Şimdi Ara

Tek Kişilik, Kısa Film Senaryo Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, böyle dertsiz tasasız bütçesiz film senaryosu önerebilir misiniz? Tek kişilik de olabilir. Amatör çekicem zaten 17 yaşındayım. Üniversitede falan değilim ya da bunun eğitimini almıyorum ama çok illgiliyim böyle videolara falan. Fotoğraf çekmeyi de çok severim. Ne biliyim nereden başlasam bilemiyorum. Bir de şeyi soracaktım. Videoları işlerken, ne bileyim efekt verirken, birleştirirken, falan filan, hangi programı kullanıyorsunuz? Tecrübelilerden yorum bekliyorum. Teşekkürler. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tek Kişilik Kısa Film Senaryosu Önerileri

Tek kişilik kısa filmler, sınırlı kaynaklarla güçlü hikayeler anlatabilen etkili bir film yapım biçimidir. İşte ilham alabileceğin bazı tek kişilik kısa film senaryosu örnekleri:

• Karanlık Oda: Karanlık bir odada mahsur kalmış bir kişinin hayatta kalma mücadelesini konu alır.
    • Telefon Kulübesi: Tek başına bir telefon kulübesinde mahsur kalan bir kişinin yalnızlık ve umutsuzluk duygularını araştırır.
    • Park Bankı: Park bankında oturan bir kişinin geçip gidenler hakkındaki düşüncelerini ve duygularını yansıtır.

Bu örnekler, tek kişilik senaryoların karakter odaklı, içsel çatışmalara odaklanma ve sınırlı mekanlar kullanma potansiyelini göstermektedir.

Tek Kişilik Kısa Film Senaryoları Yazarken İpuçları:

• Güçlü bir ana karakter oluştur ve içsel yolculuklarına odaklan.
    • Sınırlı mekanı, karakterin duygusal durumunu yansıtacak şekilde kullan.
    • Konuşma yerine görsel anlatıma ve sembolizme güven.
    • Sonu açık bırakmaktan korkma, izleyiciye düşünmesi ve yorumlaması için alan sağla.

Kısa Film Fikirleri:

• Bir kişi terk edilmiş bir evde geçmişiyle yüzleşir.
    • Bir sanatçı, kendi yaratıcılığıyla mücadele ederken yalnızlık çeker.
    • Bir hasta, ölümle yüzleşirken hayata tutunmak için yollar arar.

Bu fikirleri kendi benzersiz hikayelerini yaratmak için bir başlangıç noktası olarak kullanabilirsin. Tek kişilik kısa filmler, duygusal derinlik, yaratıcı anlatı ve sınırlı kaynaklarla güçlü hikayeler anlatma potansiyeline sahip güçlü bir film türüdür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • takip
  • Dostum hevesini çok iyi anlıyorum.

Sana tavsiyem kendi senaryonu kendin yaz.Öncelikle masanı düzenle önüne beyaz bir kağıt al.Sonra aklından geçen kelimeleri fikirleri karışık olarak yaz.Yaklaşık yarım saat felan sonra o yazdıklarını okuyarak küçük bir öykü yazabilirsin.
    Ya da izlediğin bir filmin bir sahnesinin çekebilirsin.
    İzlediğin ciddi bir filmin parodisini yapabilirsin (en kolayı ve en eğlencelisi budur)
    Fotoğrafla ilgiliysen diyafram kullanımı altın oran anlatıda bakış açısı gibi şeylere hakimsen kısa filmde bunu da kullanacaksın.

Şunu unutma hazır senaryo ile bilgisizce kısa film çekilmez.İnternette tonlarca çöp niteliğinde kısa film var.
    Bence öncelikle plan çek.Masada oturan adam çay içen adam yürüyen adam gibi.

Ama önce bol bol film izlemeni öneririm.Ama boş filmler değil.İstersen film tavsiyesinde bulunabilirim sana.

Sinema ile ilgili kitap da önerebilirim okumak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scylla_des -- 6 Aralık 2012; 20:02:40 >

• Eğer istanbuldaysan yazın bişeyler yapabiliriz ?
  • İlk sorunu bilmem fakat program olarak Sony vegas 12 kullanabilirsin, bazen benim de canım sıkılıyor bazı videolaru yükleyip farklı farklı efekt veriyorum. Alıştıkça daha iyi şeyler çıkıyor ortaya.
  • Kardeşim iyi diyorsun da başkasının senaryo tavsiyesiyle olmaz bu, iyi bir fikir gelene kadar bekle sonra denersin.

Bu sırada Avid Pro'yu öğren derim
  • Avid Pro, Sony Vegas 12. Bakıcam bu programlara. Bu arada, İstanbul'da değilim maalesef. :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.