Şimdi Ara

televizyonlarda tepkime süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi forumlar, arkadaşlar malum yıl 2014 oldu ama hala bu lcd ve plazmalarda tepkime süresi var ben şahsen plazmada yok biliyordum ve gittim yazın panasonic gt serisinden 106 ekran aldım ve resmen beni tv den soguttu keza bu durum led tvlerde de aynı maksimum 2 ms. haraketli görüntülerde ekrandan kayıpgiden objeler bulanıyor ben en kralınada baktım aynı 800 hz onlar tepkimeyle alakası yok peki bu durumun önüne gecemezlermi tüplü tvdeki gibi olmazmı yoksa maliyeti yüksek diye uğraşmıyolarmı bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim....iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: prohal

herkese iyi forumlar, arkadaşlar malum yıl 2014 oldu ama hala bu lcd ve plazmalarda tepkime süresi var ben şahsen plazmada yok biliyordum ve gittim yazın panasonic gt serisinden 106 ekran aldım ve resmen beni tv den soguttu keza bu durum led tvlerde de aynı maksimum 2 ms. haraketli görüntülerde ekrandan kayıpgiden objeler bulanıyor ben en kralınada baktım aynı 800 hz onlar tepkimeyle alakası yok peki bu durumun önüne gecemezlermi tüplü tvdeki gibi olmazmı yoksa maliyeti yüksek diye uğraşmıyolarmı bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim....iyi forumlar

forumda gt den şikayet eden ender kişilerden birisin
    biliyon diğmi? :)

fabrika ayarlarında sinema modlarının herhangi birinde
    eco mod kapalı
    PNR kapalı
    canlı renkler kapalı
    Int.Frame Creaton - kapalı
    16:09 kapalı
    film ritmi (varsa) açık
    kontr. - parlaklık - renk değerlerini zevkine göre düzenleyerek (çok fazla yüklenmeden)
    720 veya 1080p çözünürlüklü filmlerde arka plan resmi hafıf flu, ön planda çıkar resim gayet NET şekilde çıkar karşına

aynı içerikleri bir led panelde izlersen hızlı sahneler kare kare olur (ön ve arka plan olmak üzre)
    futbol maçında kale atışı kullanıldıktan sonra topun arkasında kuyruk oluşur vs. gibi

forumda tepkime hızları ile ilgili detaylı bir yazı vardı faka bulamadım..
    ama işin özeti yazdığım gibi

yalnız dediğim gibi gt bir HI END / üst segment ve oldukça pahalıya satılan LED panellerden çok daha iyidir yada onları aratmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 24 Aralık 2013; 16:58:50 >

• eyvallah cevap icin arkasdaşım biliyorum ledden hızlı bir cihaz ama yani bu cihazdada tepkime süresinin olması beni bu işten soguttu ben tamamen oyun hastasıyım haliyle oyunlarda haraketli şeytan diyo compenent cıkışlı bir tane tüplü televizyon al onada güvenemiyorum tüplüde tepkime diye bişey yok aslında televizyonda tepkime en önemli unsurken firmalar satış stratejisine göre haraket ediyorlar.herz olayıyla milleti yutturuyorlar halbuki ikisi cok farklı bence tepkime süresi herzden daha önemli.. bişeyide merak ediyorum acaba pıoner kuro serisinde tepkime süresi şimdi benim kullandıgım tvdeki gibimi...biz ne izleyecegiz tvde dizimi yoksa sadece haberleremi bakacagız öyle olsaydı gider en kötüsünden alırdım...nasıl olsa bu gibi dizive programlarda tepkime süresi aranmaz...abi ...yapacaksın en iyisini onunda muhakkak alıcısı cıkacak ...100binmi ha bizde diyeceğizki bu böyle oluyormuş...koskoca servise telefon acıyorum adam ya bilmiyor yada başından savıyor mühendisini bulsam onunla konuşacagım...niye derseniz en son sistem plazmadada böyle tepkime sorunu varsa valla tüplü daha iyi

• Öncelikle seni kutlarım.herkes tv'lerdeki saçma sapan özelliklerin derdindeyken sen bir tv'yi tv yapan en önemli konuyu açmışsın.soruna gelince;tabii ki söylediğin gibi bir tv yapılabilir.ama çok maliyetli olacağı ve seri üretimi olamayacağı için firmalar buna sıcak bakmaz.Üretimde şöyle bir anlayış vardır.mümkün olduğunca düşük maliyet,mümkün olduğunca yüksek kar.istisnasız tüm markalar,yerli veya yabancı,hangi sektör olursa olsun bu böyledir.adamlar bir vidanın bile hesabını yapıyor.çünkü global pazarda bir vida milyonlarca vida demek.sanırım neden en iyisini yapmalarına gerek olmadığını anladın.aslında hi-end paneller var.ama sen daha fazlasını istiyorsun.o zaman biraz daha bekleyeceksin.Oled'ler yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladı.hız ve resim kalitesi açısından çok başarılı oldukları söyleniyor.bekleyip görücez.
  • oyun içinde en iyi panellerin başında gelen bir seri gt
    sendeki durum nasil bu kadar memnunyietsizlik yarattı vallaha merak ettim..
    özellikle yana yana bunu paneli arayanlar demiştimya
    oyun hastaları çok peşindeydi / hala arayanlar bile var
    panelde sorun olabilir ama mutlaka sorun olan başka bir olay daha olmasın

• hocam yani bu gün bir şahin arabanın minumum 2000 lira ve bir porshe nereden baksan 400 500 hatta 1 milyona kadar var viyatı yapsınlar kardeşim desinler bunda şu parcayı kullandık ama degeri şu kadar parası olan onu alır nasıl parası az olan bi doğan şahine biniyosa parası cok olanda jağuara bi lamburdiniye porsheye biniyor..demek istediğim yapsınlar abi..oyun hastasıyım ve gözümden hic bi detay kacmıyor resmen macta adamlar koşarken bulanıyor gittim sırf bunun icin plazma aldım inanın yani şimdi geri alsalar veririm evet arkadaşlar yani biz tv de sadece sütütyo proğramları örnek dizi haberleremi bakacagız eger öyle olsaydı gider seg marka en ucuzundan alırdım ...bence bu tv pazarında ortak fikirle aynı şartlarda ve düzeyde haraket ediyorlar gümüş suvari arkadaşımızın dedigi gibi bir vidanın hesabını tutup öyle ürün cıkarıyolar ama bence böyle olmaması lazım teknolojinin hakkını verilmesi lazım...benim aklımın yettigi bu

• o dediğin örneklerde var
    panasonic x bilmem ne adında japonyada noktasından vürgülüne özel üretilen bir model
    gecen yıl tr. de vardı birkaç yerde satıldı
    şuan yok
    yanliş hatırlamıyorsam
    60/65 inci 13-15 liraydi

elindeki model için forumda @albani ustaya ulaş
    bir bildiği, sana tavsiye edebileceği şeyler olacaktır mutlaka
    sana o yardımcı olabilir
    hatta satman konusunda bile yardımcı olabilir diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD'de kontrast oranı farkı
    19 yıl önce açıldı
    LCDLERDE YENİLEME HIZI (HZ)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hbasaran'ın bahsettiği tv bu.VT,GT serileri bunun yanında vasat kalıyordu yapılan incelemelerde.sınırlı sayıda üretilen,TR'ye pek gelmeyen bir paneldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 25 Aralık 2013; 11:20:41 >

• adam cıkarmış türkiyede yok varlıgını bilmediğimiz ürünün bize ne faydası var öyle bir ürün yapacaksınızki ve ona öyle bir test demosu atacaksınızki gördügünüzde işte tv bu diyeceksin ama adamlar tvye özel atıyorlar slow demoları özel cekilmiş full hd icerigi milleti yutturuyorlar.. kullandığım tv nin en begendigim yanı siyahlar gercek siyah olması ama beyazlar icin söyleyemem bembeyaz bir görüntüde beyaz griye calıyor bu da tvnin aydınlatma sistemindeki dandikligini gösteriyor bu tvleri calibre ederek ışıgını acıyorlar ama bunu türkiyede yapanın olacagını zannetmiyorum neyse bizim asıl konumuz tepkime süresi olayı...vala ne diyeyim tüplü tvde mac izliyorum inanın daha fazla keyf alıyorum...bence şimdilik bu olay böyle devam edecek gibi gözüküyor arkadaşlar...okuyan herkesede teşekkür ediyorum şunuda belirteyim benim icin tepkime süresi tv de televizyonun kalbidir canıdır o ölüyse o tv boştur yarım teknoloji bilgimle ben bunu derim...herkese iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: prohal

adam cıkarmış türkiyede yok varlıgını bilmediğimiz ürünün bize ne faydası var öyle bir ürün yapacaksınızki ve ona öyle bir test demosu atacaksınızki gördügünüzde işte tv bu diyeceksin ama adamlar tvye özel atıyorlar slow demoları özel cekilmiş full hd icerigi milleti yutturuyorlar.. kullandığım tv nin en begendigim yanı siyahlar gercek siyah olması ama beyazlar icin söyleyemem bembeyaz bir görüntüde beyaz griye calıyor bu da tvnin aydınlatma sistemindeki dandikligini gösteriyor bu tvleri calibre ederek ışıgını acıyorlar ama bunu türkiyede yapanın olacagını zannetmiyorum neyse bizim asıl konumuz tepkime süresi olayı...vala ne diyeyim tüplü tvde mac izliyorum inanın daha fazla keyf alıyorum...bence şimdilik bu olay böyle devam edecek gibi gözüküyor arkadaşlar...okuyan herkesede teşekkür ediyorum şunuda belirteyim benim icin tepkime süresi tv de televizyonun kalbidir canıdır o ölüyse o tv boştur yarım teknoloji bilgimle ben bunu derim...herkese iyi forumlar

kalibre işinede bakan var türkiyede
    bunun içinde albani ile görüşmen lzm
    kaç paraya yapar dersen
    bir bilgim var ama söylememeyim ( bana pahalıya gelmişti)
    kafa karışltırıcılık olmasın

bu arada bu panel tr.de satıldı ama özel seri oldu için
    yine özel insanlara gitti..
    serii halde magzalarda sergilenmedi evet..

• valla kardeş kalibre edilsede sadece parlaklıgı artar tepkimede bişey oynamaz o yüzden bişey degişmez benim icin her halde bu gidişle bi tane komponet cıkışlı bi tüplü alırım ps3 oynamak icin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.