Şimdi Ara

Teledünya'nın kutusuna USB HDD takmayın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği üzere yeni cihazlar NEXT miş. modelide HC-12 ama okadar lanet bir cihazki anlatırken bile sinirim bozuluyor.

2TB hdd Yi takmıştım deneme amaçlı ve artık disk formatlanmadığı sürece sadece ve sadece next cihazlarda çalışır duruma geldi. Bütün yedeklerim bütün herşeyim ondaydı. Ne veri yazabiliyorum, ne kopyalayabiliyorum, ne silebiliyorum. Diski yazmaya karşı korumalı hale getirmiş ve imkanı yok hiç bir işlem yapılmıyor. Hiç başıma önce böyle bişey gelmediği için çözüm yolu da nedir bilmiyorum...

Lanet olsun böyle cihaza nediyim yani. Görüntüleri kaydedip pc de izlemesinler diye böyle aptal bir sistem geliştirilmiş. Zaten kaydedecek adam özel ekran kartı alır kaydeder kimsenin ruhu bile duymaz. Benim anlam veremediğim böyle bişeyi niye kullanım klavuzuna yazmalar anlamıyorum.

Zaten geçtiğime bir türlü sevinemedim doğru dürüsüt bi ton aptal kanal doldurmuşlar. Kutu deseniz usb var diye sevindik ama evde denediğim tüm hdd ve usb bellelerin çok çok afedersiniz ama ağzına edilmiş durumda. 1 adet 2GB usb belleiğiminde hafızasını bozdu.... Artık kullanılamaz ve formatlanamaz durumda.

Sakın ama sakın bu cihazlara kullandığınız HDD yi TAK MA YIN.....

• neyse düzelttim sayılır. Belkide şanstır hemen bilgileri yedekleyip hard format atıcam... Ama siz siz olun bu riske girmeyin. Ayrı bir usb bellek ya da hdd alıp deneyin heves ediyorsanız :) Yemin ederim ağlıcaktım nerdeyse. 3 HDD de yedekler vardır benim düzenli alırım ama bugün eskiler lazım oldu ve böyle şey başıma gelince aşırı derecede sinirlendim. 2-3 saatir uğraşıyordum vallaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Ocak 2012; 0:15:46 >
  • Acaba PVR özelliğini kullanmak isteyenlere D-Smart'ın yaptığı gibi ek bir ücretle HDD mi verecekler? PVR paketi alıp ek ücret ödemeyenler kayıt özelliğinden faydalanamasın diye böyle bir şey düşünmüş olabilirler. Ama dediğiniz gibi böyle bir hafıza kilitleme durumuna karşı uyarmaları gerekiyordu. Neyse ki halletmişsiniz sorunu.
  • Hocam yani düzelince sinirim hafifledi biraz ama hala sinirliyim ya kurtaramasaydım. Ya benim gibi uğraşmayan uğraşamayan ya da anlamayan biri olsaydı. 2GB samsung usb belleğimi bozdu zaten fat biçimlenemiyor listede yok ntfs de biçimlendirilemedi diyor. 2Gb bellek 512 GB gözüküyor

PVR özelliği işliyor ama ama kanal kısıtlaması gelmiş. Bazı kanallar kayıt yapılamıyor. İlk bağlattırdığımda hepsi kaydediliyordu ama son güncellemeden sonra kayıtta kısıtlama ve saçmalamalar başladı.

Kanallar arasında bir discovery kayıtları pc de izlenirken diğer kanal kayıtları izlenemiyor sadece kutuya takılıyken izleniyor. Şifreliyor yayını yanı.

Yani kullanım klavuzuna sadece yazdıkları şu " yaptığınız kayıtlar smart kart olmadan başka cihazlarda asla çalışmaz " ama deselerki böyle böyle sorunlar olabilir HDD takmadan önce birdaha düşünün.... Ozaman burada gelip konu açmazdım vallaha bile bile lades yaptım derdim. Aslında hiç kurcalamayıp dirke mahkemeye vermek lazımdıda işte çözülmez böyle davalar bu ülkede. Git olm manyak mısın derler

Ayrı HDD verirler mi bilmiyorum ama kutuları HDD li kutu olarak versinler daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Ocak 2012; 1:19:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hocam yani düzelince sinirim hafifledi biraz ama hala sinirliyim ya kurtaramasaydım. Ya benim gibi uğraşmayan uğraşamayan ya da anlamayan biri olsaydı. 2GB samsung usb belleğimi bozdu zaten fat biçimlenemiyor listede yok ntfs de biçimlendirilemedi diyor. 2Gb bellek 512 GB gözüküyor

PVR özelliği işliyor ama ama kanal kısıtlaması gelmiş. Bazı kanallar kayıt yapılamıyor. İlk bağlattırdığımda hepsi kaydediliyordu ama son güncellemeden sonra kayıtta kısıtlama ve saçmalamalar başladı.

Kanallar arasında bir discovery kayıtları pc de izlenirken diğer kanal kayıtları izlenemiyor sadece kutuya takılıyken izleniyor. Şifreliyor yayını yanı.

Yani kullanım klavuzuna sadece yazdıkları şu " yaptığınız kayıtlar smart kart olmadan başka cihazlarda asla çalışmaz " ama deselerki böyle böyle sorunlar olabilir HDD takmadan önce birdaha düşünün.... Ozaman burada gelip konu açmazdım vallaha bile bile lades yaptım derdim. Aslında hiç kurcalamayıp dirke mahkemeye vermek lazımdıda işte çözülmez böyle davalar bu ülkede. Git olm manyak mısın derler

Ayrı HDD verirler mi bilmiyorum ama kutuları HDD li kutu olarak versinler daha iyi.

insanı çıldırtan şeyler bu durumlar. içinde veriler önemli ama ulaşamamak çok kötü bir durum. insan böyle durumlarda garip bir duygu duruma giriyor. kurtarabildiğiniz çok iyi olmuş yoksa işiniz çok kötüydü. buna en iyisi en ucuzundan ayrı bir hdd alın. bu durum masraflı gibi dursa da hiç olmazsa akıl sağlığı insanın gitmez.

• buradakı herkes tecrube hıc ıcı kısmen dolu dısk sokulup rıske atılır mı dostum
  • güvendik ne yapalım neyseki kurtardık :) Next 'e mail atmıştım geri bile dönmemişler. Tam 2 hafta oldu olacak sanırım. Firmanın kalitesi ortada işte.

Onu geçtim bu kutular cidden rezaletmiş yahu. Ya bütün HD kutular böyle ya da bendeki böyle ya da bu model böyle Açılması neredeyse laptop kadar uzun sürüyor. Sanırsınız bir bilgisayarı çalıştırdınız oturup açılmaısnı bekliyorsunuz.

Kanal geçişleri çok yavaş. Hatta bazen tık tıktık aşşa giderken kaptırıo kendi kendine devam bile ediyor Dondu bir kaç kere kanal menüsü kapatıp açtım cihazı.

Vallaha HD kanallar olmasa verilen paraya değmezde neyse.Nat geo D yi falan açınca bütün sinirim gidio işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

güvendik ne yapalım neyseki kurtardık :) Next 'e mail atmıştım geri bile dönmemişler. Tam 2 hafta oldu olacak sanırım. Firmanın kalitesi ortada işte.

Onu geçtim bu kutular cidden rezaletmiş yahu. Ya bütün HD kutular böyle ya da bendeki böyle ya da bu model böyle Açılması neredeyse laptop kadar uzun sürüyor. Sanırsınız bir bilgisayarı çalıştırdınız oturup açılmaısnı bekliyorsunuz.

Kanal geçişleri çok yavaş. Hatta bazen tık tıktık aşşa giderken kaptırıo kendi kendine devam bile ediyor Dondu bir kaç kere kanal menüsü kapatıp açtım cihazı.

Vallaha HD kanallar olmasa verilen paraya değmezde neyse.Nat geo D yi falan açınca bütün sinirim gidio işte

durum kötüymüş. bence teledünya'ya mail atın. sorunu tek tek yazın düzeltirler. ama düzeltme süresi konusunda bir şey diyemem. 3-4 ay sonrayı bile bulabilir. çünkü dikkate alıyorlar ama bir yavaşlık var bu durum çok uzun sürebiliyor.

• quote:

güvendik ne yapalım neyseki kurtardık :) Next 'e mail atmıştım geri bile dönmemişler. Tam 2 hafta oldu olacak sanırım. Firmanın kalitesi ortada işte.

Aynen geçen gün sinema kanalları da bozuldu, sonradan düzeldi de sinemayı iptal ettirip üst paket alacağım büyük ihtimalle.

Ama benimki normal hızda açılıyor, kanal geçişleri iyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomguy -- 29 Ocak 2012; 12:33:24 >

• dün, teledünya hd kutuma fat32 formatlanmış bir flashdisk i takıp kayıt denemesi yaptım kısa süreli ve içeriğinde herhangi bir bozulma olmadı..hem bilgisayarda hem next cihazda sorunsuz çalışıyor, kayıt ettiğim videoları bilgisayarda izletebilen bir yazılım bulamadım henüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaedHrOS

dün, teledünya hd kutuma fat32 formatlanmış bir flashdisk i takıp kayıt denemesi yaptım kısa süreli ve içeriğinde herhangi bir bozulma olmadı..hem bilgisayarda hem next cihazda sorunsuz çalışıyor, kayıt ettiğim videoları bilgisayarda izletebilen bir yazılım bulamadım henüz

Aynı sorun bendede var. Next HC 12de kayıt ettiğim videoları izleyemiyorum.
  • bende de sony ex720 serisi LED TV var. Bu TV'de de USB kayıt özelliği var ve taktığın diski önce uyarıyor ve senden onay aldıktan sonra formatlıyor. bilgisayara taktığında içindekileri okuyabiliyorsun ama kayıt edilen video'ları oynatacak program bulamadım henüz.

ayrıca hangi kanalların kaydına izin vermiyor. Aynı kanalları Sony ile kayıt etmek mümkün olacakmı denemek istiyorum.
  • Arkadaşlar merhaba POZITEK OHC-1600C var bende. HDMI çıkışına fotoğraf makinesi bağlayarak çektiğim fotoğraf ve videoları izleyebilir miyim ? Fotoğraf makinem serviste olduğundan deneyemedim...

Ayrıca usb girişi yok herhangi bir aparatla hdd bağlayıp indirdiğim blueray filmleri izleyebilir miyim ?
  • Goldmaster HDM-175 recorder alın, istediğiniz her şeyi kaydetsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.