Şimdi Ara

Teknosa ve Kayıt Dışı Telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta teknosadan nokia e63 telefon aldım.Dün imeinin klonlandığına ve telefonun bir ay içinde kapatılacağına dair bir mesaj aldım.Bugün ilk olarak teknosaya gittim ve durumu anlattım.Normal olarak bir sonuç alamadım.Kendi yapacakları bir şey olmadığını yasalardan kaynaklanan bir problem olduğunu söylediler.İşin peşini bırakmayacağımı yaptıklarının çalıntı mal satmaya benzer bir şey olduğunu söyleyince de zorla mı sattık almasaydınız koskocaman teknosa size hesap mı verecek cinsinden bir muamele ile karşılaştım.Açıkçası bu durum beklediğim bir durum olduğu için ve haksız duruma düşmemek çok tepki vermedim.Pazartesi tüketici hakları mahkemesine başvuracağım.Öncelikle daha önce bu durumu yaşamış arkadaşlar varsa sürecin nasıl işlediğine dair bilgi verirlerse sevinirim.Tüketici mahkemesi ne kadar süre içinde karar verir.Ayrıca nokia ile yaptığım görüşmede telefonun kapanmasına engel olabileceklerini ama tek hatta kullanabileceğimi söylediler.Normal olarak 400 tl verdiğim bir telefonun tek hatta kullanılmasını kabul edemem.Bu yüzden sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim.
    Ayrıca merek ettiğim bir konuda tüketici mahkemesine başvuracağım ama aynı zamanda telefonun kapanmaması içinde nokia ya gerekli bilgileri yollayacağım.Bu durum bir terslik oluşturur mu?Ya da direk kararın sonucunu mu bekleyeyim.

Arkadaşlar size tavsiyem teknosaya uğrayacaksanız bir kez daha düşünün.kısa bir araştırma yaparsanız sattıkları bir çok telefonun kayıt dışı olduğunu görürsünüz.ben bir hata yaptım umarım başkalarının bu hatayı yapmasına engel olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s&m -- 9 Ekim 2010; 20:08:15 >

• benim yeğenim de teknosadan e250 almıştı. onun da aynı bu sorunu oldu. telefon kapatıldı. epey uğraştırdı teknosa. defalarca tüketici hakem heyetine teknosaya gidildi. sonunda kabul ettiler cihazı geri aldılar. başından atmaya çalışırlarsa diret. hem yüksek fiyat hem hizmet yok bu teknosada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

benim yeğenim de teknosadan e250 almıştı. onun da aynı bu sorunu oldu. telefon kapatıldı. epey uğraştırdı teknosa. defalarca tüketici hakem heyetine teknosaya gidildi. sonunda kabul ettiler cihazı geri aldılar. başından atmaya çalışırlarsa diret. hem yüksek fiyat hem hizmet yok bu teknosada.

teşekkür ederim cevabınız için.sonuna kadar mücadele edeceğim ve hakkımı arayacağım.benim anlamadığım o kadar rahatlar ki durumu anlattığımda verdikleri cevap yüzlerce böyle müşterimiz var yapacak bir şey yok.bu genelde sizin sattığınız ürünlerde oluyor dediğimde de çok müşterimiz var ondan başımız çok ağrıyor diye cevap verdiler.kendi suçları olmadığını söyleseler de burada yasadışı birşeyler muhakkak oluyor ve bir kesim de buna göz yumuyor.

• bağlı bulunduğun ilçenin kaymakamlığındaki TSHH'ne gidip durumunu anlat sana yol gösterirler, mahkemelik bir durum yok hen
    üz ortada.
  • teşekkür ederim yardımınız için.sinirimden yanlış yazmışım tüketici mahkemesi diye evet öncellikle hakem heyetine başvuracağım.
  • ben klonlanması ile ilgili teknosada bir suç göremedim.klonlama garanti kapsamına giren bir durum değil.söyle birsey yapabilirsin.Bir tüketici olarak aldığın bir malı 1 ay içinde iade etme hakkın olduğuna dair bir kanun var galiba.bende bunu üzerinden arastırma yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuZ-MaViSi

ben klonlanması ile ilgili teknosada bir suç göremedim.klonlama garanti kapsamına giren bir durum değil.söyle birsey yapabilirsin.Bir tüketici olarak aldığın bir malı 1 ay içinde iade etme hakkın olduğuna dair bir kanun var galiba.bende bunu üzerinden arastırma yap.

öncelikle hakem heyetinden karar çıkmadıkça değiştirme hakkım yok.ne kadar uğraşırsam uğraşayım boş bir çaba olur.o yüzden tek umut hakem heyeti

ikinci olarak klonlanma ile ilgili teknosanın bir suçu olmadığını varsayalım ama bu durumda yüzlerce şikayet varsa ve bu şikayetlerin yüzde doksanı teknosaya yönelik ise teknosayı o kadar masum bulamıyorum.nette çok küçük bir araştırma yapsanız bile teknosaya yönelik bu durumla ilgili sürüsüyle mesaj bulabilirsiniz.

gidip Türkiyenin en büyük teknoloji mağazalarından birinden telefon alıyosunuz ve telefon kayıt dışı çıkıyor.konu üzerine araştırma yapıyorsunuz bu durumda olan yüzlerce teknosa mağduru görüyorsunuz,bu durumda suçu teknosa dışında nerede arayabilrim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.