Arkadaşlar, Yakın zaman içinde bir televizyon almayı düşünüyorum ama LCD, Plazma, DLP ve Analog teknoloji temelli TV'ler arasında ciddi kararsızlıklar yaşıyorum. Ortada kafa karıştırıcı tonla bilgi dolaşıyor. Düşündüğüm TV, 82 veya 87 ekran ve 16:9 aspect ratio olacak.
Bana önerebileceğiniz, fiyat/performans oranı en uygun olan teknoloji ile TV'nin marka/modelini belirtirseniz çok sevinirim. Özellikle bu konular üzerinde bilgi sahibi arkadasların yardımına ihtiyacım var. Teşekkürler.
plipis 100 hz
Baska fikri olan arkadaş yok mu?
Thomson 32WM402
Teşekkürler, Bir diğer arkadaş da Samsung'un Slimfit modelini önerdi. Bu televizyonu tanıyan, alıp da kullanan var mı? Öneriyorsanız, en uygun fiyattan nerede bulabilirim? Saygılar...
Philipsin bu modeli çok güzel hem fiyatıda ii:
PHILIPS 26HF5473/10 LCD TV
Çözünürlük (piksel) 1366 x 768 Virtual Dolby Surround Var Kontrast oranı 600:1 Digital Comb Filter Var
Yerinde olsam Lcd almam. Görüntü kalitesi o kadar da iyi değil. Hareketli görüntülerde iyi sonuç vermiyor. Görüntü dalgalanabiliyor. Lcd alacaksan en iyisini alman lazım oda pahalı. Vestel Plazma'larda kampanya var. 106 ekran plazma 2.640 YTL. Taksit olayıda var. Değerlendir bence. Bütçemi aşar dersen klasik tüplü (crt) tv'leri öneririm.
Samsung'un yeni modelleri fiyat/performans açısından bayaa cazip. Samsung bu işi iyi yapıyor. Öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: Catake
Samsung'un yeni modelleri fiyat/performans açısından bayaa cazip. Samsung bu işi iyi yapıyor. Öneririm.
+1 samsungları ben de cok begenıyorum
Ya, hepinize teşekkürler. Şu Samsung Slimfit modelini bilen, tanıyan, uygun fiyattan alabileceğim bir yer önerebilen olursa o televizyonu ciddi ciddi düşünüyorum. Açıkçası LCD'yi ben de düşünmüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: gezmen
Yerinde olsam Lcd almam. Görüntü kalitesi o kadar da iyi değil. Hareketli görüntülerde iyi sonuç vermiyor. Görüntü dalgalanabiliyor. Lcd alacaksan en iyisini alman lazım oda pahalı. Vestel Plazma'larda kampanya var. 106 ekran plazma 2.640 YTL. Taksit olayıda var. Değerlendir bence. Bütçemi aşar dersen klasik tüplü (crt) tv'leri öneririm.
Plazma alırken de iyisini almak lazım değil mi yani? LCD alırken iyisini alman lazım diyorsun, plazma alırken vestel al diyorsun?? Bence plazma alırken de iyisini almak lazım, yoksa hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz büyük ki onlar da çok pahalı. LCD tv lerdeki bahsettiğiniz sorun kötü markalarda var. Biz daha yeni philips 82 ekran aldık 2.700 peşine 32PF5320 modeli, çok da güzel görüntü kalitesi hareketli görüntülerde de hiç bir problemi yok, hem de HD ready. Ama ben bilgisayar bağlarım diyorsanız daha düşük tepki süreli bir lcd almak gerekir o doğru çünkü oyunlar için her lcd tv yetmez. Zaten bu yüzden kendi evime 40" samsung lcd veya 50" dlp düşünüyorum
quote:
Orjinalden alıntı: emreq
quote:
Orjinalden alıntı: gezmen
Plazma alırken de iyisini almak lazım değil mi yani? LCD alırken iyisini alman lazım diyorsun, plazma alırken vestel al diyorsun?? Bence plazma alırken de iyisini almak lazım, yoksa hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz büyük ki onlar da çok pahalı. LCD tv lerdeki bahsettiğiniz sorun kötü markalarda var. Biz daha yeni philips 82 ekran aldık 2.700 peşine 32PF5320 modeli, çok da güzel görüntü kalitesi hareketli görüntülerde de hiç bir problemi yok, hem de HD ready. Ama ben bilgisayar bağlarım diyorsanız daha düşük tepki süreli bir lcd almak gerekir o doğru çünkü oyunlar için her lcd tv yetmez. Zaten bu yüzden kendi evime 40" samsung lcd veya 50" dlp düşünüyorum
Plazma teknoloji olarak lcd kadar zor değil. Daha basit. Vestel kötü marka değil. Sepia, Matsui, Saba, Premier gibi pek çok marka var plazmada. Vestel hem bunlardan daha ucuz hem çok daha kaliteli. Bütçe sağlamsa tabi ki Pioneer, Hitachi, Sony, Philips modelleri tercih edilmeli. Fakat bunlar 4,5-5 bin ytl'den başlıyor.
Arkadaşlar, Bana fiyatı 1000-1500 YTL arasinda, hadi olmadı 2000 YTL olacak sekilde bir CRT, Plazma yada LCD televizyon önerin lutfen. Ne kadar zormuş tonla marka model arasında televizyon secmek. Örneğin doğubank'tan veya spottan televizyon almayı tavsiye edermisiniz?
Hangi teknolojiyi secmek gerektigini bile bilmiyorum :(
Saygılar.
Şu an kullandığın tv nin kaç ekran ve neye geçiş yapmak istediğine bağlı olarak değişir. 1000-1500 ytl lik bişi ise CRT den başka seçeneğin yok . Git en iyi markalardan al . philips olabilir samsung olabilir. Ama devir dijital devri, plazma veya LCD yakında her eve girecek.
doğubanktan TV almakta hiçbir sakınca yok. ben doğubanktan aldığım TV yi 6 senedir kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım. LCD ve Plazma için bilemem.
panasonic
tek gecerim ustune alet tanımam..
İyi de Panasonic'in hangi modelini öneriyorsun? Bu hafta sonu Doğubank'tan kesin bir TV alacağım, insallah yanlış seçim yapmam. LCD almayacağım; ya plazma, ya da 100 Hz CRT alacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu ürünleri karşılaştırarak inceleyen yerli/yabancı bir site var mı?
Teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: airfatih
Philipsin bu modeli çok güzel hem fiyatıda ii:
PHILIPS 26HF5473/10 LCD TV
Çözünürlük (piksel) 1366 x 768 Virtual Dolby Surround Var Kontrast oranı 600:1 Digital Comb Filter Var
Samsung LCD-TV LE-26M51B fıyatıde cok uygun.2.400 YTL cıvarında olması lazım. o LCD-TV gore hıc bısey degıl.
Samsung slimfit tv hakkında tam bir detay verebilecek olan arkadaş var mı? Bende LCD düşünüyordum ama slimfit tv görünce kararsız kaldım. Kullanan veya bilen varsa cevaplarsa sevinirim. Tşk.