Şimdi Ara

Telefon tavsiyesi + (Yeni telefon vs. ekran tamiri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhaba,

    Aşağıdaki hususta sizlerden yardım rica ediyorum.


    2019 Kasım ayında Xiaomi 9 lite almış ve düne kadar gayet mutlu bir şekilde kullanıyordum. Telefonu ikinci kez düşürdüm ve ekranı kırıldığı için açılmıyor. İlkinde ekranı deprem nedeniyle kırdım. Şans eseri Mersin'de dürüst ve işini bilen bir tamirci buldum, telefon ekranını önümde değiştirdi. Çok yere sormuştum ancak herkes çok daha pahalı olacağını vs. söyledi. (6 ay önce -şubat 2023- 1200 TL'ye mal oldu)


    Sorum şu, bulunduğum şehirde (Eskişehir) bu telefon ekranını makul bir fiyata değiştirebilir miyim? Değiştirmeli miyim? Yaklaşık 4 yıllık bir telefon için ekran tamir ücreti ne kadar olmalı?



    Yoksa yeni bir telefon mu almalıyım?



    Yeni bir telefon alacaksam tabiri caizse attan inip eşeğe binmek istemem. 9 lite'dan daha düşük özellikli (6gb ram, 128gb hafıza) olmasın isterim.


    https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/770597-850785-858472-859061-859071-869283/xiaomi-12-lite-5g_xiaomi-13-lite_samsung-galaxy-a54-5g-256gb_redmi-note-12s_redmi-note-12-pro-4g_samsung-galaxy-a34-256gb/


    Şöyle bir liste yaptım, bütçem max. 15.000 TL. Siz hangisini önerirsiniz?


    Oyun oynamam. Önceliğim uzun süre şarjının gitmesi, hızlı şarj olması, f/p ürünü olması, en az 3 yıl güncelleme alması. Şimdiye değin iki tane (sony xperia z5 compact ve mi 9 lite) akıllı telefonu uzun soluklu kullandım. İkisi de hala çalışıyordu, sadece ekranlarını kırdım. Kırılmasa daha da kullanırdım.


    Çok teşekkür ederim!








  • Dostum sen de benim gibisin, ekran kırılma sorunu olmasın hem de kılıf vs. kullanmayı da sevmediğim için Honor X9a aldım. YouTube videolarına bak ekranı kavisli olduğu halde kırmak imkansız gibi, işlemcisi orta seviye bu benim için avantaj çünkü pil tüketimi az.

    Önceliğin ekran kalitesi, tasarım, dayanıklılık ve batarya ise daha iyisi piyasada yok amirallerde bile. Eksikleri stereo hoparlör denebilir, kamerası da iyi diyemem. Eğer kamera ile işin çok yoksa bir bak bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öneri için çok teşekkür ederim. Yeni bir telefona karar veremeyince ekranı tekrardan yaptırdım maalesef (1500 TL). Bir süre böyle devam.


    Ancak belirttiğin modeli takibe alacağım hemen ilerisi için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.