Şimdi Ara

Telefon Alacaklar Lütfen Okusun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Günümüzde birçok telefon markası mevcut.Bunlar kendi ürünlerini bir şekilde tüketiciyiye sunuyorlar.
    Biz tüketiciler ise fiyat, kullanım ömrü ve kalite gibi birçok kriterden sonra kendimize en uygun telefonu seçip satın alıyoruz.
    Neticede para kolay kazanılmıyor ve bir şey alındığında bize hitap ürün alınmalı.

Telefonlar 2'ye ayrılıyor.
    1)Cep Telefonları:

2)Akıllı Telefonlar:

Cep Telefonları, günümüzde pek tercih edilmese de yine de oldukça fazla kişi kullanmaktadır.
    Fakat gelişen teknoloji sonrasında bu tip telefonların üretimi durmuş ve markalar Akıllı Telefon Piyasasına yönelmiştir.

Akıllı Telefonlar:Her geçen gün ilerleyen ve gelişmekte devam eden Akıllı Telefon( Smart Phone) piyasası, değerine değer katarak
    yoluna devam ediyor.Bütün telefon üreticileri her zaman en iyisini yapmakla kodlamışlar kendini.
    Telefonları İşletim Sistemlerine göre 3'e ayırabiliriz.

IOS: Apple Markasının telefonlarında ve Tablet'lerinde kullandığı işletim sistemi.Kapalı bir işletim sistemidir.
    Android:Linux tabanlı ve Google'ın himayesindeki, açık işletim sistemidir.Kullanıcılar telefonlarını istediği gibi özelleştirebilir.
    WindowsPhone: Microsoft tarafından geliştirilmiş, kapalı bir mobil işletim sistemidir.

IOS Artıları:
    1)Kapalı bir işletim sistemidir.
    2)Sadece Apple Marka cihazlarda kullanılıyor.
    3)Stabildir.
    4)Güncellemeler sorunsuz ve uzun ömürlüdür.
    5)Her zaman yenilikçi bir tutum sergiler.

IOS Eksileri:
    1)Kapalı bir sistem olduğundan kişileştirme sınırlıdır.

Bu da demek oluyor ki IOS işletim sistemi çok iyi bir sistem ve kapalı olmasının bir avantajı da telefonlara virüs
    bulaşmasının önüne geçmektedir.

Android Artıları:
    1)Açık bir işletim sistemidir.
    2)Birçok marka tarafından kullanılmaktadır.
    3)Güncellemeler firmaların Google ile olan Anlaşmasına Bağlıdır.
    4)Her güncelleme de telefon kullanıcılarına daha iyi bir sunum sağlar.
    5)Kullanıcılar telefonlarını istediği gibi özelleştirebilirler.

Android Eksileri:
    1)Açık bir sistem olduğundan dolayı telefona virüs bulaşabilme riski vardır.
    2)Telefonlarda stabilite sorunları yaşanmaktadır.

Telefonunu kurcalamak isteyenler için tam bir ilaçtır.Telefonlarına istediği yön verebilirler.
    Kullanımı çok rahat ve Markaların birçok yeniliği sonrası iyi bir kullanıcı deneyimi ortaya çıkar.

Windows Phone Artıları :
    1)Kapalı bir sistemdir.
    2)Günümüzde Nokia ve Htc gibi markalar tarafından kullanılıyor.
    3)Güncellemeler uzun ömürlüdür.

Windows Phone Eksileri:
    Uygulama mağazası AppStore ve PlayStore'a göre çok zayıftır.

Telefonlar:
    Iphone:Ios işletim sistemini kullanır ve Iphone 6 ve Iphone 6 plus a kadar küçük ekran kullandıgından dolayı kullanıcılar,
    büyük ekran için tercih edilmemiştir.Lakin büyük ekrana geçse de bu sefer telefonların cepte dururken bile yamulduğu ve inceliğinden dolayı bir
    hassasiyet oluştuğundan dolayı tek handikapı budur.

Sony:Kendisini rakiplerinden en fazla ayıran özelliği Suya karşı dayanıklığıdır. Eliniz ıslaksa ve telefonu kullanmanız gerekiyor hiç çekinmeden
    bunu yapabilme imkanı veren sony gerçekten iyi bir fırsat ve cezbedici bir özellik sunuyor.

Samsung:Renkli ve iç açan arayüzü sınırsız yeniliği dokunmadan kontrol ve Son cihazlarında görülen suya karşı dayanıklılık özelliğiyle karşımızda.
    Elbette bir sony kadar olmasa da onun da suya karşı bir dayanıklığı mevcut.Ama kullandığı arayüz yüzünden bir süre sonra telefonlar stabilite sorunu çekiyor.
    Lakin Note serisi başka bir yere konmalı.Onlar hele ki kalemin telefonla olan uyumu gerçekten farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Htc:Tasarımı ve Yüksek kalite ses verebilme özelliğine sahip telefonlar Kullandığı malzeme kalitesinden ötürü gerçekten kalite hissi veren telefonlar.

Lg:Lg telefonlar ise şıklığıyla ve dayanıksızlığıyla ön plana çıkıyor.Lakin fiyatına göre gerçekten kaliteli ürünler ortaya koymakta.

Nexus Serileri: Bunlar en saf android ve en stabil çalışan android telefonlar olarak karşımıza çıkıyor.Bu telefonlar sadece kamerasından muzdarip durumda.
    Fiyatına göre çok iyi performans sergilemektedir.

General Mobile:Fiyatına göre üstün donanım sunan GM Telefonlar kullanıcıları oldukça memnun etmekte.Lakin telefonlarda birçok sorunda mevcut.
    Telefonlarda kullanılan kalitesiz malzeme de cabası.

Diğerleri:Yukarıdaki markalar genellikle yüksek fiyattan satışa sunduğu telefonlarla dikkat çekiyor.Geriye kalanlar ise fiyatına göre beklenti karşılayan telefonlar olmakta.

Nokia:WindowsPhone işletim sistemini kullanarak telefonlar sunuyor.Hem alt sengment hemde üst sengment de büyük oynayan Nokia hergeçen gün gelişmekte.
    Düşük fiyata üstün performans alacağınız Nokia telefonlar diğer işletim sistemine göre çok farklı bir kullanıcı deneyimi sunmakta.

Eğer üşenmeyip okuduysanız teşekkür ederim.Emeğe saygı.Alıntı Değildir.
    Hatamız Varsa Affola.

İyi Forumlar :)

• Bilmiyorum 2007 den beri teknoloji icindeyim ama gelisen akilli telefonlar artik ek fayda saglamiyor,sadece 4s den 5 e,5 den 6 ya ios dan androide yada androidden windows phone lara yonlendiriyor ve ben yine yine 6300 6700 li nokia ve muadil cihazlari halen ozluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beter.böcek

Bilmiyorum 2007 den beri teknoloji icindeyim ama gelisen akilli telefonlar artik ek fayda saglamiyor,sadece 4s den 5 e,5 den 6 ya ios dan androide yada androidden windows phone lara yonlendiriyor ve ben yine yine 6300 6700 li nokia ve muadil cihazlari halen ozluyorum.

Gerçekten o cihazların karizması vardı.

• Aynen oyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon Önerisi Lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.