Şimdi Ara

Temel Bilim vs Tip (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
4
Favori
9.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
22 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dun senin hesabin sirasi bozulunca ankaratipli haric tum hesaplarin kontrolü kaydi cok mu belli ettik 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, iphone 17 pro max silver, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy tab s10+ moonstone gray, watch series 10 natural titanium 46mm, galaxy watch6 classic 43mm silver

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    doktor değilim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I am in university of ataturk since 2018 on medical student.
  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    boyle yazdıgınız icin doktorlardan nefret ediyor bu tipler iste bu ilk 100e girmis ama yine bi doktor kadar takdir goremedigi icin doktorlardan nefret ediyor aslında aci verici ama yapacak bi sey yok

Doktor olmadigini biliyorum. Zaten amacim seni eziklemek degildi. Bunu kardiyolog hocana da sorsan bon bon bakar, bu ne diyor der. Demesi de normal, adamin isi kolesterolu yuksek cikana statin recete etmek, nereden anlasin boyle seyleri, oyle bir bilimsel kapasitesi yok. Burada vurguladigim sey tam olarak hekim ile doktorun ve aldiklari egitimlerin farki. Almanya'da mesela arastirma/tez yapmayan adama (yazdiklari tez cok dandik nitelikte master tezi seviyesinde bu arada) Dr. med. unvani verilmiyor, Arzt/Ärztin deniyor. Sen Turkiye'den Almanya'ya gitsen Dr. med. unvanini kullanamazsin. Dr. unvanini ise sadece PhD sahipleri kullanabiliyor. ABD'de ayni sekilde arastirma/tez kosulu var.

Bu arada tartismayi bilimsel bir soru sorarak kapatmak istedim, tek kelime edemedin. Sonra muhabbeti yine teyze/dayi ovgusune getirdin. Demek ki mahallevari muhabbetlerden baska muhabbet edemiyorsun. Gercekten vizyonun ve bilgi haznen mahalle cocugu seviyesinde   Okudugun Anadolu'nun ucra ilcesinde sana bol sans  

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    hay allam millet deliye biz akilliya okumuyom amca yazdiklarini

he sonu ilgimi cekti bu arada simdi gozum carpinca teyze amca demedim ama konu yine teyze amcaya geldi arkadasiniz veya sevgiliniz falan da olabilir onu diyen, ovguye ihtiyactan degil onu diyenlerin yaptigi sacmalıktan bahsediyorum ama algi kapsiteniz ankaratipli seviyesinde. her sey siralama degil demek ki :( turkiyedeki 78 ucra anadolu kentinin her birinden selamlar sevgiler

Iste anlamadigin nokta da bu. Ben senden veya digerlerinden nefret etmiyorum. Bilimsel kapasite ve yetkinliginizin olmamasindan bahsediyorum, sizi asagi gordugum konu sadece bu. Sen ise bunu personalize edip teyze/amca ovgusu ve takdirine getiriyorsun. Cunku konusacak en ufak bilimsel bir seyin yok. Senden nefret etmiyorum, sakin ol :)

kimse dunyadaki tum tıp doktorlarına nobel tıp odulu verilsin demiyor ki. dunyadaki en agır egitimi alıp bi de siz ve sizin gibilerin asagılamasına maruz kalmasınlar yeter. sadece liseden cıkıp 6 yil aldiklari egitimi kimse almiyor ki bunun omur boyu bi surec oldugu da asikar. direkt bir meslek grubu degil meslek icinde nitelikli ve niteliksizler vardir. direkt tip doktorlarini hedef almak cok ucubece geliyor. zaten ucubece yani cok cok daha sacmalik varken her sey yozlasmisken gariban doktorlarin ilkokul mezunundan da phdsinden de cekmedigi kalmadi valla siz susun da biz yetkin olmayalim bari.

Dunyanin en agir egitimi PhD egitimidir, yani gercek doktorluk egitimi. Uretmeyen, yaraticilik icermeyen, ezbere dayali egitimler teknisyen egitimi niteligindedir, agirligi hamalliktan gelir, zihni bir firtinadan degil.

Peki sustum askim. Bir sonrakine, Turkiye'deki fen fakultelerinin 90% inin neden kapatilmasi gerektigine dair bir seyler yazarim. Hem nesnel bir elestirmen oldugumu gorursun, hem yuregine su serpmis olurum.  

Tip egitimi, kanunen tezsiz yuksek lisansa denk. O yuzden bahsetmis oluyorsun.

ya hadi abi hadi liseden cikip aldigin egitimden bahsediyorum o zaman dunyadaki en agir eğitim komando egitimi tum egitimleri dahil edelim. zaten doktorların tus sonrasi egitimi var onu hangi kategoriye sokalim

Liseden cikip aldigin egitimlerin kiyasini yil sayisina gore yapiyorsan, bunu dogru yapman lazim. Elma ile armutu kiyaslayamazsin. Ki ornegin elektrik-elektronik muhendisliginin 4 yili, 6 yillik tiptan daha agir, bunu da belirteyim.

Tus sonrasi alinan uzmanlik egitimi, bir tez yazildigi icin tanim olarak doktor unvani alinan bir egitim oluyor. Tabii bu bir bilim doktorasi degil, kilinik doktora gibi dusunebilirsin. O egitimi alanlar dogru bir tanim olarak kendine tip doktoru diyebilir. Bu soylediklerim akademik gercekliktir, sizin Turkiye'de kendinizi nasil adlandirdiginiz beni ilgilendirmiyor.

Bu uzmanlik denen klinik doktorada yapilan sey hasta bakmak. Komando egitimi gibi dusunebilirsin, ikisinde de hamallik yapiliyor.

hekimin işi hasta bakmak zaten niye hamallık oluyor ki he siz hamallik olarak adlandirdiysaniz tamam hamallik yapsin o zaman. meslek tanimini mi tartisiyoruz niteligini mi?

ayrica tip doktoru deyince aklina niye direkt çemişgezek aile sagligi merkezinde antibiyotik yazan doktor geliyo anlamiyorum, onun isi de o o da bircok insandan daha faydali ama tıp okuyup bi ana bilim dalında ihtisas yaparsın, illa dahili bölüm yazmak zorunda değilsin hariciyeci olursun, cerrahlara da mesela siz neşter bile tutamazsiniz en iyi ben bilirim gelin benden ogrenin mi dicen amcam

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.