Şimdi Ara

Temiz kurulum sonrası Windows 10 Aktivasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 Home Premium bilgisayar ile Windows 10'a ücretsiz yükseltme yaptım. Windows aktivasyonu başarılı olarak yapıldı ve yaklaşık 15 gün kullandım.

Bugün itibariyle Media Creation Tool ile iso dosyasını indirip USB'ye yazdım ve windowsun kurulu olduğu diske format atarak temiz Windows 10 Home kurulumu yaptım. Kurulum sırasında key girmedim ve oraları atladım.

Normalde yazanlara göre otomatik olarak aktivasyon yapması gerekiyor ama hala yapmadı.

Şu an ne yapabilirim. Tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkürler.

https://store.donanimhaber.com/07/37/71/073771282f5ed92e822310565658cac1.jpg
     Temiz kurulum sonrası Windows 10 Aktivasyonu

• w10 a yükseltince keyini öğrendin mi?
    (öğrendiğini farz ederek:

cmd(yönetici oarak çalıştır)

slmgr -ipk .....-.....-.....-.....-..... (w 10 keyin) >enter (ürün anahtarı başarı ile eklenmiştir)

slmgr -ato >enter (makine kalıcı olarak etkinleştirilmiştir)
  • komut satırı ile hiç bir şey yapmana gerek yok
    sadece kurulumu yaparken rezervasyon yaptığın mail adresi ile oturum açman yeterli
    internet bağlantın açık olsun herhangi bir key girme !
  • quote:

Orijinalden alıntı: snop02

w10 a yükseltince keyini öğrendin mi?
    (öğrendiğini farz ederek:

cmd(yönetici oarak çalıştır)

slmgr -ipk .....-.....-.....-.....-..... (w 10 keyin) >enter (ürün anahtarı başarı ile eklenmiştir)

slmgr -ato >enter (makine kalıcı olarak etkinleştirilmiştir)

hayır maalesef yükselttikten sonra windows 10 keyine bakmadım.

slmgr -ato komutu sürekli hata veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutismail

komut satırı ile hiç bir şey yapmana gerek yok
    sadece kurulumu yaparken rezervasyon yaptığın mail adresi ile oturum açman yeterli
    internet bağlantın açık olsun herhangi bir key girme !

merhaba rezervasyon yapmadım.

https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10

bu linkeki toolu kullanarak upgrade yaptım.

ayrıca oturum açarken local hesap kullanıyorum live hesabı değil.

• Live hesabı ile bilgisayarı açarsan Windows 10 otomatik olarak etkinleşir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRMURAT

Live hesabı ile bilgisayarı açarsan Windows 10 otomatik olarak etkinleşir.

Ben de bugün arkadaşın yaptığı gibi temiz kurulum sonrası etkinleştirme yapmaya çalıştım. Live hesabımdan girmiş olmama rağmen etkinleştirmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Galiba cevabını kendin vermişsin.Yükseltme yaparken mail adresini girip kendini tanıtacaktın microsoft a.Bunu yapmamışsın gibi anlıyorum.Geriye dönüp tekrar 7 den yükseltme yapman gerecek gibi.Bu sefer microsoft hesabı ile yükselteceksin.Bir daha bu hesapla temiz kurulum yapsanda lisansın tanınacak.Benim düşüncem budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

Galiba cevabını kendin vermişsin.Yükseltme yaparken mail adresini girip kendini tanıtacaktın microsoft a.Bunu yapmamışsın gibi anlıyorum.Geriye dönüp tekrar 7 den yükseltme yapman gerecek gibi.Bu sefer microsoft hesabı ile yükselteceksin.Bir daha bu hesapla temiz kurulum yapsanda lisansın tanınacak.Benim düşüncem budur.

hocam merhaba

daha önce windows 7'den windows 10'a yükseltme yaptım ve bu işlem sırasında LIVE hesabı falan girmedim.

Windows 10 yükseltildikten sonra aktivasyon işlemi oldu. Yine live hesabı kullanmadım.

Bu şekilde aktivasyonlu biçimde 10-15 gün kullandım.

Şimdi Windows 10 'u sıfırdan temiz kurulum yaptım usb belleğe iso dosyasını atarak. Ama şimdi aktive etmiyor.
  • Zaten öyle yapıldığını öncede yazmışsın.7 ye dönüp yükseltme yapman gerekecek.
  • burada yazana göre

1 kere upgrade edilmiş windows 10'u ileride dilediğiniz zaman temiz kurulum yaparak kullanabilirsiniz key girmenize gerek yok otomatik aktive edilecek yazmışlar

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-win_upgrade/reinstalling-windows-10-after-upgrade/578d0b7f-57e4-4893-b9d1-6cfac0d6290a?auth=1

ama aktive etmiyor ya aktivasyon sunucuları patlamış durumda ya da bu olayı becerememişler.

• Bu şekilde aktive olmuyor, olduğunu iddia edenler de hep ordan burdan yazılanları aktarıyorlar ve okuduklarına inanıyorlar. Eğer dizüstülerdeki gibi BIOS'a gömülü bir Windows 7/8 keyi varsa o zman Windows 10 yeni bir key ile otomatik olarak aktive oluyor ilk güncellemede. Ancak bunun dışındaki masaüstü sistemlerde yükseltme esnasında hep aynı Windows 10 keyi aktive ediliyor ve formatlı kurulumda bu ortak key hiçbir şekilde aktive olmuyor. Dizüstü bilgisayarımı güncelleme sonrası not ettiğim yeni Windows 10 keyi ile formatlı kurulumda sorunsuzca aktive ettim ama masaüstü sistemime ne yaparsam yapayım herkesle aynı Windows 10 keyi veriliyor. Bu sorun düzelmeden Windows e posta hesabıyla yapılan girişler felan hepsi hikaye...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.