Şimdi Ara

Tembellik ve bağzı şeyler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle ilk forum üyeliğim ve ilk konum olduğu için yanlışlarımı yazarsanız sevinirim...
    tembellik ve çözümleri diye aratınca bu forumdan bi konu çıktı karşıma bir makine mühendisi hayattan istediklerini elde etmek için bir plan hazırlayıp kendi tembelliğiyle savaşarak bu planını uygulayıp her gün buraya rapor hazırlamak istemiş ancak üç gün dayanabilmiş
    ben de kendi kabuğumdan çıkmak insanlar tarafından görülmek istediğim için sevilmek istediğim için hep bir arayıştaydım meğer sevilmek için bugünün koşullarında başarılı zengin ve sağlıklı olmak gerekiyormuş bunlarında baş düşmanı beni tanımlıyor
    ben henüz 18. yaşıma girdim ve hayatta hiç bir başarım yok hayatım inişler ve daha fazla inişlerle dolu hayatı en azından kendi hayatımı anlamlı hale getirebilmek için buraya yazıyorum
    bu forumdan beklentim sizlerin düşünceleri yorumları ve forum hataları yapmamam için uyarılarınız
    yapacaklarım günlük en az bir giri ile raporlar tutup öncelikle kim olduğumu sizin benim kim olduğumu kişiliğimi tanımlamanız ve ne istediklerimi bulmak
    daha sonra da yine günlük en az bir giri ile rapor tutup küçük sorularla bunları sizlerle paylaşmak ve kendim için devamlılığını sağlamak

lütfen hatalarımı bana hemen bildirin ki düzeltebileyim ve lütfen yorumlayın da en azından burada da kaybolmayayım

edit:herkesi kesinlikle cevaplayacağım ve soru sormanız beni mutlu eder

18 okuma sıfır cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturalbornlazy -- 22 Kasım 2013; 16:08:35 >

• bir giri de kendimi tanıtayım

fiziksel özelliklerim
    174 boy
    67kilo
    kumral kahverengi göz
    ortalama tip (-sivilce izleri diş yapısı)
    yaklaşık 2.5 aydır boks yapıyorum ve hala göbekliyim (konuyu fotoğraflarla destekleyeceğim)
    haftanın 5 günü boks antremanı var ve kalan iki gün de vücut çalışıyorum (kişisel gelişim odaklı bir başlık)

kişisel özelliklerim(kendimi tanıdığım kadarıyla)
    maymun iştahlıyım her işe girişir yarıda bırakırım
    başarısızım
    özgüvensizim
    utangaç biriyim
    tabi kız arkadaşım v.s. yok
    ben = tembellik
    idare eder bi online oyun geçmişim var
    asosyalliği zorluyorum
    v.s.(sorularla artabilir)
  • başlık ne kadar kişisel olsa da sosyal bir konu açmama rağmen cevap yok
    basit ve saçma bir konu açsaydım konunun uzmanları! hemen ahkam keserlerdi değil mi ?
  • Bari ben bisiler yaziyimda cocuk yatissin.

Bahsettigin seyleri asmak icin bircok yol mevcut.

Örnegin en basitinden birseyin sonunu getirerek baslayabilirsin,yani yarida birakma tamamla.

Tembellik,yaridabirakma bendede var ama bir konuda gerekli azim ve istek olunca sonunu getiririm.Sendeki isteksizlik yaratan veya sefkini kiran seyin kaynagini bulmalisin.

Birde ne istedigini bilmelisin ve sana neyin faydasi(senin iyiligine) olur onuda bilirsen arabir yol cizebilirsin.

Basari kelimesinede pek takilma tehlikeli bir kavram,bos yere yikici olabilir veya basarisizlik yapisir sana.Halbuki bu genelde gercekdisi bir olgudur.

Ekolarak konu aslinda cok siradan,belki ondan sallamadilar,emin olki forumun 4te1'i tamamen ayni konuyu acabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 22 Kasım 2013; 17:25:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçeyi öğren önce belki sonra okurum baya uzun yazmışsın.
  • Üniversiteye gidince orada ki klüplerin etkinliklerine katıl. Tabi ki illa bölümün ile alakalı olanlarına katılmaman lazım. O etkinlikler de çevre edinmeye çalış. Bunların haricinde sertifikalı eğitimler olur, onlara katıl. Değişiik spor faaliyetleri için kurslara yazıl. Böyle yapınca hayatına renk gelir ve neyin sana mutluluk verdiğini daha iyi görebilirsin, diye düşünüyorum.
  • w_wallace kullanıcısına yanıt
    yatıştırdığın için teşekkür ederim

son zamanlarda sadece işlerimi bitirmeye çalışıyorum sevmek ya da sevmemek umurumda bile olmuyor

gerçekten bitirebiliyorum da ama sorunun asıl noktası ne zaman gerçekten içinde geleceğe dair hayalim olan bir şeye başlasam ya hemen başarısızı oluyorum ya insanlar

tarafından küçümseniyorum ya da ilk zorlukta bırakıyorum

ve dediğin gibi ne istediğimi gerçekten bilmiyorum bu bilgisizlik kendimi bildim bileli var hep kararsızım kötü de olsa karar veremiyorum ve kendimi tanımıyorum ergenlik

geçiş dönemi v.s. değil hani insanların kalıpları çerçeveleri olur ya ben kendimde bunu göremedim bu iyi bir şey de değil çünkü bunlara sahip olan insanlar kendilerini

görmek istemedikleri yaşamak istemedikleri şeylerden koruyabiliyor

ama kendimi bildim bileli başarılı paralı işi yolunda giden her insan seviliyor ve mutlu gerçek dışı dediğiniz bu kavram insanların aradığı en önemli şeylerden biri sanki
    @w_wallace

• belki de sorun öğrenmekten soğumuş ve kendimi ifade etmeyi beceremediğim için bundan da nefret ederek yaptığım için buraya gelip bunları bu şekilde yazmamdır kusura bakma ama sevgi bilgi ya da ne için olursa olsun aç insanlar basit ayrıntıları göremez @JamesDeen
  • Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    @Ahmopasa abi olay üniversiteye gitmek falan değil ki bu şekilde yaşamaya devam edersem bir üniversiteye gideceğimi sanmıyorum

konu kısaca bir ergenin çöküşü tabi ama aslında bir çeşit sevgi arayışı dikkat çekmek insanlarca görülmek ve bunları da yaparken kendimi geliştimek en azından burada olduğumu göstermek
  • Basari hakkinda temel bir kural vardir ve bu cogu kisinin bilincinde olmadigi birseydir.Oda su: Basarisizliklar seni basariya goturur.

Benim bu konu icin ornegim sudur:Kücukken ilk bisiklete bindiginde düsersin ama yilip birakmazsin tekrar bir hevesle denersin,birkac basarisizliktan sonra artik surebildigini gorursun ve bu seni mutlu eder.

Basari odakli degil,Surec odakli,Bütuncul dusunmen gerekir,yani Surec=999basarisizlik+1basari.
    Özetle basarili olmak icin,basarisizlik sorun degildir.Önemli olan olayin pesini birakmaman ve ayni hatalari tekrarlamaman.

Basari hakkinda gercek disi dedigim sey suydu,kime neye gore basari?toplum bukadar onemsencek bir sey degildir.Aptaldir ve belli icgudulerle hareket eder.Mesela toplumun basarisiz gordugu birisi bir gun birsey yapar,nokta vurusudur adeta ve bu cok buyuk bir basaridir,kime ne?(yasadim bunlari bircok kez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2013; 13:15:49 >
    @w_wallace yazdıklarında haklısın öyleyse olay insanların aptal ve içgüdüsel hareket eden toplumun seni başarılı olarak görmesi

öyleyse toplumun başarı kavramını söyler misin çünkü toplum bana o kavrama sahip olduğumda değer verecek ve beni sayacak
  • Hayir olay senin sen olman ve özünü kesfetmen.

@w_wallace
    peki nasıl kendimi tanıyacağım nasıl özümü keşfedeceğim ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.