Bildirim
Tempra da ki sorun.

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
göğüslemeyi biraz açarmısınız. -
çok yakıomuş çok yağ koyuyomusunuz motora çok yağ yakıyor tempralar böle tekliyor sanki boğulur gibi gider bizdede vardı öntakım ayda bir dijital göstergeler her hafta bozulurdu sattık kurtulduk kapının önüne konulacak araba değil ustam sat kurtul üflesin dursun motor sat kurtulquote:
Orijinalden alıntı: oguz1
göğüslemeyi biraz açarmısınız. -
Öyle söylediğiniz kadar da kötü bir araba değil tempralar aslında size problemlisi denk gelmiş olmalı.Mekanik olan herşey şansa bağlı,Abim sıfır 159 aldı araç altı kere garantiye gitti.quote:
Orijinalden alıntı: echomaniac
çok yakıomuş çok yağ koyuyomusunuz motora çok yağ yakıyor tempralar böle tekliyor sanki boğulur gibi gider bizdede vardı öntakım ayda bir dijital göstergeler her hafta bozulurdu sattık kurtulduk kapının önüne konulacak araba değil ustam sat kurtul üflesin dursun motor sat kurtul
Alıntıları Göster
=Göğüslemeden kastım araç hızlanırken 3000 devire geldiğinde bi 4-5 saniye ileri geri şeklinde sarsılıyor ondan sonra geçiyor.Arabada değiştirmediğim parça kalmadı,bujilerden tutun distribütör kapagına kadar.Geçenlerde karbüratörü söktürüp baktırdım ustalar bi sorun yok dediler,bende anlamadım ne olduğunu.Ayrıca araç hem lpg de hemde benzinde aynı problemi yapıyor.
=Bu sorunu yaşayan yada yaşamış tanıdığı olan varsa veya herhangibir fikri olan lütfen cevap yazsın.Teşekkür ederim.
-
hocam kaputu actıgında sag arka tarafta atesleme beyni var uzerinde digiplex yazar o beyin soketlidir tempra kullanan birinden beyni sök onunla bir dene duzelirse beyni degiştirirsin bu soylediğim karburatorlu için gecerli enjeksiyonluların beyni farklı oyleyse enjeksiyonlu bir beyinle denersin.arabanın kıymetini bil tempra kullanmak ayrıcalıktır bende 92 sxak var daha bir gun ne yolda bıraktı ne de elktronik aksamına birsey oldu.quote:
Orijinalden alıntı: alfa44romeo
Öyle söylediğiniz kadar da kötü bir araba değil tempralar aslında size problemlisi denk gelmiş olmalı.Mekanik olan herşey şansa bağlı,Abim sıfır 159 aldı araç altı kere garantiye gitti.
=Göğüslemeden kastım araç hızlanırken 3000 devire geldiğinde bi 4-5 saniye ileri geri şeklinde sarsılıyor ondan sonra geçiyor.Arabada değiştirmediğim parça kalmadı,bujilerden tutun distribütör kapagına kadar.Geçenlerde karbüratörü söktürüp baktırdım ustalar bi sorun yok dediler,bende anlamadım ne olduğunu.Ayrıca araç hem lpg de hemde benzinde aynı problemi yapıyor.
=Bu sorunu yaşayan yada yaşamış tanıdığı olan varsa veya herhangibir fikri olan lütfen cevap yazsın.Teşekkür ederim.
Alıntıları Göster
-
Teşekkür ederim eyvallah.Dediğini aslında düşünüyordum ama yinede destekleyici bir çözüm yolu oldu sağol.Çok haklısın bende bu arabayla o kadar uzun yol yaptım tek bir kere bile yolda bırakmadı.Gerçekten halkın kulaktan dolma bilgilerle buaracı kötülemeleri yanlış.quote:
Orijinalden alıntı: cinarxx
hocam kaputu actıgında sag arka tarafta atesleme beyni var uzerinde digiplex yazar o beyin soketlidir tempra kullanan birinden beyni sök onunla bir dene duzelirse beyni degiştirirsin bu soylediğim karburatorlu için gecerli enjeksiyonluların beyni farklı oyleyse enjeksiyonlu bir beyinle denersin.arabanın kıymetini bil tempra kullanmak ayrıcalıktır bende 92 sxak var daha bir gun ne yolda bıraktı ne de elktronik aksamına birsey oldu.
Alıntıları Göster
-
hocam atesleme beyninden muhtemelen bosuna elektrik sistemine bujiye kabloya para harcama beynin yenizi pahalı cıkmaları 100-125 civarı alınır tipoların kide uyuyor.kolay gelsin.quote:
Orijinalden alıntı: alfa44romeo
Teşekkür ederim eyvallah.Dediğini aslında düşünüyordum ama yinede destekleyici bir çözüm yolu oldu sağol.Çok haklısın bende bu arabayla o kadar uzun yol yaptım tek bir kere bile yolda bırakmadı.Gerçekten halkın kulaktan dolma bilgilerle buaracı kötülemeleri yanlış.
Alıntıları Göster -
10 yıl tempra kullandım. arabayı 7 yasındayken aldım. Cok da temiz degildi. Bayagı bir kazası falan varmıs. Sonradan ogrendik. 10 yılda 100 000 km yol yaptım. tık yoktu arabada. Gaz bitmesi dısında yolda kalmadım. :Dquote:
hocam atesleme beyninden muhtemelen bosuna elektrik sistemine bujiye kabloya para harcama beynin yenizi pahalı cıkmaları 100-125 civarı alınır tipoların kide uyuyor.kolay gelsin.
Alıntıları Göster
Dijital gostergesi bir kez bozuldu. 50 ytl ye yaptırdık. Ancak Ön takım olarak pek dayanıklı bir araba degil. Gerisi guzeldi. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 21 Aralık 2008; 0:53:40 >
-
sorun %90 distribütör de.quote:
Orijinalden alıntı: mprivateturun
10 yıl tempra kullandım. arabayı 7 yasındayken aldım. Cok da temiz degildi. Bayagı bir kazası falan varmıs. Sonradan ogrendik. 10 yılda 100 000 km yol yaptım. tık yoktu arabada. Gaz bitmesi dısında yolda kalmadım. :D
Dijital gostergesi bir kez bozuldu. 50 ytl ye yaptırdık. Ancak Ön takım olarak pek dayanıklı bir araba degil. Gerisi guzeldi. :D
Alıntıları Göster -
sorununun distübütöre tetikleme veren sensörden olduğunu düşünüyorum , bu sensör krank milinin üzerindeki dişlilerde olabilir yada şanzumanın üzerinde bu tempralarda nasıldır bilemiyorum ? bunu iyi bir ustaya göster ve sensörü bir temizletmeni tavsiye ederim yada değiştir komple ucuz bişeydir zaten , bu sensör fiat sienada triger kayışının altındaki krank miline bağlı vede çok çabuk toz pis alabilen bir yerde bu tip problemler doğurabilmekte hemde ateşleme tetiğini tam yapamadığı için yakıt çok artmakta ve çekişten düşmektequote:
Orijinalden alıntı: canyagci
sorun %90 distribütör de.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 26 Aralık 2008; 11:13:00 >
-
arkadasın bahsettiği krank sensoru sanzuman uzerinde kaputu acınca hemen gorunen bir kısımda ondansa 10 ytl lik birsey onada baktır.ama soylediğim atesleme beynini de kontrol ettir.quote:
Orijinalden alıntı: mendel50
sorununun distübütöre tetikleme veren sensörden olduğunu düşünüyorum , bu sensör krank milinin üzerindeki dişlilerde olabilir yada şanzumanın üzerinde bu tempralarda nasıldır bilemiyorum ? bunu iyi bir ustaya göster ve sensörü bir temizletmeni tavsiye ederim yada değiştir komple ucuz bişeydir zaten , bu sensör fiat sienada triger kayışının altındaki krank miline bağlı vede çok çabuk toz pis alabilen bir yerde bu tip problemler doğurabilmekte hemde ateşleme tetiğini tam yapamadığı için yakıt çok artmakta ve çekişten düşmekte
Alıntıları Göster
-
cinarxx arkadaşım öncelikle arabana amman nazar değmesin sorunsuz çalışan motor-araba'yı çok severim...konu ile ise 10-20 Ytl'lik veya 50-60 YTL'lik masralardan kaçmamak qerekir...,hiç tempra veya tipo kullanmadım,yard. olamayacamquote:
arkadasın bahsettiği krank sensoru sanzuman uzerinde kaputu acınca hemen gorunen bir kısımda ondansa 10 ytl lik birsey onada baktır.ama soylediğim atesleme beynini de kontrol ettir.
Alıntıları Göster -
iyi günler arkadaşlar bende 1992 tempra sxa var motoru üfleyen tempra sabahları çalışırmı yani motoru üfleyen arabanın çalışması değişirmi bilgi verirseniz sevinirinquote:
Orijinalden alıntı: ayazzma
cinarxx arkadaşım öncelikle arabana amman nazar değmesin sorunsuz çalışan motor-araba'yı çok severim...konu ile ise 10-20 Ytl'lik veya 50-60 YTL'lik masralardan kaçmamak qerekir...,hiç tempra veya tipo kullanmadım,yard. olamayacam
Alıntıları Göster -
atesleme sıstemındendırquote:
Orijinalden alıntı: ayazzma
cinarxx arkadaşım öncelikle arabana amman nazar değmesin sorunsuz çalışan motor-araba'yı çok severim...konu ile ise 10-20 Ytl'lik veya 50-60 YTL'lik masralardan kaçmamak qerekir...,hiç tempra veya tipo kullanmadım,yard. olamayacam
Alıntıları Göster -
merhaba arkadaşlar . bende 92 model tempra sxa var.yukarıda ki sorunun aynısı bendede var. sorun çözüldümü acaba. soruunun kaynağını bulan varmı. arabayı yeni aldım. ama arabada bi sorun var bir türlü çözüm bulamadık . ve sanayiye her gittiğimde bidünya para alıyorlar sonuç yok. arabam 3000 devire gelene kadar sanki yığılıyor gibi gitmiyor ve 3000 devir sınırına geldiği zaman 3-4 saniye ileri geri sallantılı sarsılıyor. bir nevi ikinci boğazı açtığında sanrım. ama 3000 devirden sonra çok seri bir şekilde gidiyor. mesela örnek vereyim araba 2. viteste 3000 devire geldiğinde aşağı yukarı arabanın sürati 41-43 km arasında oluyor. bu hızda ve devirde vites değiştirmeden devam edersem tekleme de aynı orantıda devam ediyor kesmiyor.ama 3000 deviri geçince araba çok seri..aynı zamndada yakıt sarfiyatım şehir içinde lpg de 300-320 civarında. yani bu iki sıkıntıyı çözmek için buji buji kablosu eksantrk mili, değişti. beyin bobin ve volant sensörü değiştirelerek denendi yine sonuç yok. karburatör söküldü kontrol edildi ama nafile. bu arada aynı problemleri benzin ve lpgde de yapıyor . yaklaşık 1 aydan beri bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. aldığıma pişman oldum iice. böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.quote:
Orijinalden alıntı: advan
atesleme sıstemındendır
Alıntıları Göster
-
http://www.2a-lpg.com/forum/fiat-kullanicilari-once-buraya-t4302.html?s=01d3ae146a4ce068b0f4173f84475e17"e:
Orijinalden alıntı: eddieirvine
merhaba arkadaşlar . bende 92 model tempra sxa var.yukarıda ki sorunun aynısı bendede var. sorun çözüldümü acaba. soruunun kaynağını bulan varmı. arabayı yeni aldım. ama arabada bi sorun var bir türlü çözüm bulamadık . ve sanayiye her gittiğimde bidünya para alıyorlar sonuç yok. arabam 3000 devire gelene kadar sanki yığılıyor gibi gitmiyor ve 3000 devir sınırına geldiği zaman 3-4 saniye ileri geri sallantılı sarsılıyor. bir nevi ikinci boğazı açtığında sanrım. ama 3000 devirden sonra çok seri bir şekilde gidiyor. mesela örnek vereyim araba 2. viteste 3000 devire geldiğinde aşağı yukarı arabanın sürati 41-43 km arasında oluyor. bu hızda ve devirde vites değiştirmeden devam edersem tekleme de aynı orantıda devam ediyor kesmiyor.ama 3000 deviri geçince araba çok seri..aynı zamndada yakıt sarfiyatım şehir içinde lpg de 300-320 civarında. yani bu iki sıkıntıyı çözmek için buji buji kablosu eksantrk mili, değişti. beyin bobin ve volant sensörü değiştirelerek denendi yine sonuç yok. karburatör söküldü kontrol edildi ama nafile. bu arada aynı problemleri benzin ve lpgde de yapıyor . yaklaşık 1 aydan beri bu sorunu çözmeye uğraşıyorum. aldığıma pişman oldum iice. böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alıntıları Göster
bu sayfadaki kantarcı adlı üyeden öğrenmeye çalışın...
-
arkadaşım bu verdiğin linke üye oluyorum ama site üyeliğimi kabul etmiyor. atıyor siteden. başka bir fikrin varmı.quote:
Orijinalden alıntı: ototube
http://www.2a-lpg.com/forum/fiat-kullanicilari-once-buraya-t4302.html?s=01d3ae146a4ce068b0f4173f84475e17&
bu sayfadaki kantarcı adlı üyeden öğrenmeye çalışın...
Alıntıları Göster
-
merhabalar 3000 devirde tekleme bendede var sorun krank mili yataklari bosluk yaptigindan yaklasok 1-2cm ileri geri gezme yapiyor bu yuzden atesleme sensoru duzgun okuma yapmadigindan atesleme 2900 -3100 arasi sagliksiz oluyor busebebden tekleme meydana geliyor lrank kasnagini elle oynatin belli olur nosuna diger parcalarda aramayin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
göğüslemeyi şu şekilde halledeceksiniz , aynı sorunu bende yasamıstım , aracın cigerlerini acıp yaglamayı öteleyeceksiniz.böbrekler iyice yumusadıgında sırtlama yapacaktır.boylece arac kambur verecek ve gogusleme kaybolacaktır.quote:
Orijinalden alıntı: baristumer
merhabalar 3000 devirde tekleme bendede var sorun krank mili yataklari bosluk yaptigindan yaklasok 1-2cm ileri geri gezme yapiyor bu yuzden atesleme sensoru duzgun okuma yapmadigindan atesleme 2900 -3100 arasi sagliksiz oluyor busebebden tekleme meydana geliyor lrank kasnagini elle oynatin belli olur nosuna diger parcalarda aramayin -
bir arkadaşımda da 1.6mpi vardı sattı kurtuldu..tempra sorunları çözülemeyen bir araba...herşeyini değiştiriyosun..yine de bir yerlerden tespit edilemeyen bir sorun çıkıyor..quote:
Orijinalden alıntı: Yambol
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- 245 70 r16 lastik hava basıncı kaç olmalı
- dizel araç yakıt geri kaçırma
- clio 3 lastik ebatları
- petronas yağ
- antifiriz nereye konur
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X