Şimdi Ara

Telefonum da kualklık takılı olmadığı halde takılı gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonumun içine talihsiz bir şekilde su kaçtı ve kulaklık takmama rağmen kulaklık takılı gözüküyor. Aramalarda ses geliyor fakat normal medya sesi gelmiyor. Ne yapabilirim?




  • Telefonunun markası xiaomi mi? Bu algılama işi 3.5mm soket içindeki mekanik bir switch tarafından kontrol ediliyor xiaomi cihazlarda. Eğer xiaomi ise bir kaçkez kulaklık tak çıkart, kibar davranın. Olmuyorsa daha fazla denemeyin.


    Xiaomi değilse,veya bazı xiaomi cihazlardada, çoğu telefonda algılama bir direnç yardımı ile kontrol ediliyor,(örn kulaklık takılı 0ohm, takılı değil 300 ohm gibi) direnç bozulduysa, tespit edilip tamir edilmesi gerekir, ilgili direncin boyu 0.3mm-0.5mm civarı olduğundan tespiti zor, bağlantı yolunu izlemeniz gerekir. Sıvı teması ilgili direnci bypass etmiş olabilir, oksitin temizlenip denenmesi gerekir.


    Zamanında bu durumda başıma gelmişti fakat nedeni sıvı teması değildi, direnci tespit edip,o parçayı temin etmek çok zor olduğundan bozuk olan direnci söküp üzerinden 0.5 kurşun kalem ile(iletkendir) geçip düzeltmiştim.


    Tabi bu yöntemleri bilmeyen insanlar asla uygulamasın, tamire vermeniz daha iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.