Şimdi Ara

televizyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beko 11 system renkli televizyon alt ve üstten ekranı daraldı
    tamir için ne yapmam lazım?

• içerisinde ayar varsa düzeltilebilir. Bu tür arızalar genelde kondansatör arızası ya da EHT trafosunun artık miadını doldurmaya yakın olduğu zamanlarda oluşur.
    Saygılar.
  • şimdi değerlerini hatırlamıyorum 1-2 tane kondansatör değiştirdim, düzelmeyince
    tv'nin arkasındaki ayar yerinden tornavida ile ayar yaptım, düzeldi fakat yazılar
    ekrandan taştı okunmuyor, yani sağlıklı olmadı çalışıyor ama içime sinmedi, EHT trafosunu değitirsem düzelirmi?
  • tşkr ederim
  • saptırma bobinine giden bir bipolar/kutupsuz kondansatör olmalı. onu da değiştirin. şayet düzelmiyorsa EHT ihtimali yükselecektir. Kaç yıllık bir TV.
  • değiştirdiğim kondansatörlerden biri mika kondansatör, mesajınıza göre herhalde EHT trf'nu değiştirmem gerekecek
    15-20 yıllık bir televizyon
    Tşkr ederim
  • Yanlış hatırlamıyorsam ayar yaptığın Trimmpot arızalı olacaktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vestel televizyon önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Televizyon önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim bahsettiğim mika değil. elektrolitik görünümünde 100-150Voltluk ama +- di olmayan kutupsuz bir kondansatör. 15-20 yıl bir EHT için çok iyi bir süre. emekliliği gelmiş olma ihtimali epey yüksek
    Bir de trimpotunuz sağlam mı acaba ???
  • aynı tv bede de vardı lisede iken, aynı problem olmuştu yanlış hatırlamıyorsam dikey katı süren 3 tane kondansatör 2 de direnç değiştirmiştim düzelmişti.
    quote:

Orjinalden alıntı: gkocsoy

beko 11 system renkli televizyon alt ve üstten ekranı daraldı
    tamir için ne yapmam lazım?

• bunun için tv kartında ana entegreye yakın yerde olan bi trimpot arızalı olabilir genellikle bu yüzden bu sorun olur.
  • arkadaşlar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.