Şimdi Ara

Temizlikten Sonra Aşırı Isınıp Kapanma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    onboard ekran kartı varsa harici kartı çıkartıp deneyin. birden fazla ram var ise ramlari tek tek deneyin.
    grafik işlemciye yüklenmeden işlemci üzerine yük bindirip deneyin aynı zamanda aida64 yada benzeri yazılım ile sıcaklık değerlini kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx

onboard ekran kartı varsa harici kartı çıkartıp deneyin. birden fazla ram var ise ramlari tek tek deneyin.
    grafik işlemciye yüklenmeden işlemci üzerine yük bindirip deneyin aynı zamanda aida64 yada benzeri yazılım ile sıcaklık değerlini kontrol edin.

Onboard ekran kartı malesef yok. Ramleri deneyebilirim ama ne gibi bir yararı olacak anlayamadım. 37 gb'lık bir dosyayı rar ile sıkıştırmayı denedim en ufak bir kasma yaşamadım işlemci ısısı 40 dan 56 ya yükseldi sadece.
  • xCarpediem kullanıcısına yanıt
    ramlerin donanımsal yapısıyla alakalı bir durum. ramin bir kısmında sorun varsa ve oyun açınca sistem bu arızalı bölüme dosya yazmaya başlayınca sistem aynı hatayı verebilir.
    birde sıcaklık değeri 40 lara düşünce oyun açıp deneyin. işlemci ısısı 56 ya gelmeden sistem hata verirse ekran kartı ile alaklaı bir durumdur. ekran kartını çıkartıp pinleri kuru bir benzle temizle. harici güç bağlantrısı var ise kontrol et olmadı driver kalıdırp yüklemen gerekebilir.
  • quote:

ramlerin donanımsal yapısıyla alakalı bir durum. ramin bir kısmında sorun varsa ve oyun açınca sistem bu arızalı bölüme dosya yazmaya başlayınca sistem aynı hatayı verebilir.
    birde sıcaklık değeri 40 lara düşünce oyun açıp deneyin. işlemci ısısı 56 ya gelmeden sistem hata verirse ekran kartı ile alaklaı bir durumdur. ekran kartını çıkartıp pinleri kuru bir benzle temizle. harici güç bağlantrısı var ise kontrol et olmadı driver kalıdırp yüklemen gerekebilir.

Anladım. İşlemci ısım şuan 41 ekran kartı 45 GTA 4 ile deneme yapacağım. Bu arada ekran kartının ek güç kablolarını yanlış takmış olabilirmiyim? Yani bu durum ısınma ve kasma problemlerini tetikler mi?
    ekranatı marka ve modeline değişir bu durum. kimi kart ters bağlnatı yapmaya kesinlikle izin vermezken, kimi kart ters bağlantı yapıldığı zaman hemen yanabilir. bu sorun çokluğu kasmalar, takılmalar, kararsız çalışmalarada neden olabilir. olmaz dersem yalan olur.
  • quote:

ekranatı marka ve modeline değişir bu durum. kimi kart ters bağlnatı yapmaya kesinlikle izin vermezken, kimi kart ters bağlantı yapıldığı zaman hemen yanabilir. bu sorun çokluğu kasmalar, takılmalar, kararsız çalışmalarada neden olabilir. olmaz dersem yalan olur.

Ekran kartım XFX Radeon 6850 iki adet harici güç bağlantım var bunların hangisine hangisini takacağımı nasıl anlayabilirim?
    bu bilgi kitapçığında filan yazar yada kendi sitesinde bilgi vardır.
    ama çıkartmadkıysan doğrudur. çıkarttıysan çıkartmadan önceki halinde takabilirsin. çıkartıp bakarsan girişlerin azğızları farklı olabilir bu durumda hangisi hangisine uyarsa oraya takılacktır.
  • quote:

bu bilgi kitapçığında filan yazar yada kendi sitesinde bilgi vardır.
    ama çıkartmadkıysan doğrudur. çıkarttıysan çıkartmadan önceki halinde takabilirsin. çıkartıp bakarsan girişlerin azğızları farklı olabilir bu durumda hangisi hangisine uyarsa oraya takılacktır.

Kitapçığı buldum her ikiside 6 pinli fark etmezmiş. İlginiz için sağolun.
    Merhaba Sayın xCarpediem,
    Termal macunu iyice temizlemelisin. Soğutucunun da, işlemcinin üzerinden de. Soğutucuyu tam taktığından emin ol. Vida varsa iyice sık. Eğer problem devam ederse, harici bir fan koymayı dene soğutucunun üzerine. Eğer imkanın varsa Kontak Sprey (Yağlı) al. Fanların göbeklerine sık. Sorunun yüksek bir ihtimal düzelecektir.
    Sonucu haber verirsen sevinirim, iyi günler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: verikurtar

Merhaba Sayın xCarpediem,
    Termal macunu iyice temizlemelisin. Soğutucunun da, işlemcinin üzerinden de. Soğutucuyu tam taktığından emin ol. Vida varsa iyice sık. Eğer problem devam ederse, harici bir fan koymayı dene soğutucunun üzerine. Eğer imkanın varsa Kontak Sprey (Yağlı) al. Fanların göbeklerine sık. Sorunun yüksek bir ihtimal düzelecektir.
    Sonucu haber verirsen sevinirim, iyi günler :)

Peki birazdan çıkıp ek 3 tane fan ve kontak sprey alacağım. Bilgilendirme yaparım.
    merhaba

işlemcin intel mi?intel ise quad fanları zor oturuyor.belki bir ayağı tam oturmamıştır.anakartı sökerek arkasına bakabilirsin.bütün ayaklar eşit oranda çıkmalı birisi geride kalmamalı.konuda görmedim herhangi bir yazılım ile ısı değerlerini kontrol ettin mi?donanım sıcaklıkları nedir?gerçi kapanıyorsa işlemciden dir.macunda yenilendiyse neden ısınıyor ki?bende takip edeyim de öğreneyim bari :)
  • Aklıma gelen senaryoları aşağıda belirtiyorum bu işlemleri sırasıyla kontrol etmek yararınıza.

1. Termal macun fan ile işlemci arasındaki havayı alır hava kaldığı sürece işlemini tam gerçekleştiremez ve %60 varan bir kayıp meydana gelir. Bu nedenle termal macun önemli. Fan kesinlikle kaya gibi olmalı 1mm bile sağa sola oynamamalı bir boşluk kalmamalı boşluk kaldığı taktirde soğutma tam işlevini göremez..

2. ısı değerlerinizi göremedim ısı değerlerinizi gerlimde ve normalde yazarsanız işlemci modelleriyle yorumlamasını yapabilirim..

3. Oyunlarda takılma her zaman cpu yada ekran kartından olmaz hdd den de olur ram yetmediğinde swap alan hdd dedir. Hdd sorun olup olmadığınıda kontrol etmekte yarar var hdtune indirip healt sekmesinde renkli bir ibare varsa buraya koyarsanız yorumlaya bilirim error scan yapmanızdada fayda var bad sectör burumlara sebebiyet verebilir.

Aklıma gelenler bunlar

Kolay Gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

merhaba

işlemcin intel mi?intel ise quad fanları zor oturuyor.belki bir ayağı tam oturmamıştır.anakartı sökerek arkasına bakabilirsin.bütün ayaklar eşit oranda çıkmalı birisi geride kalmamalı.konuda görmedim herhangi bir yazılım ile ısı değerlerini kontrol ettin mi?donanım sıcaklıkları nedir?gerçi kapanıyorsa işlemciden dir.macunda yenilendiyse neden ısınıyor ki?bende takip edeyim de öğreneyim bari :)

İşlemcim AMD FX6 6100 ayakları kontrol ettim bir sorun yok. Isı değerleri normal duruyor çalışırken 40 civari işlemci ekran kartı da aynı şekilde oyunlarda size değerler 50 60 ı buluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Aklıma gelen senaryoları aşağıda belirtiyorum bu işlemleri sırasıyla kontrol etmek yararınıza.

1. Termal macun fan ile işlemci arasındaki havayı alır hava kaldığı sürece işlemini tam gerçekleştiremez ve %60 varan bir kayıp meydana gelir. Bu nedenle termal macun önemli. Fan kesinlikle kaya gibi olmalı 1mm bile sağa sola oynamamalı bir boşluk kalmamalı boşluk kaldığı taktirde soğutma tam işlevini göremez..

2. ısı değerlerinizi göremedim ısı değerlerinizi gerlimde ve normalde yazarsanız işlemci modelleriyle yorumlamasını yapabilirim..

3. Oyunlarda takılma her zaman cpu yada ekran kartından olmaz hdd den de olur ram yetmediğinde swap alan hdd dedir. Hdd sorun olup olmadığınıda kontrol etmekte yarar var hdtune indirip healt sekmesinde renkli bir ibare varsa buraya koyarsanız yorumlaya bilirim error scan yapmanızdada fayda var bad sectör burumlara sebebiyet verebilir.

Aklıma gelenler bunlar

Kolay Gelsin..

Ben de size aynı şekilde cevap vereyim.

1. Termal macunu iyice sürdüm ve hava kalmadığından eminim.

2. Isı değerlerim normal duruyor çalışırken 40 civari işlemci ekran kartı da aynı şekilde oyunlarda size değerler 50 60 ı buluyor.

3. Temizlik yapmadan önce hiçbir sorun yoktu. Ram ve hdd zannetmiyorum hdd yi dediğiniz gibi kontrol edeceğim. Resim olarak atacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xCarpediem

quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Aklıma gelen senaryoları aşağıda belirtiyorum bu işlemleri sırasıyla kontrol etmek yararınıza.

Aklıma gelenler bunlar

Kolay Gelsin..

Ben de size aynı şekilde cevap vereyim.

1. Termal macunu iyice sürdüm ve hava kalmadığından eminim.

2. Isı değerlerim normal duruyor çalışırken 40 civari işlemci ekran kartı da aynı şekilde oyunlarda size değerler 50 60 ı buluyor.

3. Temizlik yapmadan önce hiçbir sorun yoktu. Ram ve hdd zannetmiyorum hdd yi dediğiniz gibi kontrol edeceğim. Resim olarak atacağım.

Sorunun yazılımsal olmadığına emin misiniz? Gta 4 gibi işlemciye yüklenen bir oyunda ısı değerleri anormal gelmedi bana da, sıcaklıktan kaynaklanmiyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ısı değerleri çok normal hatta güzel :) oyun oynarken 90 oluyor deseydin, evet yüksek diyebilirdim ama oyunda en yüksek 50-60 ise kapanma ısıdan kaynaklanmıyor.acaba güç yetersizliğinden mi yeniden başlatılıyor.güç kaynağı kablolarını söküp taktıysanız onlarla ilgilenebilirsiniz.bazen güç kaynakları böyle saçma davranabiliyor.

sorunun yazılımsal olma ihtimali bilmiyorum ne kadar var?parça temizliğinden hemen önce herhangi bir yazılım kurmadıysanız,pek olanaklı gözükmüyor.şöyle bir deneme önerebilirim.bu sorunun ne olduğunu size anlatır.

çıkış mantığımız;işlemcinin aşırı güç çektiği zaman devre dışı kalması.

tespit için ubuntu indirip flaş yada cd ye yazdırıyorsunuz.bilgisayarı ubuntuyu kurmadan cd den başlatıyorsunuz.ubuntuda prime 95 muadili program bulup kuruyorsunuz.o zaman işin rengi belli oluyor.eğer kapanırsa donanımsal kapanmazsa yazılımsal dır.

olayı çok temiz bir şekilde çözdüm

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.