Şimdi Ara

TEKNİK YARDIM ACİL !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yardımcı edelim PATROİT 2X2 HALİNDE 2 KİT CL9 1600 MHZ yanliş ram

alacak ram 4x4x4x4 16gb veya 8x8x8x8 32gb tek mödül ram olacak

Orijinalden alıntı: Ng3

yardımcı edelim PATROİT 2X2 HALİNDE 2 KİT CL9 1600 MHZ yanliş ram

alacak ram 4x4x4x4 16gb veya 8x8x8x8 32gb tek mödül ram olacak

Evet ramlar sağlam ama uyumsuzluk söz konusu. Sağolsun aldıgım arkadaş çok anlayışlı çıktı @raptor32 ..Bugün ramleri iade aldı yolladım kargoyla...Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.Bakalım bugünde corsair ram aldım deneyip durumu bildirecegim.
  • Bu dual kit olayını biostan kapatmak mümkünmü ? Yani her soltta ramlar ayrı ayrı çalışacak. mavi-siyah olarak çalışmayacak ? Bazı arkadaşlar ganged seceneğinden bahsetti ama benim biosta ölyle bir menü yok ne yazıkki ? Asus M5A97 r2.0

Dediğin sorunu bu donanımlarla yaşadım.Anakartı teknik servise yolladım sorunsuz dediler.Şimdi ramler garantide onlarda sorunsuz muş.Ne olacak bilmiyorum.Ben ram arızası olduğunu düşünüyorum.

• 8 gb ram de 3.90 kullanılabilir yazıyor ise işletim sistemin 32 bit olmalı öylemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hocam problem çözüldü mü görev yöneticisi> performans> kaynak izleyici> bellek kısmında donanıma ayrılmış alan görünüyor mu bakabilir misiniz ramler için xmp demişler o d.o.c.p olacak biosda ganged unganged modu da şu anda aklıma gelmiyor nerde olduğu ama yarın bakar söylerim nerde olduğunu
    AMD FX 8320 / ASUS M5A97 EVO R2.0 / 2x4 Kingston HyperX Genesis 1600 Mhz CL9 / XFX Rx470 BE / Seasonic M12II-620 watt evo/ Samsung 840 Pro 128 GB / Seagate ST1000DM003 1 TB / Corsair 400R / Samsung p2250 21.5"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

hocam problem çözüldü mü görev yöneticisi> performans> kaynak izleyici> bellek kısmında donanıma ayrılmış alan görünüyor mu bakabilir misiniz ramler için xmp demişler o d.o.c.p olacak biosda ganged unganged modu da şu anda aklıma gelmiyor nerde olduğu ama yarın bakar söylerim nerde olduğunu

valla denemediğim sey kalmadı kaynak izleyicide dediğim gibi 8 gb gösteriyor ama kullanılabılır 3.90 ... 4 küsürü bişeye ayırıyor ama o akdar ramı harcıcak bir donanım yok bende :D beklıyorum yarın peki..

TEKNİK YARDIM ACİL !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhearts -- 29 Ekim 2013; 2:21:30 >

• coolhearts kullanıcısına yanıt
    hocam o resimde gördüğünüz gri alan ayrılan 4 gb belleği gösteriyor bilmiyorum dikkat ettiniz mi ? benim anakartta da var aynı sıkıntı 4 gbden 100 mb ayırıyor ama öyle bir donanım yok sistemde sizinde dediğiniz gibi
    AMD FX 8320 / ASUS M5A97 EVO R2.0 / 2x4 Kingston HyperX Genesis 1600 Mhz CL9 / XFX Rx470 BE / Seasonic M12II-620 watt evo/ Samsung 840 Pro 128 GB / Seagate ST1000DM003 1 TB / Corsair 400R / Samsung p2250 21.5"
  • Anlıyorum işte çözemedim bir türlü . ramları tek olarak 4gb takınca sıkıntı yok. Ama dual olarak takınca yani 1-3 2-4 olarak böyle bir şey yapıyor. Hani sistemde sıfır daha yeni. Anlamıs değilim..

Daha önceki mesajımda benzer bir problem olduğunu belirtmiştim.Ben tek tek denediğimde ramlerden biri sistemin hata vermesine sebep olurken diğerini taktığımda sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Ayrıca ramleri olması gerektiği gibi taktığımda sistem açılmıyor.Fakat cpudan uzak slotlara yan yana takınca açılıyor.Sistem hata vermeye devam ediyor tabi.Sizde durum nasıl hocam ? Ben yeni ramlerin gelmesini bekliyorum.Yine aynı problemleri yaşarsam bu sefer anakart ile ramleri beraber yollayacağım.Anlamadım gitti zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

İşlemciyle ilgili değildir hocam.Eğer Dual Channel çalışma özelliğini kapatmadıysanız kapatıp birde öyle deneyin.Biosta Changed-Unchanged diye yazıyor olmalı.

Daha önceki mesajımda benzer bir problem olduğunu belirtmiştim.Ben tek tek denediğimde ramlerden biri sistemin hata vermesine sebep olurken diğerini taktığımda sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor.Ayrıca ramleri olması gerektiği gibi taktığımda sistem açılmıyor.Fakat cpudan uzak slotlara yan yana takınca açılıyor.Sistem hata vermeye devam ediyor tabi.Sizde durum nasıl hocam ? Ben yeni ramlerin gelmesini bekliyorum.Yine aynı problemleri yaşarsam bu sefer anakart ile ramleri beraber yollayacağım.Anlamadım gitti zaten

unchanged i da denedim sonuc aynı. Ramlar yıne aynı mantıkla dual calısırım diyor :D Birde memory remapping diye bir secenek var bısota. onu kapattıgımda pc kesınlıkle acılmıyor biosu sıfırlama gerekıyor her seferınde

ganged unganged modu biosta advanced olan kısmı açın en üstten ikinci sekmeye tıklayın northbridge sekmesine gelin altta memory kontrol kismi var orda en altta hocam birde msconfig onyukleme gelismis seçeneklerden maksimum ram ve işlemci çekirdek kısımları tickli ise kapatıp sistemi yeniden başlatın büyük ihtimalle düzelecektir

birde söylemeyi unuttum ramler için 2 ve 4 kanalları kullanın kitapçık bu şekilde tavsiye ediyor

• Evet unganged (enable-disable olarak var. 2 secengıde denedım deişen bişey olamsı. Diğer secenegide denedım ne yazıkkı. Sonuc yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

bios versiyonu 2005 çıktı hocam güncellediniz mi sistem stabilitesinin arttırıldığını söylemişler asusun sitede

bios versiyonu son versiyon 2006 ayrıca
    -Ramlar tek olarak ve kit halinde denendi.
    -Cmos sıfırlandı..
    -Ram voltajları ve zamanlamaları manuel girildi.
    -Msconfig ram kapasitesi uygulandı..
    -Güç girişleri kontrol edildi.
    -Ekran kartı cıkarılıp denendi.
    -Bios ayarları denendi (unganged-memory respawm vs.vs.)

Durum : Değişiklik yok.Son çare olarak mühendis bir arkadaşımın önerisiyle işlemciyi söküp eğik pin varmı kontrol etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolhearts -- 29 Ekim 2013; 15:14:36 >
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.