Teknoloji Bakanı Varank, Sonda roket sisteminin Sinop'taki fırlatma testine katıldı. Burada yaptığı açıklamada, "Adım adım ay misyonuna yaklaşıyoruz, insansız uzay aracının tasarımına başladık" dedi Uzay Programının en önemli kısa vadeli hedefi, 2023 yılında milli ve özgün teknolojileri kullanarak Ay'a bir uzay aracıyla sert iniş gerçekleştirmek. Varank, yabancı bir firmanın (Virgin Galactic) hibrit motorlar kullanarak yakın zamanda uzayda seyahat gerçekleştirdiğini belirterek, "İşte bu motoru biz test edebilirsek uzayda buna bir tarihçe kazandırabilirsek bu hibrit motorlarla uzay alanında önemli bir açılım yakalamış olacağız. Bu alanda Türkiye bir adım öne çıkmış olacak.Adım adım aya yaklaşıyoruz. Ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz." dedi. https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/insansiz-uzay-aracinin-tasarimina-baslandi-41856405 ![]() Uzayı Sevenler Derneği üyelerinden astronot İsmail D.'ye hepimizi heyecanlandıran bu gelişmeleri sorduk. Eskiden düp kuyruklarında ayı zor getirdiklerini, şimdi ise aya gidecek olmamızın oldukça heyecan verici olduğunu ifade eden ismail bey, ilk uzay aracının insansız olacak olması sebebiyle buruk bir heyecan yaşadığını da sözlerine ekledi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim