Şimdi Ara

Tefal GV9360 Buhar Kazanlı Ütü Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
28.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Buhar kazanlı bir ütü almak istiyorum.
    Nette, forumda buhar kazanlı ütü olarak çeşitli markaların tavsiye edildiğini gördüm.
    Tefal'in GV9360 model buhar kazanlı ütüsünü almaya karar verdim.
    http://www.tefal.com.tr/All+Products/Linen+Care/Steam+stations/Products/Protect+Pro+Express+Anti-Calc+GV9360/Protect+Pro+Express+Anti-Calc+GV9360.htm
    Ütüyü araştırmaya başladığımda nette satılan fiyatıyla bayi fiyatının farklı olduğunu gördüm.
    Nette 480 - 600 TL aralığında satılırken, Tefal bayisinde fiyat 650 - 699 TL'ye çıkabiliyor.

Sizden ricam;

1) Bu ütüyü kullanan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Ütüden memnun musunuz? Yoksa bir arıza verdi falan, aldığınıza pişman mısınız?
    Tavsiye ettiğiniz bir marka ve model midir?

2) Üründen memnunsanız, bu ürünü nereden almamı tavsiye edersiniz?
    Siz bu ürünü nereden ve kaç TL'ye aldınız?

Nette ucuza satılan sitelerden sipariş verirsem ürünün tedarik edilememesi,
    veya bir ay bekleme veya muhatap bulamama, telefonlara cevap verilmeme gibi
    sıkıntılar yaşayabilirim. Bu yönde şikayetvar.com.'daki şikayetleri de okudum.
    Bu yüzden netten sipariş verme olayına sıcak bakmıyorum. Ancak bu sebepten
    dolayı Tefal bayisine gidip alacak olsam da bu sefer pahalıya almış olacağım.
    Nasıl hareket edeceğimi bilemedim. Bu konuda yardım ederseniz memnun olurum.

Teşekkürler ...

• bu ütünün alt modelinin ilk versiyonunu kullanıyorum 3 yıldır

o kadar memnunumki etreafımdakilerede aldırdım

en son senin dediğin modeli deveyuku nden 470e aldırdım bi arkadaşa oda çok memnun

nette sağlam bi siteden alabilirsiniz sorun olmaz
  • http://www.webdensiparis.com/urun/tefal-gv9460-buhar-kazanli-utu_960380.aspx?CatID=7077&ref=akakce&v=1.75.3

yada bu modelinede bakabilirsin

9360tan tek farkı sanırım 5.5 bar basınç ve 220gr şok buhar

ve fiyatıda bu sitede aynı 9360 ile nerdeyse

sirkecide büyük bi firma bu

lg resmi bayisi normalde ama internet sitesinde herşey satıyor

telefonla konuşmuştum baya bunlarla lg kurutma makinası için

lgyle bile görüştüm bu sizin bayinizmi vs

alışveriş yapmadım ama her zaman fiyatlarını dikkate alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 9 Temmuz 2011; 11:14:45 >

• Sevgili @JackDaniels kardeşim, öncelikle bilgilendirme ve yorumlar için teşekkürler ...
    Yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı netten sipariş olayına sıcak bakmıyordum.
    Senin tavsiyen üzerine webden sipariş firmasını araştırmaya başladım.
    Sirkeci'de köklü bir firma olduğunu gördüm. Forumlarda, kendi net sayfalarında müşteri yorumlarını okudum.
    Telefonla kendilerini aradım, yetkili kişilerle görüştüm. Güvenilir bir firma olduğuna kanaat getirdim.
    Sitelerinde 9360 modeli yok. Bir üst model 9460 modeli var. Bir aksilik olmaz ise almayı düşünüyorum.

3 yıldır kullandığını memnun olduğunu hatta arkadaşına da bu üründen aldırdığını ve onun da memnun olduğunu söylüyorsun.
    Bu söylediklerin benim açımdan memnun edici söylemler ... Ürünü uzun süredir kullanıyor ve herhangi bir arıza vermedi ise ne güzel ...
    Şunu sormak istiyorum : Bizim buralardan aldığımız bu ürünler paralel ithalat tabir edilen ürünler midir?
    Herhangi bir arıza durumunda Tefal yetkili servisleri garanti kapsamında ilgileniyorlar mı, yoksa garanti dışı mı sayılıyor?

Bilgilendirme ve yorumlar için teşekkürler ...

• bu tarz küçük ev aletleri paralel ithalat olmaz genellikle

yada en azından ben hiç duymadım

zaten dikkat ettiysen ürünün isminin altında tefal resmi garantilidir yazıyor
  • Klasik ütülerde farklı olarak buhar kazanlı ütüler daha yüksek basınçlı buhar verdiklerinden inatçı kırışıklıklarla iyi mücadele eder.
    Peki bundan başka ne gibi avantajları var?
    Hanıma bir türlü kabul ettirip aldıramadım. Ona göre fazla yer kapladığı için gereksiz.
  • valla çok rahat ütü yapıldığını bi farketse düşüncesi hemen değişir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Klasik ütülerde farklı olarak buhar kazanlı ütüler daha yüksek basınçlı buhar verdiklerinden inatçı kırışıklıklarla iyi mücadele eder.
    Hanıma bir türlü kabul ettirip aldıramadım. Ona göre fazla yer kapladığı için gereksiz.

tavsiyem:yakınlarda bir tanıdığınızda veya bir tanıtımda denemesi
  • Sevgili @Tuvnera ; buhar kazanlı ütü kullanan arkadaşların memnun olduklarına dair yazılar okuyorum.
    Ben de kendi adıma buhar kazanlı ütü olayını tecrübe etmek istedim. Ürünü kendim kullanmadan doğru bir yorum yapamam.
    Kullandıktan sonra memnun olursam, bundan sonra buhar kazanlı ütüler kullanırım. Memnun kalmaz isem veya gereksiz
    olduğunu düşünürsem bir daha ütü alacak olsam klasik ütü alırım. Mesela buhar kazanlı ütü almak istemeseydim,
    250 TL'ye Philips GC4870 Azur İyonik Buharlı Ütüyü almak isterdim. Kullananlardan olumlu yorumlar okudum.
    Ama dediğim gibi buhar kazanlı ütüyü kullanan arkadaşların tavsiyeleri, hem de özellikleri sebebiyle biraz daha verip
    buhar kazanlı ütü olayını tecrübe etmek istiyorum. Yanmaz taban olması, buhar basıncı, kireç temizleme özelliği, v.s ...
    Bir arkadaş tavsiyesinde şunları yazmıştı: '' - Kireç temizleme özelliği çok iyi. Bir parçası çıkıp musluk altında durulanıyor.
    Su haznesi 3-4 defa ütü yapmaya yetiyor. Kabloları toplanıyor, küçük ütü kadar yer kaplıyor diyebilirim.Tavsiye ederim.''
    Kullananların uzun yıllar bir sorunla karşılaşmadan bu üründen memnun olmaları beni bu ütüyü almaya yönlendiriyor.

Bence @Tuvnera sen bu buhar kazanlı ütülerden alıp hanıma bir sürpriz yap.
    ''- Hayatım, sen hayatta herşeyin en iyisine layıksın. Seni seviyorum.'' deyip bu ütüyü hanıma hediye et.
    Olmazsa @mhas arkadaşımızın dediği gibi yakınlarında veya bayide, tanıtımda bu ürünü deneyebilirsin.
    Bir defaya mahsus olmak üzere buhar kazanlı ütüleri tecrübe edip kullanmanı isterim ...

• bir soruda benden... söz konusu model için tefal'in sitesinde askıda ütü yapma yani askıdaki gömlek kornişe takılmıs olan perde vs. özelliğinden bahsediyor... sizce etkinliği nedir?
  • ben bu ürünü kullanıyorum.ama öyle askıda falan ütülemenin çok verimli olabileceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Klasik ütülerde farklı olarak buhar kazanlı ütüler daha yüksek basınçlı buhar verdiklerinden inatçı kırışıklıklarla iyi mücadele eder.

daha uzun süreli ve basınçlı buhar vermesi ve dikey ütüleme yapması.yani ceketiniz askıdayken buhar püskürterek ütüleme yapıyorsunuz.
  • Merhaba arkadaşlar ...
    Bahsettiğim ütünün bir üst modelini yani GV9460 modelini aldım ...
    Bir süredir kullanıyoruz. Genel anlamda memnunuz ...
    Kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak, yanıtlarsanız memnun olurum ...

1) Kullanım klavuzunda, ''Kullanım sırasında kazanın doldurulması'' ile ilgili olarak;
    ''Su haznesi boş'' kırmızı göstergeli ışık yandığında artık buhar çıkmayacaktır.
    Koruma kapağını kapatın. Ayrılabilen su haznesini çıkar. Maksimum seviyeyi geçmeden su doldur.
    Sonra su haznesini yerine tak. Jenaratörün fişini yeniden prize tak. Ütülemeye devam etmek için
    Gösterge tablosundaki Restart düğmesine bas. Yeşil ışık yandığında kullanıma hazırdır. Koruma kapağını aç'' yazıyor.

Peki ben bu sırayı izlemek zorunda mıyım? Kazana su ekleme özelliğini bu şekilde yapmak zorunda mıyım?
    Mesela, ütüleme esnasında baktım su haznesinde su azalıyor gibi ... Hemen su haznesini çıkarıp su ekleyemiyor muyum?
    Ütüleme esnasında, cihazı anahtardan kapatmadan, fişten çıkarmadan, su haznesini çıkarıp su eklesem ve sonra tekrar yerine taksam olmaz mı?
    Yoksa yukarıda bahsettiği gibi cihazı anahtardan kapatıp, fişten çıkartıp, sonra da su haznesini çıkaracam, su ekleyip yerine takacam,
    sonra da fişe takıp anahtardan açacağım. Bu şekilde mi olması gerekiyor?
    Ve ben ille de su haznesinin iyice boşalıp kırmızı ışığın yanmasını beklemek zorunda mıyım?
    Kırmızı ışık yandığında yukarıdaki gibi yaparım ama kırmızı ışık yanmadan istediğim an su haznesini çıkarıp su ekleyip tekrar hazneyi yerine taksam olmaz mı?

2) ''Kireç Toplama Kartuşu'' ile ilgili olarak kullanma klavuzunda ; Kartuşu durulamanız gerektiğini bildirmek üzere kumanda panelindeki turuncu renkli
    ''Anti-Kireç'' ikaz lambası yanıp söner. Jenaratör soğuduktan sonra kartuşu çıkar akaz suya tut, temizle, yerine tak, sonra reset tuşuna bas devam et'' yazıyor.

Kireç kartuşunu temizlemek için turuncu renkli ikaz tuşunun yanmasını beklemeden her ütü yaptıktan sonra veya ayda bir kartuşu çıkarıp temizlesem
    bir zararı olur mu? Siz nasıl kullanıyorsunuz acaba? Hani ne bileyim belki lamba yanmaz, belki yanar söner biz görmeyiz, iş işten geçmesin diye soruyorum ...

3) Dikey Buharlı Ütüleme İle İlgili Olarak; Giysiyi askı üzerine as. Elinle kumaşı hafifçe ger. Ütüyü yukarıdan aşağıya doğru hareket ettir.
    Buhar kontrol düğmesine aralıklı olarak bas'' yazıyor. Bu dikey ütüleme ne anlama geliyor arkadaşlar? Bir giysinin veya perdelerin
    dikey ütülenmesi nedir? Ne kadar verimlidir? Normalde bir giysinin ütü masasında ütülenmesi daha iyi değil midir?
    Bu dikey ütüleme, işi acil olanlara, ütü yapmak istemeyenlere mi yöneliktir? Dikey ütüleme kullanıyorsanız, tecrübelerinizi yazmanızı rica ediyorum.

4) Biz genelde sıcaklık ve buhar ayarı orta seviyede ( 2 konumunda), Buhar jenaretarönü de ''Eko Mod'' da kullanıyoruz.
    Kullanımımız doğru bir tercih midir? Sizlerin kullanım ayarlarını, tercihlerinizi, uygulamalarınızı bilmek isterim.

5) Buhar kazanlı ütülere yönelik ütü masaları piyasada bulabilir miyiz acaba?
    Şu anda ütü standını geçici olarak salonda koltuğun üzerinde kendi kutusunun üzerine koyduk.
    Düz olması için altında bir tepsi var. Ütü masasını yanına yaklaştırdık.
    Ütü standını dengesizlik olur, düşebilir diye ütü masasına koymadık.
    Zaten büyükçe bir yer kaplıyor. Ve ağır. Ütü masasına koyulacağını hiç zannetmiyorum.
    Bulduğumuz geçici bir çözüm ama ileriye yönelik sağlam bir çözüm bulmamız gerekiyor.
    Sizler nasıl, ne şekilde kullanıyorsunuz? Bana nasıl bir kullanım şekli önerirsiniz?
    Ütü standını koyabileceğimiz büyükçe, arkada,yanda koyma aparatları olan ütü masası tavsiyeleriniz varsa bekliyorum ...

Bu konuda bana yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ediyorum ...
    İlgi, bilgi, aydınlatıcı ve yönlendirici yorumlar için teşekkürler ...

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Merhaba arkadaşlar ...

1) Kullanım klavuzunda, ''Kullanım sırasında kazanın doldurulması'' ile ilgili olarak;
    ''Su haznesi boş'' kırmızı göstergeli ışık yandığında artık buhar çıkmayacaktır.
    Koruma kapağını kapatın. Ayrılabilen su haznesini çıkar. Maksimum seviyeyi geçmeden su doldur.
    Sonra su haznesini yerine tak. Jenaratörün fişini yeniden prize tak. Ütülemeye devam etmek için
    Gösterge tablosundaki Restart düğmesine bas. Yeşil ışık yandığında kullanıma hazırdır. Koruma kapağını aç'' yazıyor.

Peki ben bu sırayı izlemek zorunda mıyım? Kazana su ekleme özelliğini bu şekilde yapmak zorunda mıyım?
    Mesela, ütüleme esnasında baktım su haznesinde su azalıyor gibi ... Hemen su haznesini çıkarıp su ekleyemiyor muyum?
    Ütüleme esnasında, cihazı anahtardan kapatmadan, fişten çıkarmadan, su haznesini çıkarıp su eklesem ve sonra tekrar yerine taksam olmaz mı?
    Yoksa yukarıda bahsettiği gibi cihazı anahtardan kapatıp, fişten çıkartıp, sonra da su haznesini çıkaracam, su ekleyip yerine takacam,
    Ve ben ille de su haznesinin iyice boşalıp kırmızı ışığın yanmasını beklemek zorunda mıyım?
    Kırmızı ışık yandığında yukarıdaki gibi yaparım ama kırmızı ışık yanmadan istediğim an su haznesini çıkarıp su ekleyip tekrar hazneyi yerine taksam olmaz mı?

2) ''Kireç Toplama Kartuşu'' ile ilgili olarak kullanma klavuzunda ; Kartuşu durulamanız gerektiğini bildirmek üzere kumanda panelindeki turuncu renkli
    ''Anti-Kireç'' ikaz lambası yanıp söner. Jenaratör soğuduktan sonra kartuşu çıkar akaz suya tut, temizle, yerine tak, sonra reset tuşuna bas devam et'' yazıyor.

Kireç kartuşunu temizlemek için turuncu renkli ikaz tuşunun yanmasını beklemeden her ütü yaptıktan sonra veya ayda bir kartuşu çıkarıp temizlesem
    bir zararı olur mu? Siz nasıl kullanıyorsunuz acaba? Hani ne bileyim belki lamba yanmaz, belki yanar söner biz görmeyiz, iş işten geçmesin diye soruyorum ...

3) Dikey Buharlı Ütüleme İle İlgili Olarak; Giysiyi askı üzerine as. Elinle kumaşı hafifçe ger. Ütüyü yukarıdan aşağıya doğru hareket ettir.
    Buhar kontrol düğmesine aralıklı olarak bas'' yazıyor. Bu dikey ütüleme ne anlama geliyor arkadaşlar? Bir giysinin veya perdelerin
    dikey ütülenmesi nedir? Ne kadar verimlidir? Normalde bir giysinin ütü masasında ütülenmesi daha iyi değil midir?
    Bu dikey ütüleme, işi acil olanlara, ütü yapmak istemeyenlere mi yöneliktir? Dikey ütüleme kullanıyorsanız, tecrübelerinizi yazmanızı rica ediyorum.

4) Biz genelde sıcaklık ve buhar ayarı orta seviyede ( 2 konumunda), Buhar jenaretarönü de ''Eko Mod'' da kullanıyoruz.
    Kullanımımız doğru bir tercih midir? Sizlerin kullanım ayarlarını, tercihlerinizi, uygulamalarınızı bilmek isterim.

Şu anda ütü standını geçici olarak salonda koltuğun üzerinde kendi kutusunun üzerine koyduk.
    Zaten büyükçe bir yer kaplıyor. Ve ağır. Ütü masasına koyulacağını hiç zannetmiyorum.
    Bulduğumuz geçici bir çözüm ama ileriye yönelik sağlam bir çözüm bulmamız gerekiyor.
    Sizler nasıl, ne şekilde kullanıyorsunuz? Bana nasıl bir kullanım şekli önerirsiniz?
    Ütü standını koyabileceğimiz büyükçe, arkada,yanda koyma aparatları olan ütü masası tavsiyeleriniz varsa bekliyorum ...

merhaba.

ben 2007den beri tefalin buhar kazanlı ütüsünü kullanıyorumç ancak modeli farklı. sizin aldığınız modelin daha düşük modellerinden. ancak çok çok memnunumç iyi ki almışım. verdiğim her kuruşa değdi. sizin kullandığınız modelden farklı olmakla birlikte (bende kireç toplama aparatı yok), sorularınız kendi bakış açımdan cevap vermeye çalışayım.
    1. bu şekilde önerilmesinin sebebinin tamamen güvenlik amaçlı olduğunu düşünüyorum. benim kullandığım ütüde de su ilavesinden önce düğmesinin kapatılması, fişinin çekilmesi gerektiği yazıyor. ben düğmesini kapatıyorum ama fişini çekmiyorum. amacın elektrik çarpmalarına karşı alınan bir önlem olduğunu düşünmekteyim.
    2. böyle bir sistem bende olmadığı için yorum yapamayacağım.
    3. dikey ütüleme denen şeyi ben ceketilerimin arkası kırıştığında kullanıyorum. tüm ceketi her giyişte ütülemektense askıdayken arka etek kısmına söylendiği şekilde tutuyorum. hiç yoktan iyi oluyor. ama asla ütü masasında ütülenmiş gibi olmuyor. belki perde falan ütülemek için daha ideal olabilir.
    4. buhar jeneratör ayarı bende olmadığı için bu soru hakkında da yorum yapamayacağım.
    5. ben tefal shoptan aldığım ütü masasını kullanıyorum. ütü koyma yeri rahatça alıyor. şimdi koçtaşta falan ütü koyma yeri daha da geniş modeller var. bunlra bakabilirsiniz.

yakın bi süre sonra bendekini anneme verip sizin aldığınız ütüyü almayı planlıyorum bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: electronica

Merhaba arkadaşlar ...

tefal servisde çalışmış biri olarak söylüyorum.
    ütünüze istediğiniz zaman su koyabilirsiniz fişten çekelim,ışık yansın falan önemli değil cihaz kendi içinde güvenlik önlemlerini herşeyini hallediyor zaten.
    kartuş sorunuza gelince,tavsiyem her 15 günde bir veya 4-5 ütülemede bir kartuşu temizleyin ayrıca kazanın içine de biraz su koyup çalkalayıp dökün çünkü kartuş kireci önlemede yeterli olmuyor.ışığın yanmasını kesinlikle beklemeyin genelde ışık yandığında iş işten geçmiş oluyor

• kendi kulanımıma göre cevaplıyorum.
    1.ütüye her zaman su konulabilir.ben genelde ışık yanınc akoyuyorum.sadece ütünün üzerindeki açma kapama tuşundan kapatıp,öyle ütülüyorum.
    2.ışık yanınca yapıyordum,ama bundan sonra nitroWar arkadaşın dediği gibi yapıcam.
    3.dikey buharlamanın verimli olduğunu düşünmüyorum.denemedim.sanırım,ceket ve perde ütülemede kullanılır.o da ne kadar iyi olur,bilemem.
    4.genelde en son ayarda kullanıyorum.örtü tarzı şeylerde ayarı düşürüyorum.
    5.ben arzumun ütü masasını darty den 120 tl ye almıştım.üzerine de media marketten 35 tl ye bir tane daha ütü masa örtüsü aldım.memnunum.arada bir,yoğun buhardan dolayı,ütü masasının altında damlacıkları silin.ütü masam,kazanlı ütülerin konulacağı şekilde dizayn edilmiş,fakat ben konsolun üzerine koyuyorum.ütü+içine konan suyun ağırlığı, ütü masasının ömrünü azaltır diye düşünüyorum.

• tefal gv9460 aldım
    alana ve gelene kadar millete bir sürü hava attım, öyle ütü, böyle ütü, şu özelliği de var, şu yu da var
    sonuç tam bir hüsran felaket bu kadar berbat bir ütü olamaz, tasarımı, özellikleri harika ama "ütü" yapamıyor sadece
    arkadaşlar kesinlikle tfalden uzak durun, verdiği paranın her kuruşuna yazık oldu
    philips azur 4870 alın rahat edin, ütü nasıl olur görün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: huskor84

tefal gv9460 aldım
    alana ve gelene kadar millete bir sürü hava attım, öyle ütü, böyle ütü, şu özelliği de var, şu yu da var
    sonuç tam bir hüsran felaket bu kadar berbat bir ütü olamaz, tasarımı, özellikleri harika ama "ütü" yapamıyor sadece
    arkadaşlar kesinlikle tfalden uzak durun, verdiği paranın her kuruşuna yazık oldu

arkadaşım,şaşkınlık içerisinde mesajını okudum.benim ütü 9430.seninkinden daha düşük basınca sahip.ve mükemmel ütü yapıyor.1 saatlik ütüyü en az yarım saate düşürüyor.benden görüpte,2 kişi de 9460 aldı.ütü yapamıyor diyorsun,neden dolayı ütü yapmıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: mhas

quote:

Orijinalden alıntı: huskor84

tefal gv9460 aldım

arkadaşım,şaşkınlık içerisinde mesajını okudum.benim ütü 9430.seninkinden daha düşük basınca sahip.ve mükemmel ütü yapıyor.1 saatlik ütüyü en az yarım saate düşürüyor.benden görüpte,2 kişi de 9460 aldı.ütü yapamıyor diyorsun,neden dolayı ütü yapmıyor?

ütü kodunu yanlış yazmışım şaşkınkıltan ütüm 9360

• valla çok istiyorsan gönderiyim de nasıl ütü yaptığını? sen de gör
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.