Şimdi Ara

Tek Simgeye Tıklayıp Birden Fazla Program Açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela iki tane dosya açmam gerekiyor.Ben bu dosyaları açmak için toplam 4 kez tıklamak zorunda kalıyorum.Tabi dosyaların yerleri farklı onu da hesaba katarsak çok daha fazla tıklama demek.Amacım ise bu dosyaları tek bir simge altında birleştirmek.Yani bir kısayola tıkladığımda ikisi de aynı anda açılsın.Aynı başlangıç klasörüne attığımız programların pc açılınca başlaması gibi.Tel fark ben isteyince açılması Nasıl yapabilirim bunu ? Hazır bir tool var mıdır ? (Programlama hakkında en ufak bir fikrim yok)

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Mesela iki tane dosya açmam gerekiyor.Ben bu dosyaları açmak için toplam 4 kez tıklamak zorunda kalıyorum.Tabi dosyaların yerleri farklı onu da hesaba katarsak çok daha fazla tıklama demek.Amacım ise bu dosyaları tek bir simge altında birleştirmek.Yani bir kısayola tıkladığımda ikisi de aynı anda açılsın.Aynı başlangıç klasörüne attığımız programların pc açılınca başlaması gibi.Tel fark ben isteyince açılması Nasıl yapabilirim bunu ? Hazır bir tool var mıdır ? (Programlama hakkında en ufak bir fikrim yok)

ben sana bi örnek vereyim yapmak mümkün

2 tane metin belgesiyle örnek vereyim isimleri a.txt ve b.txt olsun

metin belgesini açıyorsun ve şunları yazıyorsun

@echo off
    D:\a.txt
    D:\b.txt

yazdığım hedef dizini istediğin programın exesine göre yaz kaydederken .bat olarak kaydet

• Dediğini birebir yapınca çalışıyor ama metin belgesi yerine exe uzantılı ve derinlerde olan bir dosya koyduğumda çalışmıyor

@echo off
    C:\Program Files (x86)\Fraps\fraps.exe
    C:\Program Files (x86)\No-IP\DUC40.exe
  • çalıştıracağın exe'lerin kısayolunu örneğin masaüstüne oluştur. ve bat dosyasına bu kısayolların adreslerini girersen çalışır.
  • gonulbas kullanıcısına yanıt
    Açıldığı gibi kapanıyor.Sanırım not organized gibi bir şeyler yazıyordu.Olmuyor yani.Hem bu echo off kodu ne ki ? java ile ufak bir program falan mı yazsak yada visual basic ile
  • unutmayın yollar arasında boşluk olanlar " içinde yazılır

"C:\Program Files (x86)\Fraps\fraps.exe"
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Sağolasın oldu en sonunda Peki bu echo off ne ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komutları gizlemek için çok lazım değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.