Şimdi Ara

Tekrar dillendireyim dedim,Trafikte hayvanlara karşı DUYARLI olalım(videoyu izlein) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

Gecenlerde ara sokakta onume bir kopek cikti bende fren yaptim karsiya gecmesini bekledim arkamdaki adam ne bekliyosun gecsene dedi bende kopegimi ezim dedim ez ne olcak dedi beynimden vurulmusa dondum ya resmen

CAhil cüheyla insan kaynıyor memlekette.

fatih211 hocam sen yapsan ben yapsam eminim ki çoğalır. yapacağımdan eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Gecenlerde ara sokakta onume bir kopek cikti bende fren yaptim karsiya gecmesini bekledim arkamdaki adam ne bekliyosun gecsene dedi bende kopegimi ezim dedim ez ne olcak dedi beynimden vurulmusa dondum ya resmen

CAhil cüheyla insan kaynıyor memlekette.

fatih211 hocam sen yapsan ben yapsam eminim ki çoğalır. yapacağımdan eminim.

Valla kusu bile bekliyom birak kopegi kediyi hepsi canya benim icin
  • Sana karşıda duyarlı olacağız.

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Trafikte kediye köpeğe çarpıp durup bakmayanlar var. Bana hiç denk gelmedi ama böyle bir olay görsem direk aracımla üstüne çıkarım, kendi aracımıda pert ederim onunkinide. Özellikle köpeğe vurmaktansa, kaldırıma çıkmayı, başka araca çarpmayı yeğlerim. Bu konuda çok hassasım, sitede muhtar dahil 3 kişiyle atıştım, konuda hassas olduğumdan atışma benim kafa göz dalmam şeklinde oluyor. Öyle öküzler varki anlatsam inanmazsınız. Senin sokak köpeği beslemenden rahatısız oluyorlar. En son yine aynı sitede aynı blokta oturduğum benden 2-3 yaş büyük (30larında) bir embesil geldi, buraya bu köpeği çağırma eşim rahatsız oluyor dedi.. Yinede pek bişe demeden daldım sadece, eşine sülalesine saydırmadım tuttum kendimi. Şimdi beni görünce yolunu değiştiriyor, 2 metre önünde ki blok kapısından geçeceğine önümden geçmemek için 20 metre dolanıyor. Dua etsin senelerdir içki koymuyorum ağzıma. Yoksa içki içsem ve o sırada denk gelseydi, ne karısı ne sülalesi kalırdı, elimden biride almazsa öldürene kadar döverdim, zira içince kontrolden çıkıyorum. Neyseki sitede çok eskiyim, babam bile orda doğmuş sayılır. Araya insanlar giriyor başım belaya girmiyor, alıyorlar elimden.. İnsan sevmiyen hayvan pekalada sevebilir ama hayvan sevmeyen insan da sevemez.. Zaten ben hayvanları sevmiyorum diyen biri normal değildir oda ayrı mesele..

• Dikkatsiz sürücü köpek, inek ve benzeri hayvana çarpabiliyorda kedi gibi seri-atak bir hayvanı hemde sokak arasında nasıl ezebiliyorlar ? İnsan istese tutturamaz. Trafikteki hanzoluğun haddi hesabı yok
  • İnsanların koyduğu kurallara uyulsa hayvanlarda korunmuş oluyor zaten. Mesela otoban dışında köy veya diğer asfalt yollarda 80-90 la gittiğiniz zaman çoğu kuş türü kendini kurtaracak manevra yapabiliyor. Özllikle ormanlık ve tarlalık arazilerle çevrili yollarda 90 yerine 80 le gidince bile birçok defa ön cama değen kuşların çok rahat bir şekilde uçusuna devam ettiğini gördüm. Sadece biraz daha duyarlı olmak ve cana-canlıya değer vermek yeterli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: power003

İnsanlar birbirine kaba kelime olarak HAYVAN derler ama İNSAN deseler daha doğru olacak = İNSAN OĞLU İNSAN

Katılıyorum
    İnsana hayvan demek hayvanlara yapılan bir hakaret
  • Sonuçta bir can almak çok kötü. Bunu bilerek yapanların da insan değil.

Ancak özellikle kediler iki araç arasından falan birden yola fırlıyor. Ben de sokak arasında aniden yola fırlayan bir kediye çarptım ama kedi sendeleyip koşmaya devam etti allahtan.

Bu tip haberleri duyunca da aklıma uzun yıllar önce Erzurum'da kediye çarpmamak için direksiyonu kırıp aracı deviren ve 3 kişinin ölmesine neden olan minibüs soförü geliyor. Bu da kader işte.
  • aniden fırlayan kediyi ezmemek için yaklaşık 100 km hızla manevra yaptmıştım.sonuç olarak araç baya sarsıldı ama kediciğe bişe olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Sonuçta bir can almak çok kötü. Bunu bilerek yapanların da insan değil.

Ancak özellikle kediler iki araç arasından falan birden yola fırlıyor. Ben de sokak arasında aniden yola fırlayan bir kediye çarptım ama kedi sendeleyip koşmaya devam etti allahtan.

Bu tip haberleri duyunca da aklıma uzun yıllar önce Erzurum'da kediye çarpmamak için direksiyonu kırıp aracı deviren ve 3 kişinin ölmesine neden olan minibüs soförü geliyor. Bu da kader işte.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17631127.asp

Böyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Trafikte kediye köpeğe çarpıp durup bakmayanlar var. Bana hiç denk gelmedi ama böyle bir olay görsem direk aracımla üstüne çıkarım, kendi aracımıda pert ederim onunkinide. Özellikle köpeğe vurmaktansa, kaldırıma çıkmayı, başka araca çarpmayı yeğlerim. Bu konuda çok hassasım, sitede muhtar dahil 3 kişiyle atıştım, konuda hassas olduğumdan atışma benim kafa göz dalmam şeklinde oluyor. Öyle öküzler varki anlatsam inanmazsınız. Senin sokak köpeği beslemenden rahatısız oluyorlar. En son yine aynı sitede aynı blokta oturduğum benden 2-3 yaş büyük (30larında) bir embesil geldi, buraya bu köpeği çağırma eşim rahatsız oluyor dedi.. Yinede pek bişe demeden daldım sadece, eşine sülalesine saydırmadım tuttum kendimi. Şimdi beni görünce yolunu değiştiriyor, 2 metre önünde ki blok kapısından geçeceğine önümden geçmemek için 20 metre dolanıyor. Dua etsin senelerdir içki koymuyorum ağzıma. Yoksa içki içsem ve o sırada denk gelseydi, ne karısı ne sülalesi kalırdı, elimden biride almazsa öldürene kadar döverdim, zira içince kontrolden çıkıyorum. Neyseki sitede çok eskiyim, babam bile orda doğmuş sayılır. Araya insanlar giriyor başım belaya girmiyor, alıyorlar elimden.. İnsan sevmiyen hayvan pekalada sevebilir ama hayvan sevmeyen insan da sevemez.. Zaten ben hayvanları sevmiyorum diyen biri normal değildir oda ayrı mesele..

kardeş napcan çeşit çeşit insan var.bu tür cinslerden bizim orda da var
    oturduğum apartmanın arka tarafında bahçe var.kedilere bakıyorum,elimden geldikçe yem verip,aşılarını yapıyorum
    üst komşum sözde hacı(!) her gördüğünde bu hayvanlara bastonu ile vuruyor.iyilikle söyledim anlamadı,oğluna söyledim anlamadı
    yaşlı başlı adam elimde kalıcak vallahi,bundan gaz alan diğer komşuda bir akşam feryat figan kapıma dayandı
    neymiş efendim kediler pisliyormuş,pirelerini etrafa saçıyomuş.dedim bunların pire aşısını yaptım,neyden bahsediyosun o da bir canlı ihtiyaçlarını gidericek elbette
    yok istemiyom bunları burda diye diretiyor,sen götürmezsen hepsini zehirleyecem diye tehdit etti beni
    dedim bırak zehirlemeyi en ufak bir şey gelirse senden bilicem bundan sonra, sen de artık arabanı kapalı otoparka çekersin ben de sana garanti veremem dedim
    babam geldi allahtan adamı evine yolladı.25 yıldır aynı evde oturyorum daha dün taşınan ne olduğu belirsiz insanlar kapıma gelip beni tehdit ediyor
    biz efendiliğimizi kaybetmiyelim dedikçe bu insanlıktan nasibini almamış kişiler daha da üste çıkıyor.onların anlıyacağı dilden konuşmak gerek

• Bilimsel, psikolojik olarak bir açıklaması vardır. Bilinç altından kaynaklanan birşey herhalde. Yoksa niye beslediğim hayvandan ilgisiz başka bir insan sırf besliyorum diye rahatsız olsun. Ama gel gör ki oluyorlar. Sitede hemen herkes hayvansever bizim, benide çok severler, birkaç tane böyle çıkıntı var ama onlarıda susturdum, ağızlarını açıp bir kelime edemiyorlar. Bulunduğun yerde eski olmak oldukça işe yarıyor sözünü geçirmek için. Haa insan olan için söz geçirmek, korkutmak doğru değildir ama bunlar ayrı tür olduğundan herşey mübah bunlara.
  • güzel ülkemin cahil insanları işte siz ne desenizde gözlerini kırpmadan ezmeye devam edecekler ama denk gelirse böyle insanlara hadlerini bildirmeye çalışalım.bu kadar cahil insanın arasında iyi ve sağ duyulu insanlarda yok değil tabiki.mesela geçen yıl belediye otobüsü ile bir yere gidiyorduk ve seyir halindeyken hayvan inleme sesleri geliyordu ama net olmadığı için kimse aldırmadı,bir süre ilerledikden sonra motorda kedi olduğunu anladık şoför yoğun trafiğin olduğu yolda birden motoru kapatıp durdu 20 dk kadar uğraştıkdan sonra kediyi motordan çıkarmayı başardık ve şoför eliyle tutup kediyi yolun kenarına bıraktı yolumuza devam etmek için otobüse bindik biraz ilerledik tabi herkesin gözü kedide kediyi izliyoruz,bir anda kedi yola çıkıp gezinmeye başladı tabi otobüste bir panik havası oluştu ayy ezilcek,ezildi ayy gibisinden tepkiler, tam o sırada arkadan gelen araba çok rahat durabileceği ve kediyi gördüğü halde frene bile dokunmadan onca insanın gözleri önünde kediyi ezdi.bu sırada insanların içinden geçen küfürleri hayal etmek bile istemiyorum

• geçen yıl mandaya çarpınca arabam haşat olunca ve canımı zor kurtardıktan sonra yollarda hayvanlara karşı saygılı olmayı bıraktım. elimdeyse dururum veya kenara çekilirim. ama yüksek hızda gidiyorsam hiçbir hayvan benden insaniyet beklemesin.. hiçbir hayvanın canı insandan değerli değildir !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: husam74

geçen yıl mandaya çarpınca arabam haşat olunca ve canımı zor kurtardıktan sonra yollarda hayvanlara karşı saygılı olmayı bıraktım. elimdeyse dururum veya kenara çekilirim. ama yüksek hızda gidiyorsam hiçbir hayvan benden insaniyet beklemesin.. hiçbir hayvanın canı insandan değerli değildir !!!

Hayır yanlış söyledin hayvanlar bir çok insandan değerlidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Orijinalden alıntı: husam74

geçen yıl mandaya çarpınca arabam haşat olunca ve canımı zor kurtardıktan sonra yollarda hayvanlara karşı saygılı olmayı bıraktım. elimdeyse dururum veya kenara çekilirim. ama yüksek hızda gidiyorsam hiçbir hayvan benden insaniyet beklemesin.. hiçbir hayvanın canı insandan değerli değildir !!!

Hayır yanlış söyledin hayvanlar bir çok insandan değerlidir...

Evet insanına göre değişir. Ciğeri beş para etmez, hayvan sevgisinden rahatsız olan örnekler yukarda mevcut..

husam74;

Sizin durumunuzda hayvanın değil o hayvanı yola çıkaranın suçu var. Konuyu hatırlıyorum, hayvan başı boş bir hayvan değil, sahipli bir hayvandı sanırım. Bu durumda suç hayvan sahibinde.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.