Şimdi Ara

Tek monitörde birden fazla görüntü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Birden çok pc deki görüntüyü tek bir monitörde bölümleyerek göstermek istiyoruz. Bu konuda deneyimi veya önerisi olan varsa sevinirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • windows 8,1 olmakta hocam
  • Merhaba,
    Aslinda donanim seviyesinde hdmi veya VGA hub gibi bir sey olmasi gerekiyor. Asagidaki gibi cihazlar var ancak bunlar switch şeklinde çalışıyor. Sıra pc lerin görüntüsünü vermeyi sağlıyorlar.

    http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-4-giris-2-cikisli-uzaktan-kumandali-hdmi-switch-secici-dk-hd-sw4x2-p-BS50992



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.sakarya -- 23 Aralık 2015; 8:55:28 >
  • Windowsla alakası yok. Bunun için monitörün desteklemesi lazım ama böyle birşey yapabilen bir monitör görmedim ben.
  • melih.sakarya kullanıcısına yanıt
    Monitörde picture-in-picture ya da picture-by-picture özelliği olmalı.
    Böylece farklı kaynaklardan gelen görüntüleri aynı ekranda gösterebilir.
    Bu monitörler maalesef ucuz değildir.

    ASUS PB278QR
    https://www.asus.com/tr/Monitors/PB278QR/
    En Küçük Detaya Kadar Hassasiyet: 27” 16:9 2560 x 1440 WQHD LED arka ışıklandırmalı monitör

    27” 16:9 2560 x 1440 WQHD LED ve %100 sRGB 178 derece geniş görüş açısıyla gerçek gibi görseller
    WQHD Desteği ile HDMI, DisplayPort, ve Dual-link DVI, Picture-in-Picture ve Picture-by-Picture desteği
    QuickFit Virtual Scale özelliği ile ekran üzerinde belgelerin ve resimlerin baskıda nasıl boyutlandırılacağını anında görebilir, tasarımlarınızı daha hızlı yapabilirsiniz.
    Ergonomik eğim, dönüş, döndürme, yükseklik ayarı ve akıllı kablo yönetimi

    ASUS PB287Q 4K
    https://www.asus.com/tr/Monitors/PB287Q/
    4K Ayrıntı. Çok Yönlülükte Emsalsiz: 3840 x 2160 çözünürlük, 1ms GTG tepki süresi ve 60Hz yenileme hızına sahip profesyonel 28" 4K UHD monitör

    Tek Ekran, İki Kaynak
    Dahili Resim içinde Resim (Picture-in-Picture/PiP) ve Yan Yana Resim (Picture-by-Picture/PbP) işlevleri ile iki farklı kaynaktan gelen içerikleri aynı anda görüntüleyebilir ve video kaynakları arasında kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. PiP modu ikincil giriş kaynağı penceresini ekranın bir köşesine yerleştirirken PbP modu ekranı ortadan ikiye böler.

    Resim içinde Resim (Picture-in-Picture/PiP) modu ikincil giriş kaynağı penceresini ekranın bir köşesine yerleştirir; ikincil giriş kaynağı penceresini sağ üst veya sağ alt köşeye yerleştirebilirsiniz.


    Yan Yana Resim (Picture-by-Picture/PbP) modu, iki farklı kaynaktan gelen görüntüleri yan yana izleyebilmeniz için ekranı ortadan ikiye böler, ses de dahil olmak üzere ana kaynak ile PbP kaynağı arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.




  • Wndowsla alakası yok montrun desteklemesi lazim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İster mobil bilgisayarınızı bir konferans salonunda duvara monte edilmiş bir plazma ekrana veya masaüstü bilgisayarınızla kullandığınız bir monitöre bağlayın, ek ekranlarla video özelliğini geliştirmek kolaydır.

    Ek monitör bağladığınızda, Windows bu monitörü otomatik olarak algılar ve monitörün ekranı için en uygun video ayarlarını uygular. Her yeni görüntü ayarları uygulamak isteyişinizde Denetim Masası'nı kullanmanıza gerek yoktur.

    Ek monitörün bağlantısını kestiğinizde, özgün görüntü ayarları birincil ekranınıza geri yüklenir. Ayrıca, tüm açık dosyalar ve program pencereleri birincil ekrana taşınır. Aynı monitörü bir sonraki bağlayışınızda Windows, bu monitörü son bağlayışınızda kullandığınız görüntü ayarlarını otomatik olarak uygular.

    Görüntü ayarlarınızı değiştirme

    İstediğiniz zaman farklı görüntü ayarları seçmek için, Denetim Masası'nda bulunan Görüntü Ayarları'nı açın.

    Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Görünüm ve Kişiselleştirme, Kişiselleştirme ve ardından Görüntü Ayarları'nı tıklatarak Görüntü Ayarları'nı açın.

    Sayfa başı
    Ek ekranların görünümünü seçme

    Ek bir monitör bağladıktan sonra, masaüstünüzün monitörde nasıl görünmesini istediğinizi belirtmek için Yeni Ekran Algılandı iletişim kutusunu kullanabilirsiniz.

    Masaüstünüzü tüm ekranlara yansıtmayı veya çoğaltmayı tercih edebilirsiniz. Varsayılan ekran seçeneği olan yansımalı masaüstü, mobil bilgisayarınızı duvara monte edilmiş plazma ekran veya TV türü bir monitör gibi bir konferans salonundaki sabit bir ekranda veya projektörde sunu yapmak için kullanmayı planlıyorsanız faydalıdır.

    İki ekrana yansıtılan masaüstü örneği
    Yansımalı masaüstü görüntüsü
    Masaüstü alanınızı artırmak istediğinizde, masaüstünüzü tüm ekranlara genişletebilirsiniz; böylece, farklı ekranlar arasında program pencerelerini taşıyabilirsiniz. Örneğin, herkesin görebildiği bir dış ekranda iş arkadaşlarınıza bilgi sunarken, mobil bilgisayarınızda notlar almak için Microsoft Office OneNote'u kullanabilirsiniz.

    İki ekranda genişletilen masaüstü örneği
    Genişletilmiş masaüstü görüntüsü
    Masaüstünüzü yalnızca dış ekranda da gösterebilirsiniz. Bu seçenek, yalnızca tek bir ekranda tam ekran video oynatmayı destekleyen bir mobil bilgisayarda DVD oynattığınızda faydalıdır. Mobil bilgisayarın ekranını kapatarak ve yalnızca dış ekranı kullanarak pil tasarrufunda da bulunabilirsiniz.

    Yalnızca dış ekranda gösterilen masaüstü örneği
    Yalnızca dış masaüstü görüntüsü
    Not

    Windows, yalnızca bir ek ekranı otomatik olarak algılayabilir. Mobil bilgisayarınıza iki veya daha çok sayıda monitör bağlarsanız, birincil ekranı atama, masaüstünüzü düzenleme, ekran çözünürlüğü ve renk derinliği gibi görüntü ayarlarını uygulama işlemlerini elle yapmanız gerekir. Bu monitörlerden herhangi birini sonraki bağlayışınızda, Windows birincil ekranı otomatik olarak tanımlar ve her bir ek ekran için daha önce belirlediğiniz ayarları uygular.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.