Şimdi Ara

Telefon İnternetini Switch ile Dağıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biraz bakındım fakat göremedim.

    Normalde internet olmayan bir yerde, telefonun internetini kullanarak switch vasıtasıyla lokal cihazlarımı (kamera, inverter vb.) cat-6 kullanarak internete bağlamak istiyorum. Bu cihazlarda kablosuz bağlanma özelliği mevcut değil. Kablolu (cat-6) olmak zorunda.

    TP-Link switch'im mevcut. Hotspot ile laptop'u internete bağlayarak, cat-6 kabloyu uçlarını farklı bağlamak, köprüleme yaparak yapabileceğim söylendi, fakat başardığım söylenemez.

    Yönlendirebilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcc -- 6 Aralık 2018; 0:45:30 >



  • Merhaba, birçok cihazda client özelliği ya da repeater özelliği ile kaynağa bağlanıp cihazın üstündeki portlardan internet alabilirsiniz. Örneğin şu cihazda(kolay anlaşılır olduğu için) repeater modu ile kolayca portlardan kablolu bağlantı alabiliyorsunuz aşağıya linkini bırakıyorum takıldığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    https://blog.merterelektronik.com/powermaster-pwr-07-access-point-kurulum-resimli-anlatim
  • kucukoglu K kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Reklam yapayım diye kasma
    Adamın ihtiyacıyla senin anlattığın elma ile armut bile değil
    Biri kütük biri pantolon

    Güle Güle..
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    evet malesef arkadaşın anlattığı pek alakalı olmamış. Sizin bildiğiniz bir yöntem varsa çok sevinirim.
  • Srcc S kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Kablolu Internet erişimini WiFi ile paylaşma var ama tersi var mı ve varsa nasıl bilmem

    Güle Güle..
  • Dark Range Max WRT303 şu tarz bi ürün alıp telefonun internetini erişim noktası olarak açıp Dark cihazın arayüzünden tekrarlayıcı olarak telefonuna bağlanıp kuracaksın hem kablolu hem kablosuz olarak kullanabilirsin
  • Merhabalar,

    Telefonun internetine kablosuz olarak bağlandıktan sonra, Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir(pencerenin solunda) kısmına gelin. Burada kablolu ve kablosuz bağdaştırıcıları göreceksiniz. Kablosuz ağ bağdaştırıcısına(İnternete bağlandığınız bağdaştırıcı) sağ tıklayıp özelliklere tıklayın. Açılan pencerede paylaşım sekmesine tıklayın resimdeki gibi bir ekran gelecek.

    Telefon İnternetini Switch ile Dağıtma


    Resimdeki gibi 2 tane tik seçili olsun ve Yerel Ağ Bağlantısı seçili olsun. Son olarak resimde görülen Ayarlar butonuna tıklayıp çıkan penceredeki herşeye tik koyun. Tamam/uygula diyerek tüm pencereleri kapatın.

    Bunları yaptığınızda Kablosuz bağdaştırıcının interneti, Kablolu(ethernet) bağdaştırıya paylaştırılmış olur. Bilgisayarın ethernet portuna kablo ile switchi bağladıktan sonra cihazlarınızı da switche bağlarsınız.

    Bu sistem gece gündüz çalışsın istiyorsanız. Wifi Router veya Access point cihazlar kullanmanız daha mantıklı olacaktır.(Client modda çalışabilen cihazlar işinizi görür.) Aksi takdirde pc sürekli açık kalmak durumunda kalacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 6 Aralık 2018; 17:48:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.