Şimdi Ara

Tek soru Burası Turk diLi... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önce sahiplenmek istedigin şeye bakıyorum.
    sonra takma ismine.
    madem bu kadar türkçeyi savunuyorsun.
    Neden peki Seni Tarif eden isimi yabancı kelimelerde Arıyorsun..
    ---------------------------------------------------------------------------

Konuyla hiç alakası olan birşey değil söylediğin şeyin. Ben "ostothek" yazarken hiçbir dile saygısızlık yapmıyorum yada Türkçe'de ostothek diye birşey var da onu mu değiştiriyorum ben. Ostothek romalılar da ermişlerin kemiklerinin konduğu mermerden yapılmış kutu demektir. İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne gir orada yazar. Kimsenin bilmediği yok olmuş bir kelime Ostothek. Sen bana böyle cahilce "önce kendi adına bak sonra savun dersen bana sana şöyle derim "cızık ne demektir, Türkçe'de cızmak diye bir eylem var mı? O fiil cızmak değil çizmektir" Asıl kirliliği sen yapıyorsun. Sen daha yazmayı bilmeden beni eleştirirsen cahillik edersin".. Örnekle açıklayayım... Cebit Fuarı'nda Istanbul Teknik Ün. öğrencileri klavyeden girdiğin kelimeyi kağıda yazan bir robot yapmışlar. Aynı senin gibi cahil biri söyle eleştirdi "ne işe yarayacak ki bu şey"...

Quadim sen ise apayrı bir dünyasın. Benim atatürk yazmama takmışsın. Konumuz imla hataları değil. Fikrin varsa söyle yoksa köpek gibi sok lanet kuyruğunu apış arana ve boş şeyler yazma.. Arka arkaya üç mesaj yazmışsın üçünde de fikir olarak birşey yok. Belli ki birşeyler yapmak istemişsin ama bu cevher ne beyninde var ne de ellerinde bu bunu yazacak kuvvet var. Şu forumu baştan sona oku, benim kadar dikkat eden bir kişi gösteremezsin bana. Senin bu yaptığın köşeye sıkışmış köpeğin havlamasından başka birşey değil.. Adamı çürütemedik en azından böyle saldıralım mantığı bu.

Ben artık size karışmıyorum ve uyarmıyorum. Çünkü uyarı anlayan adama yapılır. Ben buraya dil ile ilgili onlarca makale yazsam da bazılarınız bunu asla kabul etmeyecek kadar gururlu. Bir kişi hariç düşüncelerime saygı göstermedi. O saygı gösteren kişi benim söylediklerime katılarak ne kaybetti ki, gurursuz mu oldu.. İnsanların gözünde aşşağılık bir canlı mı oldu?

Büyüklük her zaman muhalefet etmek değildir, bazen kabul etmek, ortak yok bulmak en mantıklı çözümdür. Siz yine istediğinizi yapın...

• cızmak diye birşey yoltur
    çizmek diye birşey vardır
    çizme eylemi uygulamışına çizik
    kabalaştırılmış haline ÇIZIK denir. Bunu Sana Hocaların ögretmedilerse ben ögretebilirim.
    Senin Savunmaya Çalıştıgın şey dilimize yabancı kelimelerin girmemesi
    Benim Savunmaya çalıştıgım // // // // //
    Senin anlayamadıgın nokta yabancı kelimeler Türkçe olan kelimelerin yapısını degiştirmez.Sadece Lugatımıza fazladan kelime bollugu ve fazlalıgı yaratır.
    aynı bizim ingiliz gramerine yogurt kelimesini soktugumuz gibi. Yabancı kelimeler çogunluk ile teknoloji transferi ile dillere geçer. Eger senin gibiler kafalarındaki bilgileri böyle boş boş milleti eleştirmek yerine yeni birşeyler üretmek için kullansaydı inanıyorum ki yabancıların gramerlerine yogurttan başka kelimelerde katardık.
    Eger Durum böyle degil ise bana hala neden romalılardan bahsediyorsun..

Türkçede unutulmaya yüz tutmuş, senin gibi özenti ve yabancıperest insanlar yüzünden hatırlanmayan nice kelime ve anlamlar var....

Neymiş OstotheK'miş
    Sen onu romalılara anlat...

Kafa bomboşsa ayağa yazık olur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CIZIK -- 5 Eylül 2004, 7:10:45 >

• Ostothek

quote:

Quadim sen ise apayrı bir dünyasın. Benim atatürk yazmama takmışsın. Konumuz imla hataları değil. Fikrin varsa söyle yoksa köpek gibi sok lanet kuyruğunu apış arana ve boş şeyler yazma.. Arka arkaya üç mesaj yazmışsın üçünde de fikir olarak birşey yok. Belli ki birşeyler yapmak istemişsin ama bu cevher ne beyninde var ne de ellerinde bu bunu yazacak kuvvet var. Şu forumu baştan sona oku, benim kadar dikkat eden bir kişi gösteremezsin bana. Senin bu yaptığın köşeye sıkışmış köpeğin havlamasından başka birşey değil.. Adamı çürütemedik en azından böyle saldıralım mantığı bu.

Ayip oluyor arkadasim hepimiz burda Türküz.Senin böle milleti asagilamaya ne hakkin war forumda.Kimsin sen????

Eger senin düsenceni paylasacak birileri warsa onlarida bu tarz agresif hareketlerinle sogutuyorsun.Senin tüm yasdiklarina

Biraz daha saygili olalim.Olabilir belki kendince haklisin.Saygimiz sonsuz.Ama bu tarz agrasif tutumlar seni biryere getirmez.Toplum icinde bu kadar argo konusulmayacagindan bile haberin yokken nasil gelip bize Türkçe dersi vermeye çalisiyorsun.

Eger çok bir derdin warsa milletle Pm die bise war forumlarda.Personal Message(Kisisel mesaj) oluyo.Onuda biz insanlar icin koymuslar foruma.Bi dene derim...

Saygilar........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 5 Eylül 2004, 6:48:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Quadim

quote:

Orjinalden alıntı: SouLGirL

atatürk gitti se sen koru türkceni madem
    .....
    sen türksünde bizim damarimizdaki kan beyaz kirmizi akmiyormu???

.. her ufak seyde adamin kemiklerini sizlatmayin

Doğru yaz Atatürk'ün adını!

Ostothek sen SouLGirL misin? Yoksa salak mısın?
    İlla muhabbeti bu seviyeye mi getireceğiz?

Eğer bazı şeyleri savunmak senin gibi seviye sorunu olanlara kalmışsa yanmışız biz.
    İyi misin sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadim -- 5 Eylül 2004, 14:20:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

...
    ....

Büyüklük her zaman muhalefet etmek değildir, bazen kabul etmek, ortak yok bulmak en mantıklı çözümdür. Siz yine istediğinizi yapın...
    ....

Hakkaten çok kötü bir örnek oldun. Şu topiği baştan dikkatli bir oku da kim ne diyor önce bir anla.

Bu arada başkalarının türkçeyi bozuk kullanması kadar kötü bir şey yaptığın, hatta daha beter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadim -- 5 Eylül 2004, 14:34:01 >

• evet aSiKaN sen MiLLete SÖlüosun aMa sen BeniM yaZı sTiLimi ARaKLamı$ ßuLunMaktasın!!!!!:::::...uYarıLar süRECEkTir...!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: aSiKaN

BuraSı Turk DiLi ve Edebiyatı Kurumu mu onu Sormak istiorum yani Nie Her KEz

Bir birinini yazı stiLine bu kadar takmış...

ya dayanamıcam ama türk dili edebiyatı diy ebir kurum yokki turk dil kurumu var sadece
  • sen dersle karıştırdın galiba hocam

respect(ingilizcede saygı demek)cobrakan

arkadaş ingiliz dili ve tarih kurumu sanmış galiba burayı

my lion,you are such a özenti (özenti:türkçede özenti demek) cobraman
  • :)

Bu gülümsemeyi hakediyorum galiba. Agrasif davranışım sonuç getirmiş ki hepiniz daha dikkatli yazılar yazıyorsunuz. Bunu da mesajların altındaki "bu mesaj bu kişi tarafında değiştirildi" ibaresinden anlıyorum:)

CIZIK diye birşey yok, o çiziktir.. Çızık sadece söz olarak vardır ama yazı diline geçirdiğinde "çizgi" olur o.. Aynı "geliyom" gibidir. Geliyom diyebilirsin ama "geliyorum" yazmak zorundasın.. Yazı dili "ağızlara" göre değişmez. Ülkede birçok ağız, şive bulunabilir ama "tek" yazı dili vardır...
  • quadim ne dion kardesim sen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

:)

Bu gülümsemeyi hakediyorum galiba. Agrasif davranışım sonuç getirmiş ki hepiniz daha dikkatli yazılar yazıyorsunuz. Bunu da mesajların altındaki "bu mesaj bu kişi tarafında değiştirildi" ibaresinden anlıyorum:)

CIZIK diye birşey yok, o çiziktir.. Çızık sadece söz olarak vardır ama yazı diline geçirdiğinde "çizgi" olur o.. Aynı "geliyom" gibidir. Geliyom diyebilirsin ama "geliyorum" yazmak zorundasın.. Yazı dili "ağızlara" göre değişmez. Ülkede birçok ağız, şive bulunabilir ama "tek" yazı dili vardır...

Öncelikli olarak bana bir cevap vermek zorunda hissetmiyor musun kendini?
    Davranışın da agresif değil terbiyesiz bir davranış. Ben kime ne yazmışım sen bana ne cevap vermişsin bir daha okur musun?

• Atatürk'ü düzgün yaz diyorum.
    hem saygısızlık ediyorsun, hem suç işliyorsun.

quote:

Orjinalden alıntı: SouLGirL

quadim ne dion kardesim sen?
  • ii DE sanaL ortamdaysak ona ayak uydurmamaız LAsım..

Burası HızLı yasamaya aLısmısh Ve buna gore de yazı stiLLeridne

Tbikide DeğişikLik oLur..

REspect aSi`KaN
  • +1 asikan kardesim yine...

Yaaa ben sana ne cok katiliyorum bu ara farkindasin demi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 5 Eylül 2004, 22:54:53 >
  • neresini yanlish yazmishim?????

yaw de get saygi sevgi yazilarla degil kardeshim YÜREKTE bashlar

gösterishede gerek yok.
  • SouL GirL ben de sana katıLıorum Honey

Thanks.

RespecT aSi`KaN
  • 1. sayfaya baksan görürsün.
    Pardon yanlış yazmışım demek o kadar zor mu?
  • 4 Eylül 2004, 9:24:25

--------------------------------------------------------------------------------

atatürk gitti se sen koru türkceni madem

allaim ya ne adamlar var....

yaw bare atatürk kü karistirmayin hep onun arkasina saklanmakdan bikmiyormusunuz????

sen türksünde bizim damarimizdaki kan beyaz kirmizi akmiyormu???

dernekler var dil korumaya ve en cok merak ettigim acaba sen kac kelime kullaniyorsun yabanci.. günde...

gelip burda gazel okuma eger cok üzülyorsan dilimiz kaiyp oluyor diye ozaman biseler yap atatürküde anma ikide bir

her ufak seyde adamin kemiklerini sizlatmayin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

allaina nesi bunun yanlis? atatürk yaziyor allaim ya bana sabir ver...

hata olsa kabul ederim hatami kabul edemicek kadar bencil degilim ama hata yok..

abartiyorsunuz bazi seyleri cok fazla

• Arkadaşım Atatürk'ü küçük harfle yazamazsın.
    "Atatürk'ü Koruma Kanunu" diye bir kanun var, türkçeyi nasıl yazdığın ayrı bir tartışma konusu.
  • neden kücük harfle yazamam yazdim iste.

yazarim kardeshim tamammi allah i kücük harfle yazinca kimse bisey demiyor ama...

yaw söyle yazmayi nekadr takiyorsunuz öyle siz!!!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.