neresinden tutsam elimde kalıyor. %30 ek ödeyeceğim dediği yerden tutalım mesela. Hızlı kargo yoluyla gelen mallarda depozito var. fazla çıkarsa depozitoyu alan şirket karşılar. Kimse elden kapıdan ordan burdan fazla para ödemez. Yayınlanan tebliğe göre eylüle kadar kolaylık sağlanacak, zaten bu mallar gümrükte. mng kargo gümrükten sonra malları alıp bize getiriyor , ötesinde bir vasfı görevi yetkisi yok. Belgesi yok , kafasına göre gümrüklemeyeceğine göre mngye takılmamak gerek. mirlog denen firma da dhl ile bir bağı yok, dhlın kendi sistemi var, bu hafta yurtdışından 2 günde ürün geldi. Aynı yerde olsa nasıl gelebilir :D |
TEMU Ürün, Sipariş, Kargo, Gümrük vs Konuları [Ref. Link Hariç Tüm Konular] (157. sayfa)

-
-
Hocam adam bunu yazdığında daha karar açıklanmamıştı.
Tarihe dikkat etmen lazım önce.
Zaten adam Mirlog başka antrepo ile çalışıyor yazmış sen okumamışsın yazıyı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 22 Ağustos 2024; 20:37:32 > -
Gümrüğe giren mallar belgeyle sunulur ve gümrüğe girdiğindeki mevzuat geçerlidir. Sabırdan başka caresi yok. Tebliğ olmadan önce de bu geçerliydi. Tebliğ gri noktaları ve keyfi uygulamaları engelledi.
Yazıyı gayet okudum, inatla işi dhle mngye bağlamak istemeniz manasız. Bu adamlar bu işten para kazanıyor, geri zekalı olmadıklarına göre kargoyu neden gümrükte tutsunlar?
neysem sabredin kargolar gelir. mng çapsız beceriksiz bir firma ama kargo taşırken bunu gerçekleştiriyor. Gümrüğü mümrüğü dış ticareti yok.
-
Merhabalar arkadaşlar, uzun süredir forumu takip ediyorum, benim de 31 Temmuz siparişim vardı, 5 Ağustos’da gümrüğe teslim edildi. Ancak bugüne kadar ses seda çıkmadı. Son 3 gündür, iade alamayacağım korkusu ile mt’ler ile görüşüp durdum. Sonunda vergi dahil bir şekilde ücreti iade ettiler ve ürünler gelirse iade etmenize gerek yok, size hediyemiz olsun diye mesaj göndermişler. Bakalım ürünler teslim edilirse, para mevzusunu bir şekilde halledeceğim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bende DHL ve Mng ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Hatta Dhl ceosu ile konuştum onlarla ilgisi olsa o kadarda değildir herhalde söylerlerdi.
-
Dijital mikroskop ihtiyacı olan varsa kaçırmasın.
Hem şarjlı hemde pc ye bağlanabilme özelliği var.
7" ips ekranlı. 1018TL
Burada ekranını alamazsınız o fiyata.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 22 Ağustos 2024; 21:35:13 >
-
2 dk tüketmişler demek hiçbir yerde o fiyata bulamıyorlar :D
-
yoo hala var linki düzenledim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 22 Ağustos 2024; 21:36:11 > -
FONSI 7 İnç Dijital Mikroskop, 50-1200X Büyütme, Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Yakalama için 8 LED Işık - Eğitim, Araştırma, Madeni Para Değerlendirmesi & Lehimleme için İdeal
aramaya bunu yapıştırın foruma attığım linki değiştirmiş heralde sistem.
-
tamamdır hocam şimdi gördüm. Teşekkür ederim
-
Rica ederim hocam umarım ihtiyacınız vardır işinize yarar ben aldım bir tane.
-
Dostlar bu gümrükleme ile ilgili ben bildiğim şeyleri sizinle paylaşayım.
2021 yılında çin’den Orta ölçekli bir makine getirttim. Bu makine ticari bir üründü ve gümrüklemesini kargoyu getiren DHL yaptırmıştı. Yani hem kargoyu hem de gümrüklemesini DHL yapmıştı. şirket olarak vekaletname ve bazı şirket evraklarını mail atmıştım, gümrükleme için gerekli evraklardı. Tabi bu bahsi geçen durum sene 2021 ve ticari ürün içindi. Burada TEMU gönderen ve DHL taşıyıcı gibi görünüyor, dolayısıyla TEMU nun ürünlerini DHL kendi antreposunda tutuyor olmalı. Eğer yerel bir gümrükleme şirketine devretmediyse işleri DHL yapıyor olmalı. Fakat anladığım kadarıyla ürünler Gümrükte ve birçok ürün bir anda gelmiş ve çok büyük organizasyon sorunu var gibi görünüyor. Muhtemelen şu anda antreponun içinde paket dağları vardır gibi gözümde canlandırıyorum. Ellerine hangisi gelirse sırayla barkodu okutup okutup gümrüklüyorlardır. Bence kargoların hepsi gelecek bir iki haftaya. Bu ay yeni gümrük yasası çıkmadan çok fazla alışveriş verilmiş gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kendim için değil ama yeğenim için düşünüyorum hocam
-
Eğitim ve eğlence amaçlı çok yararlı bende kendi ufak işlerim (smd kod okuma) ve çocuklarım için aldım.
Zaten 600 küsür fiyat değişimlerinden biriken kredim vardı %60 vergi bedavaya geldi direkt ürün fiyatına aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyesche -- 22 Ağustos 2024; 21:52:9 > -
Zaten DHL - MNG Temu nun ihalesini aldı buradaki mng son taşıyıcı işleri onlar hallediyor.
Diğer bütün firmalar zart diye gümrükten geçip mng olanların kalmasından da belli aksaklığın nerede olduğu.
Ama ne hikmetse hala kabul etmiyorlar sorunun mng ve dhl de olduğunu.
DHL kendine ait antrepo varken neden gidip başka bir firma ile anlaşıp onların işleri aksatmasından dolayı kendi markasını zedelesin.
-
Ne diyerek aldınız hocam bende almak istiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sorun kesinlikle temuda. Hala bu ülkeye ürün satıyor. 3 gram aklı olsaydı buraya 1 parça dahi ürün satmazdı.
-
4-5-6-7 Ağustosta Paket kargo terminalinden gümrükleme şirketine teslim edildi güncellemesi alanların kargoları ne durumda acaba? Benim hala aynı şekilde bekliyor. Mt para iadesi yapmadı. Gelirmişmiş!! 30 Ağustostan sonra gelmezse yaz dedi.
-
Aynı beklemede, ayrıca 11 ağustos aynı güncellemeye sahip olan da var.
-
benim 6 ağustos gümrüklemeye teslim. hala aynı bu tarihlerdeki siparişlerde hareket yok genelde. Bana bu gün temu 2 kere iade önerdi almadım bi kaç gün daha bekleyeceğim. Son gün 30 ağustos.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X