Şimdi Ara

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.174
Cevap
431
Favori
624.141
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ana sayfadan siparişlerinize gidin. Takip butonuna basın. Satın alım ve teslimat sürecini ayrıntılı görüntüleyebilirsiniz.

TEMU'da satıcı ile hiçbir işiniz yok. Muhatabınız sadece TEMU. ben şimdiye dek yaptığım iadelerin tümünde vergi iadesi ile birlikte aldım. Gerçi sadece 2 tanesini kartıma iade istedim. Diğerlerinin hepsini kredi iadesi olarak aldım. Çünkü her ay 10-15 civarında alışveriş yapıyorum.

TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ray2 R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. İyi ve keyifli alışverişler dilerim.

• ray2 R kullanıcısına yanıt

rica ederim hocam memnun kalırsınız üründen ,hakkını veriyor

• Arkadaşlar birşey sormak istiyorum bir ara yurtdışı alışveriş kaç Euroydu?.2014 -2015 yanlış hatırlamıyorsam 150 miydi.ve % kaç vergi alınıyordu.(ayda 1 defamı sipariş veriliyordu o zaman )

ne zaman hangi sene 50 Euro oldu ve yüzde kaç vergi alınmaya başladı (ayda 1 defamı sipariş hakkımız vardı)

teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 8 Mart 2025; 6:49:13 >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

"Merhaba Hocam,

Temu’da birçok satıcı bulunuyor. Yorumlara göz attığınızda, insanların satıcıların dürüstlüğünden bahsettiğini veya onlara teşekkür ettiğini sıkça görebilirsiniz. Ayrıca, platform alışveriş sonrasında kullanıcıların ürünler hakkında puanlama yapmasına ve yorum eklemesine de olanak tanıyor."

• K4TL14M kullanıcısına yanıt

Hocam geniş bilgi edindim Yapay zeka ile

sorularınızn cevabı

Temu, PDD Holdings'in bir iştiraki olarak 2022 yılında ABD'de faaliyete geçen çevrimiçi bir alışveriş platformudur. Kullanıcılara geniş bir ürün yelpazesi sunarak, uygun fiyatlı alışveriş imkanı sağlamaktadır.

en.wikipedia.org

Satıcılar ve İşleyiş:

Temu, üçüncü taraf tedarikçilerin ürünlerini doğrudan platform üzerinden satmasına olanak tanır. Bu tedarikçiler, ürünlerini hazırlayıp Temu'nun lojistik ortakları aracılığıyla müşterilere gönderirler. Satıcılar, Temu'nun belirlediği kurallara uymak zorundadır ve ürünlerini rekabetçi fiyatlarla sunmaları teşvik edilir. Özellikle, aynı ürünü satan birden fazla satıcı olduğunda, en düşük fiyatı sunan satıcıya öncelik verilir. Ayrıca, belirli satış gereksinimlerini karşılamayan ürünler platformdan kaldırılır.

en.wikipedia.org

Temu'nun Gelir Modeli:

Temu, çeşitli stratejilerle gelir elde etmektedir:

• Komisyon Ücretleri: Satıcıların platformda ürün satması karşılığında belirli bir komisyon alır.
    • Fiyat Rekabeti: Satıcıları, ürünlerini daha düşük fiyatlarla sunmaya teşvik ederek, platformda rekabetçi bir pazar oluşturur ve bu da daha fazla müşteri çekerek satış hacmini artırır.
    • Pazarlama ve Ortaklık Programları: Kullanıcıların yeni müşteriler getirmesi durumunda ödüller sunar ve bu sayede kullanıcı tabanını genişletir.
    • eticaretkulisi.com
    • Veri Analitiği ve Yapay Zeka Kullanımı: Müşteri davranışlarını analiz ederek, kişiselleştirilmiş öneriler sunar ve bu da satışları artırır.
    • reads.alibaba.com

Türkiye'de Temu:

Temu, Türk kullanıcılarına da hizmet vermektedir. Türkçe dil desteği ve yerelleştirilmiş içerikler sunarak, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Siparişler, Türkiye'deki belirli kargo şirketleri aracılığıyla teslim edilmektedir.

haber.mynet.com

Güvenilirlik:

Temu, kullanıcı verilerini şifreler ve güvenli ödeme yöntemleri sunar. Ayrıca, 90 gün içinde iade imkanı tanıyan bir Satın Alma Koruma Programı bulunmaktadır. Ancak, platformda farklı tedarikçiler bulunduğundan, alışveriş yaparken satıcıların güvenilirliğine dikkat etmek önemlidir.

Temu platformunda satıcıların kazanç oranları, ürün kategorilerine ve platformun belirlediği komisyon oranlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genel olarak, Temu'da uygulanan komisyon oranları %15 ile %30 arasında değişmektedir.

birfatura.com

Satıcı Kazanç Oranları:

Temu, satıcılarından belirli bir komisyon ücreti alarak gelir elde eder. Bu komisyon oranları, ürün kategorisine ve diğer faktörlere bağlı olarak %15 ile %30 arasında değişiklik gösterebilir.

birfatura.com

Örneğin, yüksek talep gören veya rekabetin yoğun olduğu ürün kategorilerinde komisyon oranları daha yüksek olabilir.Ek Maliyetler:

Komisyon ücretlerine ek olarak, satıcıların aşağıdaki maliyetleri de göz önünde bulundurması gerekmektedir:

• Kargo Maliyetleri: Ürünlerin müşterilere ulaştırılması için gerekli olan nakliye ücretleri.
    • Ödeme İşlem Ücretleri: Kredi kartı veya diğer ödeme yöntemleriyle yapılan işlemler için alınan ücretler.
    • Hizmet Bedelleri: Platformun sunduğu ek hizmetler için talep edilen ücretler.
    • Listeleme Ücretleri: Ürünlerin platformda listelenmesi için alınan ücretler.

Bu ek maliyetler, satıcıların net kazancını etkileyebilir ve fiyatlandırma stratejilerini belirlerken dikkate alınmalıdır.

Temu'nun İş Modeli:

Temu, "tamamen yönetilen" bir model benimseyerek, tedarikçilerden nakliye veya işlem ücreti talep etmez. Tedarikçiler, ürünlerini Temu'nun merkez deposuna gönderir ve platform, fiyat farkları üzerinden kendi marjlarını belirler.

reads.alibaba.com

Bu model, satıcıların daha düşük fiyatlarla ürün sunmasına olanak tanırken, Temu'nun da esnek bir kâr marjı belirlemesini sağlar.Sonuç:

Temu platformunda satıcıların kazanç oranları, ürün kategorileri ve uygulanan komisyon oranlarına bağlı olarak %15 ile %30 arasında değişiklik göstermektedir. Satıcıların, ek maliyetleri de göz önünde bulundurarak fiyatlandırma stratejilerini dikkatlice planlamaları önemlidir.

• Eskiden 150 Euro'ya kadar gümrük muafiyeti vardı. Herhangi bir yurtdışı alışverişi için vergi ödenmiyordu. 150 Euro'nun üstüne ülkeye göre değişirdi, %18-20 vergi ödenirdi. Yılbaşından bir ay önce bu muafiyet 1000 avro'ya çıkardı. öyle kozmetik gibi sınırlamalar da yoktu. En önemlisi ülkede paypal vardı. hemen hemen her alışveriş sitesi türkiye'ye ürün gönderiyordu. paypal ile güvenle alışveriş yapılırdı.

Nereden nereye?

• mytra kullanıcısına yanıt

hocam teşekkür ederim.50 Euro iken yüzde %30 muydu vergi .ben en son 2015 senesinde bir amerikadan siparişler vermiştim bir de kuzanim çinden powerbank vermişti.

yani uzun zaman oldu .

• İşte zaten arkadaşta onun sahte yada sanal olduğundan bahsetmiş mesele bu, sahte satıcıya yorum yapabilirsiniz puanda verebilirsiniz yada sizinde sıklıkla kullandığınız yapay zekaya

• Vergiler geçtiğimiz yaz arttı hocam. Avrupa ülkelerine % 30, Çin ABD vs. % 60 oldu ağustos ayında.

saygı değer hocam aynen .

Aklıma birşey takıldı.anlatmaya çalışacağım.

Eskiden:

• 50 Euro’luk yurtdışı alışveriş yapıyorduk.
    • Kur bugünün kuru olsun: 50 Euro = 1972 TL.
    • Vergi oranı %30'du, yani 1972 TL'nin %30'u = 591,6 TL vergi ödeniyordu.
    • Toplam ödediğimiz tutar: 1972 TL + 591,6 TL = 2563,6 TL.

Şimdi:

• Diyelim ki yeni düzenlemede 25 Euro’dan hesaplanıyor ve vergi oranı %60.
    • 25 Euro = 986 TL (bugünün kuruyla).
    • %60 vergi = 986 TL’nin %60'ı = 591,6 TL.
    • Ama 50 Euro’luk alışveriş yapmak için bu işlemi 2 defa yapıyoruz:
    • İlk 25 Euro = 986 TL + 591,6 TL vergi = 1577,6 TL.
    • İkinci 25 Euro = 986 TL + 591,6 TL vergi = 1577,6 TL.
    • Toplamda ödediğimiz tutar: 1577,6 TL + 1577,6 TL = 3155,2 TL.

Şimdi farkı görelim:

• Eskiden toplam 2563,6 TL ödüyorduk.
    • Şimdi aynı tutar için 3155,2 TL ödüyoruz.
    • Aradaki fark: 3155,2 TL - 2563,6 TL = 591,6 TL.

Yani aynı 50 Euro’luk alışveriş için 591,6 TL fazla ödüyoruz.

Bu da aslında vergi oranının etkisini katlamış oluyor.

Eğer vergi yüzdesini esas alırsak:

• Eskiden %30 vergi öderken 50 Euro'ya 591,6 TL vergi ödüyorduk.
    • Şimdi 50 Euro’ya toplamda 1183,2 TL vergi ödüyoruz.
    • Vergi yükümüz aslında %120 artmış oluyor.

Bu yüzden evet, bu düzenlemeyle aynı tutardaki alışveriş için toplam vergi yükü %120’ye kadar çıkıyor gibi görünüyor.

doğru mu hesaplamışım hocam .

• cumur C kullanıcısına yanıt

anlıyorum hocam .sahte değil bana kalırsa.Aynı hep*** tre*** gibi düşünün orda da satıcılar var.Ürünleri satıcılar satıyor bana bir kaç kez denk geldi.satıcı ile görüştüğümde bana kendi sitelerinden almamı söylediler.Çünkü çok komisyon ödüyorlar.ilk önce güvenemedim satıcıya.sonra sitesine gittim baktım hakkaten fiyatlar inanılmaz fark vardı.siparişi verdim ve toplam 1000tl fark vardı daha ucuza aldım 3 ürünü

hocam, Temu'nun yaptığı şey aslında oldukça pratik ve faydalı. Çünkü satıcıları bir araya getirerek, ürünleri daha kolay bulmamıza yardımcı oluyorlar. Eğer Temu olmasa, ürünleri tek tek aramak çok zorlaşırdı. Özellikle Çin'den alışveriş yaparken, her şeyin Çince olduğunu düşünürsen, doğru ürünü bulmak neredeyse imkansız olurdu. Üstelik kargo masrafları da eklenince işler daha da karmaşıklaşır. Temu, tüm bu süreci toparlayarak, hem ürünleri hem de kargo işlemlerini bir araya getiriyor. Yani aslında çok işimizi kolaylaştırıyor.

• Doğru ama eksik hesaplamışsınız. İlk önceleri 150 Euro'ya kadar vergi verilmiyordu. Önce 150 Euro üstü engellendi. Sonra % 18-30-60 vergi derken bugünlere geldik.

anladım hocam .aynen haklısınız.

• Bizdeki sistemi elbet biliyorum komisyon oranlarına kadar, ama bu temunun sistemi bizimle kıyaslanamaz düzeyde hiç alakası yok, satıcıya ulaşmak istediniz mi hiç mümkün değil temuda
    Neyse biz şimdilik alabiliyorken alışverişimize bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 8 Mart 2025; 8:16:49 >

Hocam, halısınız. Alabiliyorken ihtiyacımız olan şeyleri alabilmemiz çok önemli. Ben de iki kere Temuda satıcıya ulaşmayı denedim ama ne yazık ki başaramadım. Önemli olan ürünlerimizi sorunsuz, kaliteli ve uygun fiyattan alabilmek ve buradaki değerli arkadaşlarımıza yardımcı olabilmektir.

Burada bilgi sahibi olan @MYTRA, @Tearz ve daha önce bayağı yardımcı olmuş olan isimlerini hatırlayamadığım tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Gerçekten çok kıymetliler. Ayrıca sizlere de teşekkür ederim (z). Amacımız, yardımcı olmak ve ürünler hakkında insanları bilgi sahibi yapmaktır.

Ayrıca, yorumlara baktığımda bazı kişilerin Müşteri Hizmetleri'ne ürünlerin yarı fiyatına teklif sunduklarını gördüm. Eğer ürünlerinizi iade edecekseniz, size pek çok seçenek sunulacaktır ve her seçenekte farklı fiyatlar verilecektir. Örneğin, eğer ürün bozuksa ya da yanlış sipariş verdiyseniz, paranız ve vergilerle birlikte tüm ücret iade edilecektir. En iyi seçenek, krediyi seçmektir çünkü anında aldığınız ürünün fiyatı hesabınıza yansıyacaktır. Ancak, "beğenmedim" gibi bir seçenek seçerseniz, ödediğiniz tüm para iade edilmez. Bunun için asla birebir müşteri hizmetleriyle görüşülmemeli, sadece fotoğraf ve yazılı açıklama ile iade nedeninin seçilmesi gerekmektedir.

Hocam, kusura bakmayın, yine uzun oldu. İsteğimle uzun yazmıyorum. İyi hafta sonları hocam.Saygılar

• Rica ederim estağfurullah ne demek, yazdıklarınıza çoğumuz vakıfız zaten çıktığı günden beri kullanıyoruz temuyu, iade politikasında zaten bu söyledikleriniz yazıyor.
    Bende genelde fotoğraf ile iade isterim hep yapacaksam, ve şu ana kadar yaptığım ifadeleri reel anlamda iade almadılar, çoğu duruyor yada bozuk kırık olan çöpe gitti

• Son 4 siparişimi 5 paket halinde yolladılar, 5. siparişte uyarı verdi hakkımın bittiğine dair mecbur başka kimlik numarası kullandım. Konuda kaç pakete bölünürse bölünsün 5 siparişi sıkıntısız verebilenler vardı, biraz şansa çalışıyor gümrük sınırı olayı.

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.