Şimdi Ara

Telefoncudan sıfır, kutulu iphone almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, aşağıda linkte paylaştığım yerden arkadaşım kapalı kutu Iphone 7+ aldı. IMEI numarası apple sayfasında bir senelik garantili olarak çıkmış hatta kayıtta yaptırdı şu an kullanıyor. Fiyat beni biraz düşündürdü. Böyle bir yerden telefon alıp sorun yaşayan oldu mu?

7 + 32 GB 3.100 TL

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-7-plus-32gb-gold-altin-rengi-1-yil-tr-garanti-a1784-371970197/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 17 Temmuz 2017; 21:45:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefoncudan Sıfır, Kutulu iPhone Alırken Bilinmesi Gerekenler

Son zamanlarda yurtdışından ithal edilen telefonların Türkiye'de kullanılamayacağı yönünde haberler duymuş olabilirsiniz. Bu, hükümetin telefon kaçakçılığını önlemek için aldığı bir önlemdir. Ancak sıfır, kutulu bir iPhone almayı planlıyorsanız, bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Öncelikle, satın alacağınız telefonun Türkiye'de kullanılabildiğinden emin olmalısınız. Bunun için cihazın IMEI numarasını kontrol edebilirsiniz. IMEI numarası, telefonun kimlik numarasıdır ve her cihaz için benzersizdir. IMEI numarasını telefonun #06# tuşlamasıyla öğrenebilirsiniz. Ardından, IMEI numarasını Türkiye Cumhuriyeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK)* web sitesinde yer alan IMEI sorgulama sayfasına girerek kontrol edebilirsiniz. Eğer cihazın IMEI numarası BTK'nın sisteminde kayıtlı değilse, Türkiye'de kullanılamayabilir.

Ayrıca, telefonun yurtdışında kilitli olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Kilitli telefonlar, yalnızca belirli bir operatörün SIM kartıyla kullanılabilir. Telefonun kilitli olup olmadığını anlamak için SIM kartınızı takıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer telefon başka bir operatörün SIM kartıyla çalışmıyorsa, kilitli olabilir. Kilitli bir telefonu Türkiye'de kullanmak için kilidinin açılması gerekir.

Son olarak, telefonun garanti kapsamında olduğundan emin olmalısınız. Türkiye'de satın alınan telefonlar genellikle 1 veya 2 yıllık garanti ile gelir. Ancak yurtdışından alınan telefonlar için garanti geçerli olmayabilir. Bu nedenle, telefonu satın almadan önce satıcıya garanti hakkında bilgi almalısınız.

Yukarıdaki hususlara dikkat ederek, Türkiye'de kullanabileceğiniz sıfır, kutulu bir iPhone alabilirsiniz. Ancak, güvenilir bir satıcıdan alışveriş yapmanız ve telefonun özelliklerini iyice araştırmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yurtdışından gelme heralde, 1 yıl Tüm dünya garantisi oluyor diye biliyorum ben.

• Apple uluslararası garantiyi kaldırmamış mıydı yav? Bence yurtdışından cihaz alınacaksa her türlü soruna şimdiden katlanmak gerekiyor.

Eğer linkteki iPhone yurtdışı cihazı ise arkadaş 1000 lira kâr koymuş üstüne. hadi 200 lirası kayıt olsun. 800 lira kâr, temiz iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeşitli kampanyalarla 3200 e satılıyor zaten. Sonra gelip burada "Arkadaşlar aldığım telefonla suç işlenmiş polis arıyor" diye ağlayacaksın.Değmez
  • Link patlamış dolandırıldı galiba
  • hocam konu silinebilir. yurtdisi cihazlar eskiden sikintiydi. artik bir sikintisi yok. apple 1 yil garanti veriyor ama bu gecerli oldugunu anlamanin yolu model serisine bakmak. Axxxx seklindeydi galiba. bende s7 edge aldim amerikadan. ciktigi zaman 3400 du ben 1600 e aldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smaug

Apple uluslararası garantiyi kaldırmamış mıydı yav? Bence yurtdışından cihaz alınacaksa her türlü soruna şimdiden katlanmak gerekiyor.

Eğer linkteki iPhone yurtdışı cihazı ise arkadaş 1000 lira kâr koymuş üstüne. hadi 200 lirası kayıt olsun. 800 lira kâr, temiz iş.

1000 tl nasıl kar koyabiliyor zaten ABD fiyatı 740 dolar ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KUTUSUNDA SIFIR İPHONE 6
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saldırgan Gamer

Link patlamış dolandırıldı galiba

Düzelttim

• quote:

Orijinalden alıntı: eakarvardar

quote:

Orijinalden alıntı: Smaug

Apple uluslararası garantiyi kaldırmamış mıydı yav? Bence yurtdışından cihaz alınacaksa her türlü soruna şimdiden katlanmak gerekiyor.

1000 tl nasıl kar koyabiliyor zaten ABD fiyatı 740 dolar ?

Alabilecekleri en ucuz yerden, Dubai'den alıyorlar. Oradan da 2100 liraya denk geliyor telefon. Bu linkteki fiyatı ise 3100 lira. 10 lira değildir herhalde kârları?

• 1 Yıl garanti olayına bakmayın dostum bende Huawei p9 lite 2016 aldım 3 ay eksik garantili çıktı Huawei aradım dedim böle böle adam sizin garantiniz satıcı cihazı depoya attığı zaman kayıt ettirmiştir o yüzden böyle bir sorun olabilir dedi Garanti Başlangıcı Fatura kesim tarihinden itibaren başlar dedi içim rahatladı herşey faturada :D

• Bunlar ithallatçı garantili ondan ucuz oluyorlar

Hepsiburadan almıştık sorun yaşamadık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.