Şimdi Ara

Temel Lise (Ana Konu) Sorulariniz cevaplanacak(2018)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Geçtiğimiz sene, bazı siyasi sebeplerden dolayı tüm dershaneler kapatıldı.
    Ayni zamanda kapatılan dershanelere diğer seçenek olan, Özel okula dönüşme imkanı verildi. Bunlarda Bir bahçe şartı aranmayacak, ve beden eğitimi gibi dersler olmayacak.
    1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yasal anlamda dershaneler tamamen kaldırıldı. Fakat Anayasa Mahkemesi (AYM) dershaneler kapatılmayacak dendi.

    Dönüşen dershaneler de isimleri Temel Lise oldu. Buraya nakil olan veyatta tercih yapan arkadaşlarımızın akıllarında birçok soru var.

    Kayıt yapanlardan biri ben olarak şunu söylemek isterim. Sadece üniversiteye yönelik bir eğitim vermesi gerçekten mükemmel olacak. Yani beden eğitimi olsun, görsel sanatlar gibi gereksiz! Dersler olmayacak.

    Fiyatları bir özel okula göre 8-12 milyar arası değişmekte. Aynı zamanda devletin yapmış olduğu teşvik bursuda durumu olmayan insanlar için 3 milyarlık bir ücret vermekte.

    Eminim ki hepimiz tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Bir çoğumuz, bu riskli kararı vermek konusunda güvensizlik duyuyor. Sevgili arkadaşlar, Üniveristeyi kazanmak istiyor musunuz ? İşte size fırsat, hem haftasonu hem haftaiçi sadece YGS-LYS ağırlıklı bir eğitim fırsatı sunuluyor. Ve orada ki herkes çok sıkı çalışmak konusunda azimli.

    Hangi temel liseye gidilmesi gerektiğini söylememi isterseniz, gidip nasıl bir eğitim yolu izleyeceğini öğrenin. Böylece aklıniza yatanı bulacaksiniz.

    Mesleki liselerden geçiş yaparsaniz eğer, vermeniz gereken bazı dersler olacaktır. Bunlari öğrenmek için eokuldan sorumluluk sınavlar bölümünde göz atabilirsiniz.

    Daha fazla sorulariniz için lütfen buradan yazın. Size yardimci olabilirim.

    7 Mart 2017 Editi;

    Merhaba arkadaşlar,
    Bir süredir forumda yoktum. Bu konuyu guncelleyemedim.
    Meslek lisesini bırakıp temel liseye geçiş yaptım. Ve bütün sene boyunca deli gibi sınavlara çalıştım. Sinavda siralamam 127k gibi bir sonuç geldi. (Ygs-1).
    Tercih zamani geldiğinde bizimkileri zar zor ikna ettim ve mezuna kaldım. Geçen sene yaptığım hatalarin bir cogunu düzelttim.
    Geçen sene temel lisedeyken çok fazla ygs çalışmıştım. Şimdi ise çok fazla lys çalıştım. Ve farki lys de kapatacagim. Biyoloji, Kimya, ve fizikten +24 net aralığında getiriyorum. Şu sıralar ygs'ye 5 gün kala deneme felan çözüyorum.
    Benim gibi meslek lisesi olanlara bazı şeyler açıklamak istiyorum.
    Benim temelim yok felan demeyin. HİÇ PIŞMAN DEĞİLİM. bunun sebebi , en azından EML'de görmedigim matamatik, kimya, fizik, geo, gibi alanlarda temel edindim. Şimdi hiç olmassa matamatik ve geometri gibi derslerde ilk geldigimde 10 soruyu bile zar zor işaretlerken, şimdi 30-36 arası netler yapıyorum. Bu yolda bana bir çok arkadaşım yanlış yapıyorsun dediler fakat kimseyi takmadim. Eğer kendinize inaniyorsaniz çalışın ve yapın.

    Soruları olanlar yine bu konu altında bana yazabilir veyatta özel mesaj ile iletişime geçebilirler.

    Not: Yazim yanlışları için kusura bakmayın telefondan yazıyorum.


    20 Kasım 2018 editi ;

    Merhaba arkadaşlar, şöyle bir geriye bakıyorumda bayadır forumda yoktum. Meslek lisesini bırakıp temel liseye gecişim oradan mezuna kalmam felan gercekten yorucu bir 2 seneydi. Akrabalardan tutanda herkes yapamayacagım gözüyle bakıyordu. Mezun iken denemelerde 30 netleri görüyordum matamatikte zaten mat iyiydi benim. Sınav zamanı ise biraz heyecan yapmış bile olabilirim fakat meslek lisesinden çıkıp da 4 yıllık bir üniversiteye girebilmek benim için gurur verici birşey. En güzelide sana yapamassın diyen insanların şimdiki hallerini görüp gülmek

    Sıralamam Mf-4 38 binlerdeydi. 42k da olabilir bu aralıklardaydım ama. Şuan istanbulda özel bir üniversitede tam burslu okuyorum.


    Gelelim temel liselere, belkide egitim sistemimizde temel lise bir çok ögrenci icin kurtuluş noktası olabilirdi. Ama tam bir fiyasko oldugunu düşünüyorum. Bir çok nedeni var. Bunları tek tek anlatmak istiyorum.
    Meslek lisesindeyken ortalamam genelde 80’lerdeydi. Hatta 10.sınıfın 2.dönemi takdir almıştım. Lise 1 benim için zordu sadece. Diger dönemler hep 80-85 arası ortalama getiriyordum. Ve elbette hocaların triplerinden tutun bir çok şey var.

    1-) Temel Liselerde beden egitimi- müzik gibi sacma sapan dersler yok.
    Evet, böyle dersler yok işlenmiyor. Bu üniversiteye hazırlanan son sınıf arkadaşlarımız için mükemmel birşey. Meslek lisesi ögrencileri içinde harika çünkü lise 4 te onlardan staj yapılması bekleniyor.
    2-) Notlar bol.

    Normal devlet okullarına kıyasla notlar bol bol veriliyor. Ee sonuçta yıl sonunda okul sizin reklamınızı yapacak veriyor bol notları en azından bir adım önde başlayın. Tabi bunu avantaja cevirip cok iyi kullananlarınızda olabilir.

    3-) temel lisenin acıldıgı ilk sene büyük bir kumardı. Gidip pişman olmak var olmamak var. En büyük kumarımı oynadım ve gittim. Pişman degilim. Çünkü ilk senenin şansından mıdır nedir hocalarımız mükemmeldi. Sabahtan akşama kadar soru çözüyor ve yapamadıgımız soruları hemen çözebiliyorduk. Haftasonları düzenli farklı kaynaklardan deneme çözüp denemeden sonra toplu cevaplarını kontrol ederdik. İnanılmaz yarar sagladı. Hatırlıyorumda benim gibi 1-2 tane daha eml ögrencisi vardı ve zorlanıyorduk. Carpanlara ayırma olsun felan filan harbi zorlanıyordum. Lise 1 dışından mat görmemiştik ve ben gördüklerimide hatırlamıyordum pek.

    Benden sonraki seneler temel liselere giden insanları kontrol ettim. Acaip boş beleş doldurmuşlar. Bizde ilk sene oldugu için özel okul gözüyle kimse bakamıyordu. Giden tayfada azimli birşeyler yapmak isteyendi. Alt sınıflar sistemin rahatlıgına temel liseye o kadar alışmışki adam son senesine gelmiş hala kasmıyor birşeyler. Rahatlık kanına işlemiş. Sonuç böyle olunca da bahsettigim arkadaşımız ygs günü aglamıştı. Banada mezuna kalman çok saçmaydı demişti ama neyse :D

    Eğer temel liseleri düşünüyorsanız 1-2. Sınıfta kesinlikle gitmeyin hem para israfi hemde zaman. Bazen forumlarda görürüm adam diyorki, aklım olsaydı gider internetten dersleri izler kendi kendimi geliştirirdim diyor.
    Bu adam %50 haklı gözümde aynı zamanda haksız.
    Bu tavsiyeye düz lise-meslek lisesi-imam hatip ögrencisiyseniz kesinlikle dinlemeyin. Çünkü bu 3 lise tipindeki arkadaşlarımız (bende dahil) disipilinsizlik hakimdi ve olayın boyutunu kavrayamıyabilirdik. Aynı zaman herkesin başına gelen azmimizi kaybedenilirdik. Birçok kere arkadaşlarımızla rekabet duygusu ile ders çalıştıgımı hatırlarım :D
    Konumuza geri dönelim. Eğer maddi açıdan müsaitseniz 3. Ve 4. Sınıfta gidin. Ama kendinize şunu inandırın ortamlara girmeyin. Yoksa sonunuz 2 yıllık sacma sapan saglık bölümlerini tercih ederken bulursunuz.
    Kendinizi inandırın. Çünkü kazanmak zor degil.

    Temel liseler hakkında artık güncel bir bilgiye sahip degilim. Ama mühendislik sececek arkadaşlara tek tavsiyem, türev-integral ve fizigi yalayıp yutun :D gerçekten sorun yaşadım üniversitede.

    Sorularınızı sorun ve elimden geldigince cevap vermeye çalışayım. Bizler gibi gitmiş arkadaşlar veya gidecek arkadaşlar ortak bir buluşma noktası olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolSerçe -- 20 Kasım 2018; 14:58:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kardeşim ben geçtim eokulumda sorumluluk sınavları gözüktü 10.ve 11.sınıftan
  • Evet sorumluluk sınavları var. Dikkat ederseniz yıl sonu ortalamanızda da bir değişim oldu. Sorumluluk sınavlarından sonra artabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek puanlı bir Anadolu lisesinde okuyorum. Girdiğim sene en düşük 470 le almıştı 98liyim. Okulun yarısından fazlası boşaldı ve 410 veya düşük alanlar da bizim okula geçmeye başladı. Okulu seviyor muyum peki Hayır ancak geçersem temel liseye ileriki meslek hayatımı etkiler mi? Ya da okulumda kalmam daha mı doğru
  • Direk üniversiteye hazırlıyorlar. Aynı zamanda devlet beden eğitimi felan da şart koşmuyor. Birçok temel lisenin programi gayet sıkı. Aynı zamanda orada ki herkes azimli ve üniversiteyi isteyen kişiler. Tavsiyem gitmen yönünde ama tabi önce kendine sormalisin. Sınıflar maks 16-17 kişi. Bir çok imkan olacak bu sebeble çok sıcak bakabilirsin.
  • Hocam konuyu canlandirdim ama sorularım vardı aktifmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cancuva C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam söyleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bir temel liseye kayit yaptirdikda 12 sinifa gectim ve suana kadar hicbir dersten sorumlu olmadim buraya kayit olduktan sonra bende gorsel sanatlar ve yabanci dil çıktı bunlari vermek zorundamiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cancuva C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sorumluluklar zorunludur maalesef vermek zorundasiniz. Ama rahat olun zor bir sınav olacağını sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SolSerçe kullanıcısına yanıt
    iyide hocam böyle saçma bir sistem olabilir mi ben şuana kadar hiçbir dersten kalmadım bunlarda neyin nesi bunlardan muaf olma gibi bir durum söz konusu degilmi son sene birde bunlarla mı ugraşmak zorundayız
  • Cancuva C kullanıcısına yanıt
    Bu aslında bir avantaj. Sözlü notu yok hicbirsey yok. Mesela matamatikten önceden 65 di. Ama şimdi 85 alırsan 6-7 saatlik dersin kredisini 20 puan yükseltmis olacaksin. Geçmiş yılların ortalamasi arttirma imkanin var demek istiyorum. Temel liselerde sınavların zor olacağını sanmam.

    Bunu bir dezavantaj değilde avantaj olarak gör. YGS-LYS de 1 puan bile seni binlerce kişinin önüne gecirecektir. Eğer girmessen diploma alamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SolSerçe kullanıcısına yanıt
    ya girmesine giricezde bu temel liseye kayıt olurken böyle birşey söylenmemişti keşke söyleselermiş gerçi biz sorduk kesin birşey yok dediler muafda olunabilir gibi birşey demeye getirdiler sanırım bilginiz varmı
  • Cancuva C kullanıcısına yanıt
    Din derslerinden ancak farklı bir dinde olduğun zaman muaf olursun. Veyatta işitme engelli kisilere verilir. Bu kadar kafaya takmayin. Sınavlar kolay arkadaşlarım ortaokul ingilizcesi olduğunu söyledi. Bu sebeple en başarısız dediğim arkadaşım bile geçti sınavdan. Sınavlar zor değil aşırı basit olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben 12.sınıfım nakil ile uğur temel lisesine geçtim daha 2 hafta oldu oldukça memnunum teşviksiz 5.000 tl ye ayarladık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu temel liselerde de dershanelerdeki gibi birebir ozel dersler alabiliyo muyuz?Eksigim olan konulari kapatmama yardim ederler mi boyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heavyen2 H kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle düşünün. Sınıflar en fazla 16-18 kişi. Ve bunun yanı sıra herkes azimli. Boş bir kişi yok. Haftanın 6 günü okula gidiyorsun zaten. Hem eski hemde yeni konuları beraberinde anlatıyor. Aynı zamanda hocalar çok ilgileniyor. Cumartesi günleri yüz yuze hocayla yapamadigim sorulara kafa yoruyorum.
    Direk cevap olarak evet eksik konuları kapatabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SolSerçe

    Hocam şimdi şöyle düşünün. Sınıflar en fazla 16-18 kişi. Ve bunun yanı sıra herkes azimli. Boş bir kişi yok. Haftanın 6 günü okula gidiyorsun zaten. Hem eski hemde yeni konuları beraberinde anlatıyor. Aynı zamanda hocalar çok ilgileniyor. Cumartesi günleri yüz yuze hocayla yapamadigim sorulara kafa yoruyorum.
    Direk cevap olarak evet eksik konuları kapatabilirsiniz.

    Tesekkur ederim cevabiniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birey kac para? (yıllık)
    ek derse para odeniyor mu.? (gunluk dersten fazla ders)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalkan55 K kullanıcısına yanıt
    Ek dersten ne demek istediğini tam anlamadim ama birçok temel lise haftanın 6 günü eğitim veriyor. Fiyat olarak 9-13.000 TL arası oluyor. Birçok temel lise bu fiyatlar arasında çalıştığını biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim buradakiler 4.500la 8000 arası ek ders dediğim matematik cuma gunu bitince hocayla 1e1ders yapmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.