Şimdi Ara

Telefonum 4üncü kez servise gidecek,değişim olabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 5800 telefonum 5inci kez farklı hatadan,4üncü kez aynı hatadan garanti servisine gidecek; konuya inmeden önce telefonumu hangi hatalarından dolayı gönderdiğimi (Ürün Gönderim Formuna yazdığımı) aynen aktarıyorum..Telefonu satın alma tarihi 26.01.2010

1) Ekran durduk yere kapanıyor,yeşil renge dönüyor işlem yapmıyor telefon açılmıyor. (05.02.2010) (Onarıldı,mekanik parça değiştirildi denip geri gönderiliyor)

2) Cihaz kendi kendine reset atıyor önbelleği tamamen siliyor,kasılma yapıyor,cihaz daha önce de aynı sorundan dolayı servise gönderilmişti. (21.05.2010)
    (Onarıldı,mekanik parça değiştirildi denip geri gönderiliyor)

3)Ürün kendi kendine reset atıyor.Ürün daha önce de servise gönderilmişti,(bugün servisten,elimizde parça değişti,onarıldı,test edildi,ok) yazılı olarak gelen üründe hiçbir onarılma mevcut değildir,ürün aynı arızayı tekrar yapmaktadır,müşterimiz değişim talep etmektedir. (08.06.2010)
    (Cihazdaki hata giderilemedi dediler,üst seviye'ye gönderdiler (sözde üst seviye tabi )

Yaklaşık 20 gün sonra telefonla birlikte üst seviyeden gelen kağıtta yazanlar..

''Mekanik parçalar değiştirilerek onarım yapılmıştır.Belirtmiş olduğunuz sorunlar bataryanızdan kaynaklanıyor olabilir.Bataryanızı kontrol ediniz.Cihaz son testlerden başarı ile geçmiştir.''

Bakın şaka gibi,hem telefon onarıldı deniyor,hem de sorun bataryanızda olabilir,kontrol ediniz diyor.Kardeşim bu benim işimmi?Teknik servis ne işe yarıyor o zaman?Ben bu telefonu alırken garantisi içinde para ödemedimmi?Bütün bu süre zarfında 1000lerce mail attım,yüzlerce kez aradım,Genpa'yı aradım değişim istiyorum dedim ''Değişim kararını siz değil yetkili servisimiz vericektir'' dediler inanabiliyormusunuz :) Neyse..

Şimdiii,yarın 4üncü kez aynı sebepten dolayı servise göndereceğim.Fakat; ek olarak şuanda telefonumun ekranı da çizgi çizgi.Teknik servis,olayı laf cambazlığına getirip,sizin gönderdiğiniz nedenlerin hepsi aynı değil değişim yapamayız diyebilirmi? Çünkü değişim kararına biz karar veririz diyorlar açık açık.

Tüketici Hakem Heyetine başvurmak için telefonu servise 4üncü kez de göndermem gerekirmi?En son gittiğimde telefonun serviste olması gerekiyor gibisinden birşey dediğini hatırlıyorum memurun.

Aslında normal şartlarda iade hakkım var fakat; firmanın en iyi yapacağı değişimdir,para iadesi katiyen vermezler diye düşünüyorum.Bu konuyu gökmay abiyle konuşmuştuk gerçi anlatmıştı baya,ama yine de fikir almak istedim.Bir de hakem heyetine gidince sanırım ispat olarak 'Ürün Gönderim Formu' değilde,Servisten gelen 'Onarıldı' yazan kağıdı istiyorlar.Onarıldı yazan kağıttan 1 tanesi eksik şuanda bulamıyorum.4üncü kez garantiye gönderip bekleyimmi,yoksa hakem heyetine başvurayımmı (dediğim gibi bir kağıt eksik)

Önerilerinizi bekliyorum..(İyi yazmışım valla,bi dönüp baktımda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunby -- 21 Ekim 2010; 0:42:44 >

• öncelikle şunu söyleyim başlığı ve 1 kaç satır okudum çünkü sorunu tahmin ediyorum :)

benımde 5230 xm telefon wardı tam 5 kez yolladım hepsnide mekanik parça değiştirildi onarım tamamlandı hafıza kartı bilgisayar ortamında formatlanmadan kullanılmamalıdır 5 defada aynısı yazıyordu hepsinde mekanik parça değişiyor alıyorum 20 25 gün sonra aynı sıkıntı devam ediyor nokia aradım değişim için diyorki kvk bırakın yani artık nereyse servis noktası biz ora ile iletişime geççez öle yani ora arıyacaklar istanbula gitcek telefon vs vs sonuc değişim yok dicekler cünkü tamirden sonra tel calısıyor :) yani rahat 1 1bucuk ay sürer boşuna verirsin diyeceksin sen naptın hep 20 25 gün sonra servise mi verdin hayır telefonu sattım gittim 5800 xm aldım şuanda 2 ay olucak hiçbir sorunum yok ALLAH'a şükür.

Orijinalden alıntı: buferhn

öncelikle şunu söyleyim başlığı ve 1 kaç satır okudum çünkü sorunu tahmin ediyorum :)

benımde 5230 xm telefon wardı tam 5 kez yolladım hepsnide mekanik parça değiştirildi onarım tamamlandı hafıza kartı bilgisayar ortamında formatlanmadan kullanılmamalıdır 5 defada aynısı yazıyordu hepsinde mekanik parça değişiyor alıyorum 20 25 gün sonra aynı sıkıntı devam ediyor nokia aradım değişim için diyorki kvk bırakın yani artık nereyse servis noktası biz ora ile iletişime geççez öle yani ora arıyacaklar istanbula gitcek telefon vs vs sonuc değişim yok dicekler cünkü tamirden sonra tel calısıyor :) yani rahat 1 1bucuk ay sürer boşuna verirsin diyeceksin sen naptın hep 20 25 gün sonra servise mi verdin hayır telefonu sattım gittim 5800 xm aldım şuanda 2 ay olucak hiçbir sorunum yok ALLAH'a şükür.

5800'In 2.el alım piyasasası nedir bilgin varmı acaba?

• Başta geçmiş olsun kardeşim...

Değişim hakkın senindir, kimse bunun tersini söyleyemez. Bildiğim kadarıyla 3 adet arıza 1 yıl içerisinde tekrarlar ise hakkın vardır. Ki senin ki 4.kere olmuş. Bu kadar parça değişimi ve ellendikten sonra telefonun normale dönmesini beklemek çok zor bence.

Yapacağın şey kolay aslında... Git durumu gayet açık bir şekilde anlat, 4.defa servise aynı sebeplerden girdiğini, cihazın artık kullanılamaz olduğunu, üst model veya aynısının sıfırıyla değişimin senin yasal hakkın olduğunu, bu zamana kadar ses çıkartmadığını söyle. Alacaklar cihazı, sonrasında 30 iş günü vaktin var. Zaten aşarlarsa senin gene avantajın olur. Bir yerden daha bastırma hakkın doğar. Ama 30 günü aşmazlarsa, sen cihazı teslim ederken sana verilen form'larla birlikte telefonunu tüketici heyetine vereceğini, işin mahkemeye kadar gidebileceğini yani, yasal haklarını bildiğini göster derim...

İnşallah hayırlısı olur.. Öyle bilmediğin ikinci el telefon olayına da girme derim.. Bekle biraz.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: side_effect

Başta geçmiş olsun kardeşim...

Değişim hakkın senindir, kimse bunun tersini söyleyemez. Bildiğim kadarıyla 3 adet arıza 1 yıl içerisinde tekrarlar ise hakkın vardır. Ki senin ki 4.kere olmuş. Bu kadar parça değişimi ve ellendikten sonra telefonun normale dönmesini beklemek çok zor bence.

Yapacağın şey kolay aslında... Git durumu gayet açık bir şekilde anlat, 4.defa servise aynı sebeplerden girdiğini, cihazın artık kullanılamaz olduğunu, üst model veya aynısının sıfırıyla değişimin senin yasal hakkın olduğunu, bu zamana kadar ses çıkartmadığını söyle. Alacaklar cihazı, sonrasında 30 iş günü vaktin var. Zaten aşarlarsa senin gene avantajın olur. Bir yerden daha bastırma hakkın doğar. Ama 30 günü aşmazlarsa, sen cihazı teslim ederken sana verilen form'larla birlikte telefonunu tüketici heyetine vereceğini, işin mahkemeye kadar gidebileceğini yani, yasal haklarını bildiğini göster derim...

İnşallah hayırlısı olur.. Öyle bilmediğin ikinci el telefon olayına da girme derim.. Bekle biraz.

Saygılar

Çok teşekkür ederim..Bildiğin yoldan şaşma diyorsun,doğru.Ben dediğin gibi 4üncüye de göndereyim.O kadar para veriyoruz,hakkımızı sonuna kadar kullanmamak saçma olur.Tekrar teşekkür ederim,sağolasın

• Aynı sebeplerden ötürü bugün verdim servise...

Allah sonumu hayretsin...
    | Play Station 4 - Fifa 22 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunby
    Çok teşekkür ederim..Bildiğin yoldan şaşma diyorsun,doğru.Ben dediğin gibi 4üncüye de göndereyim.O kadar para veriyoruz,hakkımızı sonuna kadar kullanmamak saçma olur.Tekrar teşekkür ederim,sağolasın

Eyvallah, yardımcı olabildiysem ne güzel

Radeon kardeşim, sana da geçmiş olsun.. Cihazlarınızla bu şekilde ilgilenmeniz ve üstüne gitmeniz beni sevindirdi şahsen.. Bir arıza çıkarttığında modele "mok" atmak yerine üstelemişsiniz.. Valla bravo..

Benim 5800'ımın da üstteki tuşları içeri çöküyordu, iki kere servise verdim. Kullandıkça düzleşiyorlar. Gene olmaya başladı ama ben telefonumu seviyorum vermem kimseye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yine Teleservice yine sorun!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun tekrar, sakın mücadeleden yılmayın arkadaşlar....
    Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

Bak ben yazdıklarını okumadan cevap vereyim sana.4. kez gidiyorsa kafadan değişim yapılması gerekiyor onu bir geç sen öncelikle.
    Şimdi yapman gereken sizi tüketici haklarına şikayet edeceğim diyeceksin.Ya hemen telefonumun yenisini verirsiniz yada mahkemeye veririm sizi diyeceksin.
    Yani sen sakın ola iyi niyetli konuşma sakın.

o zamanda sana çemkirebiliyorlar ya genpa mı bu kadar problemli kvk da değişim yapılıyor da genpa neden bu kadar problem çıkarıyor :S

quote:

Orijinalden alıntı: buferhn

öncelikle şunu söyleyim başlığı ve 1 kaç satır okudum çünkü sorunu tahmin ediyorum :)

5800'In 2.el alım piyasasası nedir bilgin varmı acaba?

310 Lira arkadasım saatı.

• Tatmin edici bir cevap aldın mı bilmiyorum ama süreci aktarayım.

Yasal olarak aynı arızadan 3 kez farklı arızadan 5 kez servise gitmiş ise telefonu değiştirmek zorundalar ya da fatura bedelini geri ödemek zorundalar.
    Sen 4 kez aynı arızadan teli göndermişsin. Dur gönderme artık Tüketici hakem heyetine başvuracaksın onlar seni bilir kişiye yönlendirecekler oda olur raporu verecek. Daha sonra dediğim gibi aldığın yere başvuracaksın paranı ya da yeni telini alacaksın. Geçmiş olsun...

Orijinalden alıntı: PaRTiLuX

Tatmin edici bir cevap aldın mı bilmiyorum ama süreci aktarayım.

Yasal olarak aynı arızadan 3 kez farklı arızadan 5 kez servise gitmiş ise telefonu değiştirmek zorundalar ya da fatura bedelini geri ödemek zorundalar.
    Sen 4 kez aynı arızadan teli göndermişsin. Dur gönderme artık Tüketici hakem heyetine başvuracaksın onlar seni bilir kişiye yönlendirecekler oda olur raporu verecek. Daha sonra dediğim gibi aldığın yere başvuracaksın paranı ya da yeni telini alacaksın. Geçmiş olsun...

Nokia'yı defalarca aradım değişim istiyorum diye,adamlar dediki 'Telefonu teknik servise gönderin bize haber verin,biz süreci takip edelim,değişim kararını verelim.'

Telefonu genpaya gönderince adamlar yeni yazılım yüklüyorlar 5dakika inceleyip onay veriyorlar telefon sağlam diye.Bu sorun 5 dakika da baş gösteren bir sorun değilki.Genpa telefona sağlam deyince Nokia telefonun sorunlu olduğunu kabul etmiyor haliyle.Aslında ortada büyük bir cambazlık varda bakmayın.

Neyse,bugün hakem heyetine başvurdum,telefonu bilir kişiye teslim ettim bakalım ne olacak hayırlısı..

Dilekçede bedel iadesi kısmını işaretledim sadece.Bu kararda etkili olurmu? Cihazın yenisi ile değişimi kararı çıkma ihtimali oluyormu.Şikayet edilen kısma,daha önceden firmadan değişim talep ettim; fakat kabul etmediler diye yazmıştım.Hala değişim istiyorum sanmasınlarda

• Bu yeterli, merak etme....

quote:

Nokia'yı defalarca aradım değişim istiyorum diye,adamlar dediki 'Telefonu teknik servise gönderin bize haber verin,biz süreci takip edelim,değişim kararını verelim.'

Telefonu genpaya gönderince adamlar yeni yazılım yüklüyorlar 5dakika inceleyip onay veriyorlar telefon sağlam diye.Bu sorun 5 dakika da baş gösteren bir sorun değilki.Genpa telefona sağlam deyince Nokia telefonun sorunlu olduğunu kabul etmiyor haliyle.Aslında ortada büyük bir cambazlık varda bakmayın.

Neyse,bugün hakem heyetine başvurdum,telefonu bilir kişiye teslim ettim bakalım ne olacak hayırlısı..

Dilekçede bedel iadesi kısmını işaretledim sadece.Bu kararda etkili olurmu? Cihazın yenisi ile değişimi kararı çıkma ihtimali oluyormu.Şikayet edilen kısma,daha önceden firmadan değişim talep ettim; fakat kabul etmediler diye yazmıştım.Hala değişim istiyorum sanmasınlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bu yeterli, merak etme....

quote:

Telefonu teslim ettiğim şirket 3gün sonra belli olur dedi bilir kişi incelemesi için.Toplamda bedel iadesi alma kısmına kadar ne kadar bir süreç geçer.Şuan kullandığım telefonda mesaj yazmak işkence,ona göre yeni bir telefon bakayım,1buçuk ayı geçer mi bu toplamda süreç?

• İlkinde 3,5 ay, ikincisinde de 1 ay sürmüştü bedel iadesini almak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.