gelmiyor bu adam kötü müzik yapıyor diyemezsin.kulağıma hoş gelmiyor ben beğenmiyorum dersin olur biter.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam birini eleştirmek için birikimli olmak lazım. o zaman şöyle düşün sen darbuka çalıyosun konservatuar hocan çalamıyor o zaman bende derim bu adam müzikten anlamaz. Birini eleştirmen için önce bi yıllar geçsin bir deneyim tecrübe kazan.

Hocam hemen yukarıda da yazdım bu dediğinin cevabını. Madem tecrübe, birikim gerekiyor eleştiri yapmak için, o zaman neden her önüne gelen iyi müzisyen diyebiliyor ? Sırf tecrübesi olanın konuşmasını savunuyorsan olumlu yorum yapanların üstüne neden gitmiyorsun ?

olumlu eleştri yapan adama neden diye sorduğumda kulağıma hoş geliyo dese yeterlidir. Ancak sen olumsuz bir eleştri yapıyorsun böyle böyle diyorsunda senin müzik bilgin ne ? Ülkeye şuana kadar ne verdin ? Kaç binlere konser verdin ?

kulağıma hoş gelmiyor bu adam kötü müzik yapıyor diyemezsin.kulağıma hoş gelmiyor ben beğenmiyorum dersin olur biter.

Buradaki insanlar ben beğeniyorum, kulağıma hoş geliyor dese zaten karışmam ki hocam. "Birini çok sağlam eleştirmek için önce onunla hemen hemen aynı konumda olacaksınız,onun yaptığı başarıları yakalıcaksınız ondan sonra sağlam eleştri yapabilirsiniz." Sen bu sözü söyledikten sonra girdim araya dikkat edersen, çünkü konuda kaliteli müzik yapıyor, iyi sanatçı diyenler de var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Önemli olan kaç binlere konser vermek değil.En popüler olmak da değil.Öyle olsaydı Justin Bieberlar, Lady Gagalar yaşayan en iyi müzisyenler olurlardı.Ancak onlara müzisyen demeye dilim varmıyor.

Bize göre kötü olan müzik senin kulağına hoş gelebilir.Saygı duyarız.Ama bu adama çok iyi müzisyen, sesi süper, parçaları çalıntı değil vs dersen komik olur.Çünkü yıllardır gitar çalmasına rağmen 2 yıl gitar çalan birinden farkı yok.Ses görecelidir birşey diyemem ama özel bir sesi yok.Söz yazarlığı iyi diyorsanız siz söz görmemişsiniz.Ya da İngilizce diye anlamıyorsunuz.Çalma olayını da o videoda rahatlıkla görebilirsin zaten.Adam yaratıcı değil, üretgen değil çalıyor işte bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackfield

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Önemli olan kaç binlere konser vermek değil.En popüler olmak da değil.Öyle olsaydı Justin Bieberlar, Lady Gagalar yaşayan en iyi müzisyenler olurlardı.Ancak onlara müzisyen demeye dilim varmıyor.

Bize göre kötü olan müzik senin kulağına hoş gelebilir.Saygı duyarız.Ama bu adama çok iyi müzisyen, sesi süper, parçaları çalıntı değil vs dersen komik olur.Çünkü yıllardır gitar çalmasına rağmen 2 yıl gitar çalan birinden farkı yok.Ses görecelidir birşey diyemem ama özel bir sesi yok.Söz yazarlığı iyi diyorsanız siz söz görmemişsiniz.Ya da İngilizce diye anlamıyorsunuz.Çalma olayını da o videoda rahatlıkla görebilirsin zaten.Adam yaratıcı değil, üretgen değil çalıyor işte bu kadar basit.

binlerce kişiye konser vermek kime göre önemli değildir daha önce bu duyguları tatmış kişiye göre ölçülemez. Ama burada bir halt olmayan kişiler kendilerini yeni peygamber olarak ilan ediyorlar.Bana göre sayılı sanatçılardandır kendisi.

Forumda bu kadar müziği bildiğini iddaa eden kişiler var gerek gitarist baterist vs. Birleşinde bizim ülkeden de bir maiden,metallica vs çıksın dicem ama şimdi siz metallica da kim ? James iyi bir sanatçı değil demenizden korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoracle1905 -- 7 Ağustos 2011; 13:27:20 >

• Binlerce kişiye konser verip en popüler olmaksa olay, en iyi sanatçı Justin Bieberdır herhalde.

Ayrıca James Hetfield eleştirilmeyecek bir adam da değil.Sesi güzeldir, iyi riff yazar ama ne iyi solo yazabilir, ne virtüözdür, ne de mükemmel bir gitaristtir.
  • Beyler boş verin, adam bırakmış işte, hayırlısı olsun kendisi için. Tarafımdan dinlenen birisi değildi kendisi ama pek tabii ki vardır bir kitlesi. Türkiyede müzikte olsun televizyonculukta olsun belli bir kitleye sahip olabilmek için çok kaliteli iş yapmaya gerek yok zaten.
  • Ülkede Serdar Ortaç,Demet Akalın,Sinan Akçıl gibi adamlar olduktan sonra Teoman'ın bırakması beni çok üzdü inşallah geri döner.
  • hayırlısı
  • Herkes saldırmaya yer arıyormuş. Telif hakkı alınmamış şarkıların müziklerini alan ve bundan şarkılarında bile bahsetmeyen kişiler Türkiyede dinlenmekte, en son "tuttu fırlattı" diye bir saçmalık ortaya çıktı ne kadar cafe varsa bunları çalar oldu, hande yenerde aynı şekilde çalıntı bir şarkı yapmış o da heryerde dönmekte. Daha fazlasıda vardır ama dediğim gibi sokağa çıktığınızda bu saçma sapan şarkılardan başka birşey duyamazken teomanın yaptığı şarkılara saydırmakla olmaz bu işler.. Bende zamanında araştırmıştım bu konuyu fakat şarkıların sahiplerinden izin aldığını öğrenmiştim.

Türkiyede güzel müzik yapan 10 adam sayın desek listenin yarısında tıkanır yada saçma sapan isimler sayarsınız. Teoman'ın müziğini beğenmeyebilirsiniz eleştirebilirsinizde ama bu ülkede popüler olanların arasında müziği en iyi olanlardan biridir. Metal müzikten hoşlanıpta meydanın tamamen dandirik popmudur nedir belli olmayan müziklere bırakmasını havai fişeklerle kutlamak gibi bir saçmalık olmaz.

• @Serbest Çağrışım; izin alması onu haklı çıkarır yani?
    Ben piyasaya atılayım.Iron Maiden,Megadeth,Anthrax vs gibi gruplardan izin alayım.Rifflerini azcık değişip şarkı yapayım.Sonra müzisyen olayım.

Aynı rapçilerin pop,klasik müzik ve film müziklerinden samplelar alıp kesip biçip beat yapması gibi.Sonra beatmaker oluyorlar.
  • Ben öyle birşey mi dedim? Teoman cover parçaylamı meşhur oldu sanıyorsun? Dediğin gibi yap sende 13 şarkılık bir albüm yap 12 si azıcık değiştirilmiş şarkı 1 ide kendi besten olsun, o yaptığın 1 şarkı tamamen farklı güzel birşey olsun müzisyen olursun ama bu öyle forum köşelerinde megadeth i azıcık deiştirir müzisyen olurum demeye benzemez.

Onlarca hit olmuş şarkısı var teomanın öyle kenarda kalmış parçaların değil bu hit parçalarının en azından yarısının sample şeklinde alınmışını bul ben bu forumu bırakacağım. Pek dinlediğim yoktur teomanı umrumdada değil ama bu kadar boş şekilde çamur atılmazki. Ben sana Türk müziğinin içler acısı halinden bahsediyorum sen bana Iron, Maiden, Megadeth diyorsun. Ki bu dediğin gruplarda 80 lerden kalma yaşını başını almış kişiler ve burda konuşulan müziklerle alakaları yok.

Özetle şunu diyorum gerek dünyada gerekse Türkiyede müziğin ne halde olduğuna bak ondan sonra cevap yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper

quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Sevmemenizin sebebi Kenan Evren ile ilgili yorumları ve buna benzar konuşmaları mı?
    Çok sevdiğim bir şarkıcı. Üzüldüm.

açık konuşayım şu videoyu hangi salak hazırladıysa müziğin m sinden anlamadığı, müzik kulağının 0 olduğunu ispat etmiş sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Alper

quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Sevmemenizin sebebi Kenan Evren ile ilgili yorumları ve buna benzar konuşmaları mı?
    Çok sevdiğim bir şarkıcı. Üzüldüm.

açık konuşayım şu videoyu hangi salak hazırladıysa müziğin m sinden anlamadığı, müzik kulağının 0 olduğunu ispat etmiş sadece.

O zaman parçaların tablarına bak ve süprizi gör.Bingo.Senin müzik kulağın pek gelişmemiş sanırım.Çünkü hepsi hemen hemen birebir aynı.

• çok sesli koroda görev yaptım ben birader o yüzden müzik konusunda gereksiz polemiğe girmeyelim. senin tab falan dediğin hikaye, milyar tane şarkı içinde illa ki ritimler, vuruşlar benzer olan şarkılar olacak. çalıntı dediğin m. sandalın, s. ortaç ın yaptığı gibi olur (daha da çok varda aklıma gelen bu ikisi oldu şimdi)
  • quote:

çok sesli koroda görev yaptım ben birader o yüzden müzik konusunda gereksiz polemiğe girmeyelim. senin tab falan dediğin hikaye, milyar tane şarkı içinde illa ki ritimler, vuruşlar benzer olan şarkılar olacak. çalıntı dediğin m. sandalın, s. ortaç ın yaptığı gibi olur (daha da çok varda aklıma gelen bu ikisi oldu şimdi)

Videodaki ilk şarkıda teomanın şarkısındaki ana melodi "Re re re re re do re" şeklinde, Judas Priest'inki ise "Re mi mi mi mi re mi" şeklinde. Nota dizilimi ve vuruşları aynı. Şu "yok artık dedirtecek" diye yazılan şarkıda vokal aynı tondan söylüyor. İkisi de La notası ile başlıyor.

Sadece bu ikisiyle uğraşmam bile yetti, tutup da salak demişsin bi de videoyu hazırlayana. İlkokul korosundaydın herhalde sen.

• quote:

quote:

çok sesli koroda görev yaptım ben birader o yüzden müzik konusunda gereksiz polemiğe girmeyelim. senin tab falan dediğin hikaye, milyar tane şarkı içinde illa ki ritimler, vuruşlar benzer olan şarkılar olacak. çalıntı dediğin m. sandalın, s. ortaç ın yaptığı gibi olur (daha da çok varda aklıma gelen bu ikisi oldu şimdi)

Videodaki ilk şarkıda teomanın şarkısındaki ana melodi "Re re re re re do re" şeklinde, Judas Priest'inki ise "Re mi mi mi mi re mi" şeklinde. Nota dizilimi ve vuruşları aynı. Şu "yok artık dedirtecek" diye yazılan şarkıda vokal aynı tondan söylüyor. İkisi de La notası ile başlıyor.

Sadece bu ikisiyle uğraşmam bile yetti, tutup da salak demişsin bi de videoyu hazırlayana. İlkokul korosundaydın herhalde sen.

laflara bak çay demle olmuş resmen. yok ikisi de la ile başlıyormuşta vokal aynı tonmuşta bilmem ne. teoman tek geçiş kullanmış neredeyse aynı notayı basarak araya bir do atmış sadece diğeri çift geçişli tekrar notalarının zaten alakası yok...
    bizim zamanımızda çok sesli koro bi trt de vardı adam gibi, şimdiki çocuklar ilkokulda da yapıyor bu işi demek öğrenmiş olduk senden. güzel bir gelişme.

• quote:

quote:

quote:

laflara bak çay demle olmuş resmen. yok ikisi de la ile başlıyormuşta vokal aynı tonmuşta bilmem ne. teoman tek geçiş kullanmış neredeyse aynı notayı basarak araya bir do atmış sadece diğeri çift geçişli tekrar notalarının zaten alakası yok...
    bizim zamanımızda çok sesli koro bi trt de vardı adam gibi, şimdiki çocuklar ilkokulda da yapıyor bu işi demek öğrenmiş olduk senden. güzel bir gelişme.

Alakası yok ha ? " La do si la - La do si la - La si sol" (taslak olarak yazdım) şeklinde iki şarkının vokali de. Rastlantılar olabilir demişsin de bunun rastlantı olma ihtimali kaç hem de aynı tondan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 11 Ağustos 2011; 23:55:35 >

• Müzik kulağım olduğunu söyleyemem, ama Teoman da başta olmak üzere ülkemizdeki çoğu sanatçı yabancıların oluşturduğu kaliteli müziklerden esinleniyor(!). Çoğu zaman ben benzetilen şarkıları benzetemiyorum, ama dinledikçe hemen hemen aynı şarkı üzerinden türemiş şarkılar ortaya çıktığı belli oluyor. Elbetteki Teoman şarkının bire bir kopyasını yapmayacak, şarkıyı alıp biraz değiştiriyordur herhalde. Sonuçta bir yeteneksizlik, kendine güvenmezlik var ortada.
  • tamam nasıl olsa şarkıları belirlemiş videoyu hazırlayan sivri zeka, eğer o yapmamış ise siz buyrun ilgili şarkıların telif sahiplerine bir mail atın ve şarkılarının çalındığını bildirin gerekli işlemi yapsınlar madem bu kadar eminsiniz. böyle önüne gelenle tartışmaya girende kabahat zaten, he siz haklısınız hepsi çalıntı...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.