hocam paylaşımınız için teşekkür ederim tam olarak ne oluyor ben anlayamadım.bundan sonra ne olacak kısaca anlatabilirmisiniz.(ekstra kesinti mi olacak) 27 Euro alışverişte ekstra mı ödenecek .Hocam benim Türkçe ikinci dilim ben yabancı .bu arada yapay zekaya sordum bana bunu söyledi. Bu düzenleme aslında Temu’dan yaptığın siparişleri doğrudan hedef almıyor ama dolaylı olarak etkileyebilir. Burada anlatılan şey, Türkiye’ye hızlı kargo ve posta yoluyla eşya getiren şirketlerin (örneğin DHL, FedEx gibi) gümrük işlemleri için verdikleri teminat tutarlarının ciddi şekilde artırılması. Daha önce 1-2 milyon lira olan teminatlar, 10-20 milyon liraya çıkmış. Bu da bu şirketler için ciddi bir maliyet artışı demek. Bu durum, yurtdışından sipariş verilen sitelerden (Temu, AliExpress, Amazon gibi) gelen kargoların Türkiye’deki gümrük işlemlerini yapan hızlı kargo firmalarını doğrudan etkiliyor. Eğer bu firmalar artan teminat maliyetini karşılamak için fiyatlarını artırırsa, senin Temu’dan verdiğin siparişlerde kargo ücretlerinde artış olabilir. Ayrıca, “Türkiye’ye giriş limanına kadar olan nakliye giderlerinin eşyanın kıymetine eklenmesi” de var. Bu, gümrük hesaplanırken fiyatın yükselmesine neden olabilir — özellikle 27 euro’luk limitin aşılmasına sebep olursa gümrük vergisi çıkabilir. Özetle, henüz doğrudan bir fiyat artışı ya da sipariş limiti değişikliği açıklanmamış. Ama bu düzenlemeler kargo firmalarının maliyetlerini artırdığı için, yakın zamanda kargo ücretleri ya da gümrük işlemleri açısından bir değişiklik olabilir. Takip etmekte fayda var. Temu’nun “kargo bedava” politikası aslında bir pazarlama stratejisi. Ama bu yeni düzenleme Temu’yu dolaylı olarak etkileyebilir çünkü Temu’nun ürünlerini Türkiye’ye getiren hızlı kargo şirketlerinin maliyetleri artacak. Temu, bu artan maliyetleri bir süre kendi karşılamaya devam edebilir ama uzun vadede bu maliyetleri fiyatlara yansıtma ihtimali var. Bir de şu önemli: Yeni düzenlemeye göre nakliye ücretleri de eşyanın kıymetine eklenecek. Diyelim ki Temu’da bir ürün 25 euro, ama nakliye masrafı da var ve bu masraf eşyanın değerine eklenince 27 euro’luk gümrük muafiyet sınırını aşabilir. Bu durumda gümrük vergisi devreye girebilir. Şimdilik Temu’nun “kargo bedava” politikasında bir değişiklik olmasa bile, ilerleyen dönemde bu düzenlemelerin dolaylı etkilerini görmek mümkün. Temu’nun buna nasıl bir çözüm üreteceğini takip etmekte fayda var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 3 Mart 2025; 5:48:11 > |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (330. sayfa)

-
-
-
Rica ederim hocam,
Lütfen yanlış anlamayın,haber editörü gibi biraz uzun yazmışsınız.
Zaten bana sorduğunuz sorunun olası cevaplarınıda beni alıntıladığınız mesajınızda belirtmişsiniz.Çıkarımlarınız oldukça mantıklı.
Benim tahminim de bu yönde,yani lojistik,kargo firmalarının Temu v.b e-ticaret firmaların maliyetleri bu yeni uygulanacak vergiler yüzünden arttığı zaman fiyatlarını da yukarı doğru artırmaları çok olası.Yani ucu her türlü biz son tüketicilere de dokunuyor.
Bence hükümet böyle alangirli işlerle uğraşmasın direkt yurt dışı e-ticareti komple kapatsın.
-
saygı değer hocam yazdığınız için ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim .
özür dileirm uzun yazdığımdan dolayı.yapay zekanın yazdıkları bende mümkün olduğunca kısa tutmaya çalıştım.Evet yazılarım bazen çok uzun oluyor hocam .
Hocam bilmiyorum ne olacak her geçen gün yeni yasalar.Tekrardan teşekkür ederim hocam .iyiki varsınız
-
Maşallah 1700 krediyi nasıl topladınız :). Sipariş kargoya verilince krediniz yüklenecek. Bundan sonra hep o 1000 TL’yi kullanarak sadece 600 TL ödeyerek yeniden 1000 TL kazanabilirsiniz. Kampanya anasayfada gezerken kendiliğinden çıkıyor. wincredit ile de deneyebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam 1000 jetonu yapmadan önce bana başka teklif geldi.2500 jeton mu neydi (sonra 3300 kredi oldu).onunla siparişimi verdim ancak 15 parçadan fazlaya böldü bana sunulan ödemeleri.her alışverişimde 200tl vereceğini söyledi bende siparişimi hemen iptal ettim sonra sizin daha önceden bahsettiğiniz kampanyayı ilk defa kullandım
anında kredi olarak seçtim.sizinki daha mantıklı .teşekkür ederim hocam
-
Evet o parçalı çekler iyi olmuyor en iyisi bu. 0 ödeme yapmak için 1700 krediyi iade ile mi aldınız sipariş iptal edilince?
evet hocam bana 2 seneçek sordu.Kredi kartı mı yoksa kredi mi ?bende Temu kredisini seçtim anında geldi.geldikten sonrada sizin bahsettiğinizi yaptım ilk defa.(banka iadesi uzun aldığından Temu iadesini seçtim)
sağolun sizin paylaşımınzdan dolayı denemiş oldum .sizde hep bahsettiniz bundan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 3 Mart 2025; 8:2:28 > -
Ben de enayi gibi kart seçtim 16 gündür yatmadı iade
hocam bende aynısını yapmıştım daha önceden ,karttan karta değişiyor.halkbank 1-3 gün diğerlerini bilmiyorum (halkbank sanal kart kullanıyorum sadece sanal kart karta bağlı,hatta bir keresinde sanal kartları iptal etmek zorunda kaldım.youtube iznim olmadan para çekmişti.iptal edilen sanalkart direk karta bağlı olunca bile karta para geliyor.
ama eşimin hesabında direk karta veriyor kredi seçeneği olmuyor nedense anlamış değilim (fşyat fark olunca verdiği farklar direk karta yatıyor ordan biliyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03DCCDC41 -- 3 Mart 2025; 11:58:49 > -
Günaydın hocam. Bazen bana da yapıyor onu. Telefondaysam bilgisayardan girince TEMU kredisi seçeneği aktif oluyor. Ya da tam tersi. Bilgisayarda kapalıysa o seçenek, telefonda aktif görünüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba saygı değer hocam,
aynen hocam haklısınız
-
-
Aslında çıkıyordur da wincredit olduğunu farketmiyorsundur. Anasayfada gezerken çark çıkıyo ben her zamanki boş şeyler sanıp kapatıyordum meğerse buymuş. Aramada bende de çıkmıyordu.
Evet çark çıkıyor ama o çarkı çevirince %30 indirim verşyor genelde.
sipariş iade veya iptal edilince bir süre çıkmayabiliyor
Ben de bir sürü şey aldım ve bana da asla çıkmıyor. Arama kısmına yazdığım hiçbir kod işe yaramıyor. Hepsi benim katılımıma kapalı. Neye göre insan seçiyorlar anlamadım. Sürekli farklı insanlara ödül vermek yerine bir kesime hiç vermeyip belli bir kitleye sürekli para dağıtmak nasıl gerzekçe bir strateji onu da anlamadım.
-
Bana krediiadesi ve bedavaödül çıkıyor, onda da maksimum %30 veriyor. Başka bir numarasını göremedim Temunun.
Arkadaşlar selam 2 kargomda 5 ürün sınırını gectigim için gümrükte kalmıs. Bundan sonra ne yapmam gerekiyor kimi 5 ürün sınırının kalktığını soyluyor. Kimi kalkmadı diyor bende arada kaldim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kalkmadı. Yapabileceğin birşey yok. İstedikleri şeyleri yaparsan ürünlerin 5-10 katı fiyat ödersin unut artık onları. Kaç sipariş oldu 6. mı takıldı hemen?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X