Şimdi Ara

Telefonun kutusu ve faturası yok satmakta zorlanır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefon Nexus 4,kutunun ve faturanın bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum açıkcası hepsi kayıp,telefonu 1 senedir kullanıyorum sıkıldım biraz satayım yada Lumia 925 ile takas edeyim dedim bir dünya insan ile konuştum(sahibinden.com'dan)ama şuanda telefonu takas etmek istediğimde yada satmak istediğimde kutusu ve faturası soruluyor,yok diyince karşı taraftan daha haber alınamıyor hatta bir telefoncu kutusu için telefonu alabileceğini söyledi :( ,kutusunu dükkana koyacakmış...

Yapabileceğim birşey var mı,internette araştırdım bulamadım ama en azından mesela telefonun faturasını tekrardan çıkartabilir miyim yada bu teknoloji mağazalarına gitsem yedek kutu falan istesem alabilir miyim?

Kutu ve Faturasız Telefon Satmak

Bir telefonu kutu ve faturası olmadan satmak zorlu olabilir, ancak imkansız değildir. İşte bazı hususlar:

• Güvenilirlik Sorunları: Potansiyel alıcılar, kutu ve faturası olmayan telefonların çalıntı veya başka bir şekilde sorunlu olabileceğine dair endişeler yaşayabilirler.
    • Garanti Kapsamı: Kutu ve fatura, telefonun garanti kapsamında olup olmadığını kanıtlamada önemlidir. Bu belgeler olmadan alıcılar, telefonun arızalanması halinde garanti hizmetlerinden yararlanma konusunda tereddüt edebilir.
    • Yasal Zorunluluklar: Bazı ülkeler, ikinci el telefonların satışında kutu ve faturasının sunulmasını zorunlu kılabilir. Bu gereksinime uyulmaması yasal sorunlara yol açabilir.

Zorlukları Aşma

Bu zorlukları aşmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Telefonun meşru bir şekilde satın alındığını kanıtlayabilecek belgeler sağla (örneğin, banka dekontu veya e-posta onayı).
    • Telefonun mükemmel durumda olduğuna dair ayrıntılı bir açıklama yaz.
    • Telefonun herhangi bir hasar veya teknik sorun içermediğini garanti et.
    • Güvenilir bir platformda satış yapmayı düşün (örneğin, eBay veya Craigslist).
    • Alıcılara telefonun eksik kutu ve faturaya sahip olmasının ne anlama geldiğini açıkça belirt.

İpuçları

• Telefonu satışa çıkarmadan önce iyice temizle ve varsa tüm kişisel verileri sil.
    • Telefonun fotoğraflarını farklı açılardan çek ve bunları listelemene ekle.
    • Telefonun teknik özelliklerini ve durumunu doğru bir şekilde belirt.
    • Alıcılardan soru sormalarını ve anlaşmadan önce telefonu incelemelerini teşvik et.

Bu adımları izleyerek, kutu ve faturası olmadan bir telefonun satışını başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Ancak, alıcıların endişelerini gidermek ve güvenilirlik oluşturmak için ekstra çaba göstermen gerektiğini unutma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uuuuuuuuuuuppppppppppp
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalboran

Telefonu aldığın yerden tekrar fatura sureti çıkarttırabilirsin. Kutuya da arayıp bakmak lazım.

Teşekkürler cevap için hocam,fatura çıkartılıyorsa çok iyi olur ya,yarın Teknosa'ya telefon edip sorayım o zaman.
  • Teknosa fatura çıkartır tekrar, da kutu biraz zor bulursun, araştırmak lazım. Gerçi satarken kutunun pek bir anlamı yok. Herhangi bir kutu da o işi görür, önemli olan fatura, telefon ve aksesuarlarının sağlam olması.

Teknosa fatura çıkartır tekrar, da kutu biraz zor bulursun, araştırmak lazım. Gerçi satarken kutunun pek bir anlamı yok. Herhangi bir kutu da o işi görür, önemli olan fatura, telefon ve aksesuarlarının sağlam olması.

Kutudan kulaklık çıkmıyor zaten,orjinal sarj aleti de duruyor,iyi bari çıkartılmasına sevindim bu gidişle şimdi satamazsam telefona 3-5 ay sonra para veren olmayacak,tertemiz telefon bir de yav :),tekrar teşekkürler hocam cevaplar için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kutu bulmak istiyorsan LG servislerine ve LG bayilerine bak. Bulursan oralarda bulursun.

Yarın telefonun bataryasını yenileme gibi bir planım var zaten o zaman orada iken konuşurumda yardımcı olsunlar,peki telefonun kutusu için telefonu isteyen telefoncuya ne diyorsunuz?Adam dükkanda durması için alacağım diyor,kutusu yoksa almam diyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.