temel bilimler neden yükseliyor ?

-
-
ne okursam okuyalım işsiz kalacağım düşüncesi var millette sanırım o yüzden istedikleri alana yöneliyor olabilirler -popüler bilimin etkisiyle tabii ki-
-
İnsanlar zaten işsiz kalacağım en azından sevdiğim bir bölümü okuyayım diye düşünüyor olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
temel bilimler yukseliyor zaten de fizik ayri bir yukseliyor öyle böyle degil yaninda ceng hikaye kaliyor
essnin buyuk faktoru var bence bir de bursun da etkisi var 20k için
Aynen eşs nedniyle Bilkent fizik seciyor millet. fizik seti çıkarıp 1850 TL den satip, yakışıklı suratlariyla zengin olacaklar.
Temel bilim yükselmiyor, olması gereken yere doğru gidiyor. Temel bilim zaten yüksek olmalı.
A+ ülkelerde tiptan daha yukarıda görülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 9 Ağustos 2021; 10:39:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yalan mi hocam ? böyle hocalar olmadan once cogu dogru düzgün bolumu bilmiyordu bile
Öncelikle popüler bilim dergilerinin, kitaplarının veya çeşitli platformlardaki yapılan yayınlarının sayısının artması insanları temel bilimlere çekmeyi başardı.
Sonrasında insanların öncelikleri değişti. Türkiye'deki hangi bölümden mezun olursanız olun iş sıkıntısı çekebileceğiniz veya istediğiniz şartlarda çalışmanın çok zor olması gibi durumlar insanları yurt dışında yaşama isteğine itti.
Ardından temel bilimlerde okuyup yurt dışına giden insanların popülerleşmesi -Mete Atatüre, Furkan Öztürk, Umut Yıldız vb.- tercih yapacak insanların kafasında '' Ben de yurt dışına gidebilirim demek ki.'' durumunu canlandırdı.
Ayrıca temel bilimlere çeşitli şartlar sağlandığında verilen Tübitak bursu da oldukça iyi bir imkan sağladı.
Özetle bu durumlar insanların temel bilimler seçmesinde etkili oldu benim penceremden. Fakat yine de bilinçli bir şekilde giden insan sayısının fazla olduğu sanmıyorum. İnsanlarda ekonomik sebeplerden dolayı bir bıkkınlık hissi var ve hemen kendini kurtarabileceği bir bölüm arıyor. Bu yüzden böyle tercihler yapılıyor. Umarım temel bilimlere giden insanlar cidden bölümlerini sever ve çok çalışırlar, ülkemizin iyi akademisyenlere ihtiyacı var her alanda.
-
Gençler memur zihniyetinden çıkıyor o bölümler de hak ettiği yerlere çıkıyor. Yurt dışı imkanı da azınsanmamalı oralarda akademisyen olarak çalışılabilir.
Zaten işsiz kalacağız her türlü bari sevdiğimiz işi yapalım diyor olabilirler cesaretim olsa ardıma bakmam ben de okurum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fizik terk biri olarak yanıtlayım.
1)devlet asgari ücrete yakın burs veriyor 2) Harvard’a giden furkan 3) Yurtdışına gitmek için akademisyenlik güzel bir yol. Akademisyenlik seçince de mühendislikle temel bilimlerin pek bir farkı kalmıyor. İkisinde de iyi bir okuldaysan ve başarılıysan gidiyorsun. 4) zaten işsizlik yüksek bari istediğim bölümü okuyayım düşüncesi 5) Z kuşağı lafı çok yanlış değil. Youtube da barış özcanın spacex canlı yayınlarının anlık izlenme sayılarına bakabilirsin, türkiye gibi çok geri kalmış bir ülkede acayip bir anlık izlenme. Bu nesil öncekinden daha zeki değil ama daha akıllı, daha dünyaya açık, toplum tarafından kafası daha az bulandırılmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NothinNew -- 9 Ağustos 2021; 15:25:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

ne okursam okuyalım işsiz kalacağım düşüncesi var millette sanırım o yüzden istedikleri alana yöneliyor olabilirler -popüler bilimin etkisiyle tabii ki- |
Aynen eşs nedniyle Bilkent fizik seciyor millet.
![]() Temel bilim yükselmiyor, olması gereken yere doğru gidiyor. Temel bilim zaten yüksek olmalı. A+ ülkelerde tiptan daha yukarıda görülür. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X