Şimdi Ara

TEMU Türkiye’de yeniden faaliyete başlıyor, ürünleri kendisi ithal ediyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
5.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
27 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 300-500₺ ye satılan manyetik blok oyuncak olmuş 2-3 bin ₺ ve çeşitler de bayağı azalmış...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • akp zihniyeti utanin utanin !!!! bir cinli kadar vatandaslarinizi düsünmüyorsunuz ,cinlilerin dassaklari yiyin akp li yöneticiler,

• A.J. Pacino kullanıcısına yanıt
    Adam demeseydin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Şubat 2026; 14:20:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temu'nun yerli ayağı da en azından mantıklı fiyatlardan satar. Temu ve Aliexpresste 70 lira olan ürünü 800 liraya satmaz bizim esnaf gibi. Örnekli kanıtlamışlar, gerçekten 70 liralık ürünü 800e kitliyorlar.
    İnsaflı fiyatlardan satmadıkları için sorun zaten.

• mahsur kalan adam M kullanıcısına yanıt
    Kendileri de her sene Mercedes yeniliyor devlete aldırıp. Bu temu işinin cari açık yarattığı hikaye, grafik vardı en büyük cari açığı sanayi ve gemi parçaları yaratıyordu. Telefonlar listede bile yok mesela ama %300 fiyatına alıyoruz.

Cari açık öyle 5-10 dolarlık şeylerle değil zenginlerin ve kodamanların, şirketlerin yurtdışından aldığı devasa fiyatlı şeylerle oluşuyor. Onların bir adet Bugatti alması tüm Türkiyenin Temu alışveriş açığına denktir nerdeyse. İşin sonunda cari açık varsa bunu üretimi artırarak çözmesi gereken de hükümettir, diğer ülkeler bunu vatandaşlarını yasaklayarak çözmüyor mesela. Çevremizde birsürü küçük ülke var ve üretimleri bize göre neredeyse sıfır ama hiçbirinde böyle ötv'dir herşeye yasaktır durumu yok. Sanayisi görece gelişmiş olan bizde herşey yasak ve pahalı.

Her ülke zengin kesimi kayırır, ABD de öyle bir yer. Ancak zengin kesimin çıkarı için halkına bu kadar zulüm eden başka bir yer yok sanırım. Zengin kesim daha çok kar etsin, zengin kesim istediğini alsın ama halk kazıklansın, herşeyi yasaklansın gün yüzü görmesin. İTO başkanı bu sefer de yurtdışına çıkışları zorlaştırmaya çalışıyor gibi, açıklamalara başlanmış.

• olmayan yerli üretici guruptan ayrıldı

• Yerel depoyu nasıl kapatıyoruz ben gümrüklü ürünleri göremiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şöyle bir eklenti var. Chrome ve Opera'da çalışıyor:

https://github.com/iltekin/remove-local-temu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 12 Şubat 2026; 16:14:40 >

Sana ne güzel kardeşim ürün benim değil mi ? Çöp olsun sana ne ? %60 gümrük vergisini ödüyorum 900 tl ye yakın vergisini vermişim sana ne ?

Trendyoldan TÜRKO Esnaftan aldıgım üründe aynı TEMU nun ürünü ÇÖP Olacaksa TEMU dan aldıgım Trendyoldakiler de çöp oluyor ki öyle çöp olan ürün falanda yok.

Madur eden yok 1-2 ürün kırık yada çatlak geldi 5-6 ürünü de ben beğenmedim adamlar bana 12 BİN tl lik ürün için 2 bin tl hediye çeki verdiler 4 bin tl para iadesi yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 12 Şubat 2026; 16:56:43 >

Eyvallah çalışıyor 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gerçek usul bireysel ithalat limiti halâ 1500 avro. Zaman içinde onu da basit usul bireysel ithalat limiti gibi kademeli olarak sıfırlarlar. 1980 öncesinde olduğu gibi ülkede ithalat temelli yasaklanır.  

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • İTO başkanına yüzde 90 bant daraltma yaptırımı uygulansın, şimdi çıkar buna karşı da bir açıklama yapar

İşte buna lobicilik deniyor. Öğrenciler için ÖTV'siz elektronik cihaz/telefon önerisini bile MHP sundu. Bugün muhtarlar, taksiciler vs. ortalıkta ağa-paşa gibi geziyor, her istediklerini yapabiliyorlarsa, sayıları çok ve lobileri olduğu içindir. EYT bile bu sayede geçti. 😅

Günün birinde cep telefonlarından ÖTV kalksın, gümrüksüz alışveriş imkanı geri gelsin vs. diye ayaklanan tüketici lobisinin sayısı ve sesi, Vestel lobisini geçerse, işte o gün bu ülkede tüketiciler de kazanmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 12 Şubat 2026; 20:7:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.