< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Temel Reis Nerelidir?
Temel Reis, çizgi roman tarihindeki en sevilen karakterlerden biridir. Samimi ve komik kişiliğiyle, nesiller boyu okurların kalbini kazanmıştır. Ancak Temel Reis'in aslen nereli olduğu sorusu, hayranları arasında merak konusu olmuştur.
Çizgi romanlarda Temel Reis'in köyünün Karadeniz Bölgesi'nde bir yerde olduğu belirtilmektedir. Ancak köyünün tam olarak hangi il veya ilçede olduğu açıklanmamıştır. Yazarlar, Temel Reis'in köyünü belirli bir coğrafi konuma bağlamak yerine, karakterin Karadeniz kültürünün genel özelliklerini yansıtmasına odaklanmışlardır.
Temel Reis'in Kabasakal ile kardeş olup olmadığı da merak edilen bir diğer konudur. Çizgi romanlarda Temel Reis ve Kabasakal'ın yakın arkadaş oldukları, ancak kardeş oldukları doğrudan belirtilmemiştir. Ancak bazı çizgi roman bölümlerinde, Temel Reis ve Kabasakal'ın kardeş gibi davrandıkları görülür. Bu nedenle, okurlar arasında Kabasakal'ın Temel Reis'in kardeşi olduğu yönünde bir inanış oluşmuştur.
|
_____________________________ |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jens Lehmann -- 30 Ekim 2013; 23:37:06 > |
|
|
|
|
![]() Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar. Saldırdılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor. Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı. |
|
|
|
![]() Copyright © 2011-2022 Ajans© ® |
|
Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce gözlerim yandı kavruldu.Bir avuç kül oluverdim külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok.Şeker bile yiyemez ki kâat gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı,teyze, amca, bir imza ver.Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. |
|
![]() |
|
![]() Yunan askerlerinin 3 katı kadar işgalci kuvvetle şafakta umutsuz Atinalılar düşünülmez olanı yaptılar. Saldırdılar.Denizde geçen bir aydan sonra gemilerini karaya çıkaran yorgun perslilere saldırdılar. Onlar savaş kamplarını kuramadan ve askerlerini temin edemeden saldırdılar.. Ve bu deli stratejinin mimarı kimdi ? Az bilinen Atinalı bir asker.. Kendi adamları ona Themistokles diyor. Perslilere şok Atinalı saldırısını tattırdı. |
|
|