beko 11 system renkli televizyon alt ve üstten ekranı daraldı tamir için ne yapmam lazım?
içerisinde ayar varsa düzeltilebilir. Bu tür arızalar genelde kondansatör arızası ya da EHT trafosunun artık miadını doldurmaya yakın olduğu zamanlarda oluşur. Saygılar.
şimdi değerlerini hatırlamıyorum 1-2 tane kondansatör değiştirdim, düzelmeyince tv'nin arkasındaki ayar yerinden tornavida ile ayar yaptım, düzeldi fakat yazılar ekrandan taştı okunmuyor, yani sağlıklı olmadı çalışıyor ama içime sinmedi, EHT trafosunu değitirsem düzelirmi?
tşkr ederim
saptırma bobinine giden bir bipolar/kutupsuz kondansatör olmalı. onu da değiştirin. şayet düzelmiyorsa EHT ihtimali yükselecektir. Kaç yıllık bir TV.
değiştirdiğim kondansatörlerden biri mika kondansatör, mesajınıza göre herhalde EHT trf'nu değiştirmem gerekecek 15-20 yıllık bir televizyon Tşkr ederim
Yanlış hatırlamıyorsam ayar yaptığın Trimmpot arızalı olacaktı.
benim bahsettiğim mika değil. elektrolitik görünümünde 100-150Voltluk ama +- di olmayan kutupsuz bir kondansatör. 15-20 yıl bir EHT için çok iyi bir süre. emekliliği gelmiş olma ihtimali epey yüksek Bir de trimpotunuz sağlam mı acaba ???
aynı tv bede de vardı lisede iken, aynı problem olmuştu yanlış hatırlamıyorsam dikey katı süren 3 tane kondansatör 2 de direnç değiştirmiştim düzelmişti.
quote:
Orjinalden alıntı: gkocsoy
beko 11 system renkli televizyon alt ve üstten ekranı daraldı tamir için ne yapmam lazım?
bunun için tv kartında ana entegreye yakın yerde olan bi trimpot arızalı olabilir genellikle bu yüzden bu sorun olur.
arkadaşlar teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme