Şimdi Ara

TELEFONA WİFİ KONUSUNDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar komşu ile kablolu modemi ortak kullanıyoruz. Bu güne kadar kablosuz özelliğini olduğunuda bilmiyordum dün öğrendim. Yalnız mutfak ve küçük oda dışında evde hiçbir yerde çekmiyor. Komşu alt komşumuz modemde aşağıda onların balkonunda. Apartmanda birkaç kişi ile birlikte ortak kullanıyoruz. Wifi'sinin çekim gücünü düşürmeden nasıl çekim kapasitesini ve alanını artırabiliriz öğrenmek istiyorum sizin yardımlarınızla. Bu konuda neredeyse hiçbir bilgim yok. Bazı konularda repeater falan diyorlar olur mu bilmiyorum. Bilgisayara kablolu ile bağlı internet ama telefondan da wifisinin de olduğu gözüküyor. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen arkadaşlar..

TELEFON : GMD
    MODEM : Airties RT 211

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 8 Mart 2014; 19:32:48 >

• Yardım lütfen konu up !!
  • sonuçta size gelen bir kablo var doğrumu?
  • Evet hocam aynen ben de dahil 3-4 kişiye falan dağıtılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WanPorsia

Evet hocam aynen ben de dahil 3-4 kişiye falan dağıtılıyor.

size gelen kablonun ucuna bir adet tp link 740n alın ayalarını yapıp gelen kabloyu cihaza girince hem kablosuz hemde 4 port kablolu nete çıkarsınız
  • Hocam yanlış anlamadıysam hem telefondan wifi internete hem de bilgisayardan kablolu internete mi gireceğim. Çünkü bilgisayar masaüstü kablolu ile giriyorum.
  • quote:

Hocam yanlış anlamadıysam hem telefondan wifi internete hem de bilgisayardan kablolu internete mi gireceğim. Çünkü bilgisayar masaüstü kablolu ile giriyorum.

cihazı alınca gelen kabloyu cihaza gireceksiniz bir kabloda pc ile yine cihazı bağlayacaksınız cihaz hem kablolu hem kablosuz nete çıkaracak bu kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani cihazın input ve output'u var yanlış anlamadıysam. Tamam gelen komşudan gelen kabloyu cihaza takacağım ama cihazdan bilgisayara takmak için ayrı bir kablomu gerekli ?
  • quote:

Yani cihazın input ve output'u var yanlış anlamadıysam. Tamam gelen komşudan gelen kabloyu cihaza takacağım ama cihazdan bilgisayara takmak için ayrı bir kablomu gerekli ?

evet kablo gerekli
  • İki ucu da ethernet girişli olması lazım heralde nereden bulabilirim bu kablolardan? Birde çok fazla mesafe olmayacak o zaman birazda bilgisayar-cihaz arasındaki kablonun kısa olması lazım.

Bir de şu cihazı alsam işe yarar mı hiç iki kabloyla uğraşmasam ?http://www.teknobiyotik.com/dark-300mbps-802-11n-kablosuz-kapsama-arttirici-repeater.html#
  • quote:

İki ucu da ethernet girişli olması lazım heralde nereden bulabilirim bu kablolardan? Birde çok fazla mesafe olmayacak o zaman birazda bilgisayar-cihaz arasındaki kablonun kısa olması lazım.

Bir de şu cihazı alsam işe yarar mı hiç iki kabloyla uğraşmasam ?http://www.teknobiyotik.com/dark-300mbps-802-11n-kablosuz-kapsama-arttirici-repeater.html#

vsiye etmem öneriğim cihaz 4 lan bir adet wan portuna sahip ve ucuz

kablo bulmak problem olmasa gerek 1 metre

• Teşekkürler hocam şimdi almayı düşünüyorum senin dediğin cihazı. Komşunun modemiyle bizim salon arasında yaklaşık 25-30 metre var. Yeterli demi bu kadar alan ?
  • quote:

Teşekkürler hocam şimdi almayı düşünüyorum senin dediğin cihazı. Komşunun modemiyle bizim salon arasında yaklaşık 25-30 metre var. Yeterli demi bu kadar alan ?

kablo geldikten sonra modemle aranızdaki bu mesafenn önemi yok isterse 50 metre olsun
  • Eyvallah hocam cihazın arkasında 1 mavi 4 tane de sarı giriş var. Bunları nasıl kullanacağım acaba? Komşudan geleni maviye bilgisayara takacağım olan kabloyu da sarıya mı takacağım ?
  • quote:

Eyvallah hocam cihazın arkasında 1 mavi 4 tane de sarı giriş var. Bunları nasıl kullanacağım acaba? Komşudan geleni maviye bilgisayara takacağım olan kabloyu da sarıya mı takacağım ?

mavi portun çalışma mantığı farklı bütün portları kullanabilirsiniz sorun olmaz mavi ile sarı kullanımında sadece kurulum farkı var onu dert etmeyin
  • O zaman bu ay içinde alacağım hocam. Şöyle yapacağım demi? Önce komşudan gelen kabloyu sarının bir tanesine bağlayacağım. Sonra başka bir ethernet kablosu alacağım. Onu da önce başka bir sarıya sonra da öteki tarafını bilgisayara bağlayacağım. Ondan sonra ne yapacağım anlatırmısınız hocam. Teşekkürler bu arada ilgilendiğiniz için hocam
  • quote:

O zaman bu ay içinde alacağım hocam. Şöyle yapacağım demi? Önce komşudan gelen kabloyu sarının bir tanesine bağlayacağım. Sonra başka bir ethernet kablosu alacağım. Onu da önce başka bir sarıya sonra da öteki tarafını bilgisayara bağlayacağım. Ondan sonra ne yapacağım anlatırmısınız hocam. Teşekkürler bu arada ilgilendiğiniz için hocam

düz mantık böyle hemde aynı anda kablosuz yayın yapacak cihaz siz temin edin kurulumu yaparız
  • Herşey için teşekkürler hocam allah razı olsun. Aldığım zaman mesaj atarım size sizde anlatırsınız. Şimdi cihazı bir de ek kablo alacağım cihaz-pc bağlantısı için. İyi akşamlar hocam tekrar teşekkürler
  • quote:

Herşey için teşekkürler hocam allah razı olsun. Aldığım zaman mesaj atarım size sizde anlatırsınız. Şimdi cihazı bir de ek kablo alacağım cihaz-pc bağlantısı için. İyi akşamlar hocam tekrar teşekkürler

sadece tek bir kablo lazımsa almanıza gerek yok zaten 740n kutusunda bir adet geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 8 Mart 2014; 19:53:30 >
  • Hocam bu arada alacağım ethernet kablosu internette satılıyormu aceba kısa olsa bile sorun değil. Bulabilirseniz bi link atarmısınz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.