Şimdi Ara

Temel Almanca Bilgisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene okulda almanca görmeye başlayacağız (lise2) O kadar boş gitmeyeyim diyorum en azından temel bilgilere yardımcı olabilirmisiniz ? adın ne ? yaşın ? mesleği ? bunların cevapları vs vs... Ve okunuşları olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral Penguen -- 21 Eylül 2009; 17:06:59 >

• Ich heiße another

Ya okunuşu çok saçmadır bunların bak sesi gırtlaktan vericen diye tutturuyo hoca
  • iş bin guten tag

bildigim tek şey bu
  • herr hausen die beine

ich möchte çiğ köfte
  • Elimde bir liste var. Ama İngilizce gerektiriyor. Almancadaki en temel kelimeleri ve kullanımlarını içeriyor. Ben ondan çalışıyorum ve şu an yazma ile okuma konusunda çok ilerledim. İsteyen varsa PM ile yollayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 21 Eylül 2009; 17:42:44 >
  • artikel calisin bol bol.
  • Bende fıkra zannettim girdim içeri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce dil kursu tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ih bin belih(seni seviyorum du galiba)
  • 3 sene almanca gördüm(!)

sadece lise 2 de detaylıca işledik 3-4 de hoca ya test çözelim diyorduk o da her seferinde kabul ediyordu test bahane zaten maksat muhabbet sonraları hoca da saldı son sınıfta okulun site tasarımıyla felan ugrasıyordu hem onun işine geliyordu hem bizim..

Ama keşke adam akıllı işleseydidi de 2 bişey kalsaydı aklımda :'(
  • hazırlık yapmana gerek yok.kimse bilmeyecek ztn :D ve hoca 1.sınıfmışsınz gibi anlatacak.
    ben2 yıldır görüyorum ama sağ olsun hocalar bi b.k anlatamadılar bize.bşy anlatıyor sonr abaşka bşye atlıyor.az buçuk biliyoruz işte almancayı.ama almanca konuşsa biri analrım diye düşünüyorum:D
    *wie heißt du?(adın ne)
    ich bin ....(ih bin ...) (adını söylüyorsun) ya da ich heiße .....(ih hayzse .....)(ß=z ile s arası bşy)
    *wie alt bist du?(vi alt bist du)(kaç yaşındasın)
    ich bin 18 Jahre alt(ih bin 18 yahre alt) (18 yaşındayım)
    *wo wohnst du? (oknşunu yzamıcam :D) (nerede oturuyorsun)
    ich wohne in istanbul(istanbulda yaşıyorum)
    *Guten Morgen(guten morgın)(günaydın)
    *Guten Tag(guten tag)(iyi günler)
    *Gute Nacht(iyi geceler)
    A:wie geht es dir?(nasılsın)
    B:es geht mir gut(iyiyim)
    A:und dir?(sen)
    B:danke,auch gut(teşekkürler ben de iyiyim)

ich(ben)
    du (sen)
    er(erkek)/sie(kız)/es(o)
    wir(biz)
    her fiilin kişilere göre çekimi farklı.türkçedeki gibi :D fiilerin mastar halleri de var.sonları genelde -en ile biter.(istisne var)

möchten(istemek fiili)
    ich möchte
    du möchtest
    er/sie/es möchtet
    wir möchten
    lieben(sevmek)(bu fiilin çekimini yanlış yapmış olablrm:D)
    ich liebe
    du liebst
    er/sie/es liebt
    wir lieben
    örneklerde de görüldüğü üzere;
    ich'de fiil -e
    du'da fiil -st
    er/sie/es'te fiil -t
    wir'de fiil -en ile bitiyor.(genelde)

bunların dışında bir de Artikel diye bşy var.başta çok can sıkıcı ama alışınca o da kolay.
    kızların artikelı die ,erkeklerin der,cansızların das.
    die Mutter(anne),die Oma(büyükanne)
    der Vater(baba),der Bruder(erkek kardeş)
    das Bett(yatak).bazı cansızların artikelleri die ya da der de olabiliyor. die Lampe(lamba),der Tisch(masa)
    çoğulların artikeli die
    die Mütter(anneler),die Küchen(mutfaklar) vs.

• hacı naptın yaw
    seni seviyorum
    ich liebe dich (okunuşu= ih liibe dih)

quote:

Orijinalden alıntı: polokolik

ih bin belih(seni seviyorum du galiba)
  • quote:

fazla kasma
    ich liebe dich(ih libe dih):D:D:D
  • İch setze deine fotze ( kendi üretimim almanca bilen biri zorda olsa anlayabilir )
  • quote:

Orijinalden alıntı: saolonur

3 sene almanca gördüm(!)

sadece lise 2 de detaylıca işledik 3-4 de hoca ya test çözelim diyorduk o da her seferinde kabul ediyordu test bahane zaten maksat muhabbet sonraları hoca da saldı son sınıfta okulun site tasarımıyla felan ugrasıyordu hem onun işine geliyordu hem bizim..

Ama keşke adam akıllı işleseydidi de 2 bişey kalsaydı aklımda :'(

Aynen. Bizim hocamız çok iyi bir kadındı; ama "fazla iyi". Derslerini pek takan olmazdı, özellikle son sene. Herkes ÖSS'yi bahane ederdi; ama derste ÖSS için test çözmek yerine sürekli konuşurdu. (Sayısal sınıfıydık.) Sınavlar da kopya organizasyonlarıyla geçerdi. Kopyayla geçebilen geçerdi, kopya olanağı yoksa da düşük notları alan alırdı. 3 yıl böyle boş geçti çoğumuz için Almanca adına.

Dersi adam gibi dinleyen ben dahil birkaç kişi vardı. "Dil öğrenmek" benim zaten sevdiğim bir şey, İngilizce için de böyle, Almanca için de. Türkçe dil bilgisi konularını bile çok seviyorum nedense, dile karşı özel bir ilgim var.

Şu an tabii ki İngilizcedeki Intermediatte ve hatta Advanced düzeyinin Almanca karşılığı kadar bir düzeyde değilim. Temel bilgileri öğrendim (1. çoğul kişiyle çekimleyesim gelmiyor şu "öğrenmek" eylemini, sınıfın hâli aklıma geldikçe.). Alman alfabesi, "ä, ß" gibi harflerin okunuşları; kalıplaşmış konuşma cümleleri, tanışma cümleleri; saatler, işlemler, sayılar, renkler, günler, aylar, meslekler, akrabalar ve bunun gibi şeyler; zamirler, eylemlerin çekimi; "gern, denn" gibi zarf ve bağlaç sözcükleri, Almancadaki cümle kalıpları; geniş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman, Perfekt; Artikel'ler ve ismin hâlleri (Nominativ, Akkusativ, Dativ vb.); Präpositionen, Modal Verben gibi şeyler vardı.

Temelim var. İleride Almancamı geliştirmek istiyorum.

Neyse, ana konuyu çok dağıtmayalım.

Hocam, kitapçılardan Almanca konuşma kılavuzlarından edinebilirsin, bulursun çok rahat. Lise 2'de Alman alfabesi, zamirler (ich, du, er, sie, es, wir, ihr, sie, Sie), tanışma cümleleri, kendini ve başkasını tanıtma, kalıplaşmış konuşma cümleleri gibi basit konularla başlıyorsun. Bu yaz o tür bir kılavuzdan onlara çalışabilirsin.

İngilizceye az çok benziyor zaten. Sayılara (die Zahlen) çalış (null, ein(s), zwei, drei, vier, fünf...). Ek olarak ayları (die Monate) (Januar, Februar...) , günleri (die Taggen) (Montag, Dienstag...), meslekleri (die Berufen) ([Yalın {Nominativ} Artikel'leriyle beraber öğren. Bu Artikel, mesleği icrâ edenin erkek veya dişi oluşuna göre de değişiyor.] der Koch, der Doktor, der Lehrer (erkek, yalın ve tekil), die Lehrerin (dişi, yalın ve çoğul), der Fahrer, der Rechtsanwalt...), akrabaları (die Verwandten) (die Mutter, der Vater, die Tante...), renkleri (die Farben) (blau, orange, grün...), işlemleri (die Rechnung) (plus, minus, malen, geteilth durch...) ve bunun gibi şeyleri öğren. Çok ayrıntısına inme, Artikel olaylarına falan pek inme. Ama Almanca - Türkçe karşılıklarını öğren şimdiden. Meslekler için de dediğim gibi verdiğim Artikel'leriyle beraber öğrenirsen iyi olur. Sözlüklerde ve konuşma kılavuzlarında öyle verir zaten.

"Möchten" sözcüğünü, kullanım şeklini ve kullanım yerlerini iyi öğren, bol bol kullanacaksın.

Ich möchte Çiğ Köfte.

Bu arada Almancada tür isimleri (cisimler, hayvanlar, meslekler vb.) büyük harfle başlar, alış şimdiden. Bizim hoca ciddî ciddî puan kırıyordu bunun için.

"Ich möchte film kaufen." değil de, "Ich möchte Film kaufen." mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Eylül 2009; 19:16:52 >

• günde yalnızca 15 dakikada almanca öğrenin
    60dakikalık 2 CD ve 1 kitap
    daha açıp CDsini bi kere bile dinlemedim.kitabını okudum bi kaç kez.zaten 5liradır diye aldım fişte bi baktım 15 lira.kazayla oldu yani:D
    isteyene satabilrim
  • quote:

• Wenn irgendjemand sich hier auf Deutsch unterhalten will, bin ich bereit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Wenn irgendjemand sich hier auf Deutsch unterhalten will, bin ich bereit.

Buradaki herhangi birisi Almanca konuşacağı zaman, ben hazırım.

Doğru anlamış mıyım hocam?

Wenn: İngilizcedeki "When Clause" (yaptığında, ettiğinde)
    Irgendjemand: ("Jemand" kısmından yola çıktım.) Herhangi birisi
    Unterhalten sich: Konuşmak
    Hier: Burada (İngilizcedeki "Here")
    Auf Deutsch: (Bir dili konuşmak) Almanca'yı
    Ich: Ben
    Bin: "Sein" yardımcı eyleminin Ich'e göre çekimi (İngilizcedeki "to be")
    Bereit: Hazır

Wenn cümleciğinden sonraki cümlecikte zamirle yardımcı fiil yer değiştiriyordu.

Doğru mu?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.