Şimdi Ara

Telefonlarda ve mobil veri ile Wi-Fi bağlantısında radyasyon durumu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir konu açmıştım abim 1 telefonda 2 tane hat kullanmak istiyor diye ve 2. hattı aldı. Aynı odada kalıyoruz gece ama akşama kadar zaten iş var. Şimdi odada 1 benim telefonum ve 1 hattım. Abimin 1 telefonu ve 2 tane hattı var.

Sorum şu. Burada radyasyon hem telefondan hem hat sinyallerinden mi geliyor? Bu durumda zaten 2 telefon, 2 hat varken şimdi odada 2 telefon ve 3 hat olmuş oldu. Bu daha çok mu radyasyon anlamına geliyor? Telefonların SAR değerleri aslında yüksek değil ama esas sorum bu telefonlara bir de 3 hat var odada.

Evde modem koridorda yani odalarda değil ve neredeyse hiç kapatmıyoruz. Telefonlarda internet hem ev Wi-Fi'si hem de mobil veri olarak açık. Mobil veriyi kapatmıyoruz çünkü kapatırsak dışarıda açmayı unutursak her seferinde mobil veri aç, kapat yapmak istemiyoruz. Zaten telefon Wi-Fi'ya bağlıyken mobil veriyi kullanmıyor.

Sonuç olarak bu anlattığım durumda fazla bir radyasyon olayı var mı sizce? Telefonlar SAR değeri gayet iyi ama 3 hat var işte. Bir de telefondan ev Wi-Fi ağına bağlanmak ile telefonun mobil verisinin radyasyon farkı var mı acaba? Telefonun mobil verisi daha fazla radyasyon verme olasılığı var mı?

Bir de telefonların SAR değerleri var ya, bunlar bizim telefonlarda yüksek değil ama odada 2 telefon olunca o zaman 2 kat artmış anlamına mı geliyor SAR değeri?

Şunu da düşündüm. Teknoloji mağazalarında onlarca görevli var ve içeride yüzlerce telefon ve bilgisayarlar var. Bütün çalışanlarda telefonlar var. Bu durumda ben mi acaba fazla takıntı yapıyorum?

• Bir de şunu eklemek istiyorum.

Evde büyüklerin telefonlarını da ben ayarlıyorum. Telefonlarını gayet güzel kullanıyorlar ama evdeyken mobil veriyi kapatın, dışarı çıktığınızda açın falan dersem ayarları karıştırabilirler.

Telefonlar evde Wi-Fi'ye bağlıyken akıllı telefonlar olduğu için mobil veriyi kullanmıyor. Ancak Wi-Fi yokken mobil veri kullanıyor telefonlar. Bu durumda mobil veri açık olsa bile telefonlar evdeyken Wi-Fi kullanacağı için açık duran mobil veri sorun oluşturur mu?

Dışardayken zaten mobil veri gerekli ama evde bu ayar kapatılırsa her seferinde mobil veri aç kapa yapmak falan ayarları karıştırma durumu olabilir.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.