Şimdi Ara

Tek bilgisayar 2 bağımsız kullanıcı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Benim sormak istediğim tek bir bilgisayar kasasından sanki 2 farklı bilgisayar varmıs gibi calistirma olasılığımız varmıdır ? Bir nevi Virtual PC gibi. Yani su an kullanmakta olduğum bilgisayarımın özelliklerinin bir kısmını kullanan ve diğer bilgisayarla tamamiyle bağımsız bir şekilde aynı anda çalışabilecek sanal bir bilgisayar yaratmak istiyorum. Bununla ilgili Virtual PC ve VM Ware adında 2 adet program buldum ancak bunları kurup yüklemeden önce sizlere bir danışmak istedim. Bu olayı daha önce yapmış olan veya fikri olan varmıdır ? Hangisi daha iyidir ve hangi sürümü kullanılmalıdır ne kadar performans kaybı yaşatır ?

Bu arada sistemim : Intel i5 CPU
    Ekran karti : Zotac GTX275
    Ram : 8GB
    İşletim sistemi olarak Windows 7 Ultimate kurulu.

Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı beklemekteyim.

• Var kardeşim ben VirtualBox uda kullandım VmWare Workstation u da kullandım. benim tavsiyem Vmware ama ikiside güçlü yazılımlar. sana yardımcı olabiirim bende şuan 3 tane sanal işletim sistemi yüklü hiçbir sıkıntımda yok.
    Bi sorun felan olursa bana ulaş yardım ediyim...
  • vmware kullan virtualbox'u hiç önermem ikisinide kullandım virtualbox'u yüklememle silmem bir oldu zaman kaybetme boşa onla vmware daha kullanışlı bide Microsoft'un bi programı varmış ama onu hiç kullanmadım. performans kaybına gelince pc ne göre değişir bende hiç hissettirmiyo çalışırken zaten sanal makinenin kullanıcağı ram miktarını kendin seçiceğin için çok fazla bir performans kaybı olmaz.

EDİT: pc nin sistemini sonradan gördüm hiç bi performans kaybı olmaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiNgsLy -- 29 Haziran 2012; 9:31:39 >
  • Arkadaşlar Virtual PC yani Microsoft un yazılımını ve VM Ware'i kullandım. Virtual PC ile VM ware arasında dağlar var. VM Ware çok daha güçlü ve profosyonel bir sistem yaratıyor ve her işletim sistemi yüklenebiliyor. Virtaul PC sadece XP yüklenmesine izin veriyor ve performans kaybı da yaşatıyor VM Ware'e göre benden size tavsiye diğerlerine hiç bulaşmadan VM Ware kullanın.
    https://www.youtube.com/watch?v=55P6t38hUXU&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.