Şimdi Ara

teknoloji bakanı müjdeyi verdi: 'insansız uzay aracının tasarımına başladık'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknoloji Bakanı Varank, Sonda roket sisteminin Sinop'taki fırlatma testine katıldı. Burada yaptığı açıklamada, "Adım adım ay misyonuna yaklaşıyoruz, insansız uzay aracının tasarımına başladık" dedi

Uzay Programının en önemli kısa vadeli hedefi, 2023 yılında milli ve özgün teknolojileri kullanarak Ay'a bir uzay aracıyla sert iniş gerçekleştirmek.

Varank, yabancı bir firmanın (Virgin Galactic) hibrit motorlar kullanarak yakın zamanda uzayda seyahat gerçekleştirdiğini belirterek, "İşte bu motoru biz test edebilirsek uzayda buna bir tarihçe kazandırabilirsek bu hibrit motorlarla uzay alanında önemli bir açılım yakalamış olacağız. Bu alanda Türkiye bir adım öne çıkmış olacak.Adım adım aya yaklaşıyoruz. Ay misyonundaki hedeflerimize yaklaşıyoruz." dedi.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/insansiz-uzay-aracinin-tasarimina-baslandi-41856405

teknoloji bakanı müjdeyi verdi: "insansız uzay aracının tasarımına başladık"

Uzayı Sevenler Derneği üyelerinden astronot İsmail D.'ye hepimizi heyecanlandıran bu gelişmeleri sorduk. Eskiden düp kuyruklarında ayı zor getirdiklerini, şimdi ise aya gidecek olmamızın oldukça heyecan verici olduğunu ifade eden ismail bey, ilk uzay aracının insansız olacak olması sebebiyle buruk bir heyecan yaşadığını da sözlerine ekledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen önce namusunu(sınırlarını) koru derler adama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun bea 2023’de yerli araba göklerde yerli uzay aracı yollarda yerli tüfek uzayda.

Keşke 1923’e portal açılsa 2023’de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 20 Temmuz 2021; 8:55:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2021 Türkiyesinde %70 , %100 vergi ödeyerek otomobil almaya çalışıyoruz. Binilecek c segment araçlar 300 bin TL olmuş, 5 bin TL maaş alan birisi bu aracı almak için 60 ay yani 5 yıllık maaşını ödemesi gerekiyor. Birileri de çıkmış uçan araba , insansız uzay aracı yapacağız diyor. Hangi teknolojiyle yapacaksın peki ? Daha araba markan yok araba bile üretemiyorsun.
    Diyecek bir şey yok şimdilik, zamanı gelince konuşacağız zaten bunları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsansız gitmeye gitmek denmez ki

Yapın bir tane köprü.
    Yap, geçir, garanti et'li(yap işlet devretin yeni adı)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle demeyin ihalar sayesinde sınırlarımızda kuş uçurtmuyorlar, bir kişi bile sınırdan giremiyor. Görünmez uzay gemisi de geldi mi tamamdır teknoloji bakanı müjdeyi verdi: "insansız uzay aracının tasarımına başladık" teknoloji bakanı müjdeyi verdi: "insansız uzay aracının tasarımına başladık" 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 20 Temmuz 2021; 11:36:18 >
  • Anladılar demek ki, burada bize yer yok uzaya gidelim bari.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

yazıklar olsun görünmez uçak geldi zaten balıkesir havalimanı'nda hiç mi görmedin

gerçi görünmez olduğu için göremedin belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 20 Temmuz 2021; 11:36:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

yazıklar olsun görünmez uçak geldi zaten balıkesir havalimanı'nda hiç mi görmedin

gerçi görünmez olduğu için göremedin belki

evet görünmez uzay gemisi diyecektim, uçak zaten uçuyor sadece biz göremiyoruz

• Türkiye'nin içinden geçtiler şimdi sıra uzayda.

• Aman ağam aman paşam daha yeni saray müjdesi verdiniz böyle bir müjdeyi bünyemiz kaldırmaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsansız bakanlar kurulu ne zaman tasarlanacak en azından gereksiz maliyetlerden kurtulunur.Zaten konutlar merkezden geliyor.Geri kalanlar fazlalık yapıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknoloji bakanı müjdeyi verdi: "insansız uzay aracının tasarımına başladık"
  • 2 yıl bile yok ama tasarımını yapıp çalışmaları ön aşamayı her şeyi test sürüşlerini bitirip 2023 yılında uzaya gidilecek ha?

Evet , tabi gideriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.