ARKADAŞLAR BEN PEK TEKNİK KONULARDAN ANLAMAM. AYRICA MERAK ETTİGİM BİR KONU VAR BU İŞİ BİLEN ARDADAŞLARIN CEVAPLARINI BEKLİYORUM. MERAK ETTİGİM; ŞU ANDA SATIŞA SUNULAN OTOMATIK, MMT, MULTİTRİPTONİK, VS GİBİ ŞANZUMANLARI İSTEDİĞİMİZ TAKTİRDE MANUEL ŞANZUMANA ÇEVİREBİLİRMİYİZ VE MALİYETİ NE OLUR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Böyle bir şey mümkün olsa bile -ki hiç sanmıyorum- otomatik şanzımanlı aracı satıp aynı modelin benzer km. ve yaştaki düz viteslisini satın almak kesinlikle çok daha pratik, ucuz, ileriye dönük sorunsuz ve kendine güldürtmeyen bir çözüm olacaktır. Zaten manuel moda alınca da manuelden farkı kalmıyor ki...
Pekala mümkün, hatta tersi de mümkün. Ancak maliyet konusunda bişey söylemek pek mümkün değil. Serviste böyle bişey yaptırmaya kalkarsanız arabanın yarı parasına yakın bi rakam çıkartırlar karşınıza. Ancak sizin amacınız bu tür bir araba alıp, ilerde şanzumanda sorun çıktığında tamiriyle uğraşmayıp manuele çevirmekse zaten şanzumanı da hurda olarak alırsınız muhtemelen. Bu tür bir dönüşüm bu günün rakamlarıyla ortalama bir arabada benim tahminimce 1000-1500 arası tutar. Çıkma şanzumanlar arabasına göre 500 ytl civarı fiyatlarla bulunabiliyor (palio için 300 e bile var), volan, debriyaj seti, difransiyel vs vs ve işçilik felan da işin içine girince ödeyeceğiniz para bi otomatik şanzumanın tamir edilmesi için gerekli olan miktarı bulacak hatta geçecektir.
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca
Böyle bir şey mümkün olsa bile -ki hiç sanmıyorum- otomatik şanzımanlı aracı satıp aynı modelin benzer km. ve yaştaki düz viteslisini satın almak kesinlikle çok daha pratik, ucuz, ileriye dönük sorunsuz ve kendine güldürtmeyen bir çözüm olacaktır. Zaten manuel moda alınca da manuelden farkı kalmıyor ki...
DİKKAT EDERSEN BİLGİSİ OLAN ARKADASLARA MERAK ETTİGİM BİR KONUYU SORDUM SIRF MJS ATMAK İÇİN MSJ ATMIŞSIN AYRICA KOMİK BİR TARAFINI BULAMADIM.
tabııkı mumkun sanzımanı deıstırmek ama arkadasında dedıgı gıbı pahalıya mal olacak bı sıstem olur snn ıcın we otomatık sanzımanın tamırı mumkun deıl yapıyorum dıen usta cok ama yıne bı yerlerınde arıza werıo mumkun oldugunca gırmenı tawsıye etmem otomatık bı arabaya
Sanzımanın sıfırı 9milyardı Dogusoto'da.Maliyetini sen düşün artık...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme