Şimdi Ara

Tefal actifry kullanım önerileri paylaşalım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
47.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tefal actifry benim gibi bekarlar için güzel bir alet bence.
    kitapçığına bağlı kalarak yapıyorum yemekleri. normalde yemek yapmaktan hiç anlamam. mesela çoban kavurma yaptım baya güzel oldu bana göre :)

    ama bazı yemekleri yapamıyorum. yardım bekliyorum.

    mesela iglo, superfresh in hazır balık parçaları var. kızartmalık fish fingers adında (resim ekledim)

     Tefal actifry kullanım önerileri paylaşalım mı?


    bunları nasıl pişirecez? bir türl lezetli yapamadım. dağılıyor.

    şu şekilde pişiriyorum
    actifry a bir kaşık zeytinyağı ekleyip 2 dakika çalıştırıyorum.
    sonra 6 7 parça balık parçası atıyorum buzluktan çıkarıp ve 6 dakika pişiriyorum.

    yanlış yaptığım bişey mi var?

    dondurulmuş patates kızartması için öneriniz nedir? hiç yağ dökmeden 25 dakikaya ayarlıyorum. sanırım kitapçığında okumuştum hazır dondurulmuş patates kızartmasında yağ koymaya gerek yok diye

    güzel, lezzetli yaptığımız yemekleri paylaşabiliriz isetrseniz burada

    teşekkürler







  • balık dağılır elbette. Sonuçta dönerek pişiriyor. Fish fingersı ya fırında ya da kızartarak yağda pişirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alet patates kızartmasını nasıl pişiriyor, kullananlar memnunmu acaba? Bende almayı düşünüyorumda
  • ben de almayı düşünüyorum. balık, köfte vs kızartırken hem ev kokuyor hem de her yer yağ oluyor. fakat büyük olması, elektrik sarfiyatının fazla olması ve haznesinin teflon olması beni düşündürüyor. tüm modellerde hazneler teflon mu bilen var mı?
  • Teflon olmasının nesi kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanoute

    Teflon olmasının nesi kötü

    Teflon maddesi içeriği dolayısıyla kanserojen. Yasaklanması bile gündemde. İnternette araştırsan daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsin.
    Haftasonu bir avm deki tefal mağazasında baktım actifry a sadece bir model vardı. Teflon istemediğimi söylediğimde satıcı tefalin hiçbir ürünü teflon değildir, teflon sağlığa çok zararlı falan filan bir sürü şey söyledi. Ne peki dedim malzemesi. Özel bir malzeme PTFE dedi. İnternette bakınca teflonun zaten PTFE'nin ticari adı olduğu çıkıyor. Göz göre göre insanları yanlış bilgilendiriyorlar.
  • bu actifry 1400w gücünde normal olarak bir patates kızartması için ne kadar sürede pişiriyor ve elekt. sarfiyatı nasıl. Yani yağdan tasarruf edicez diye elektirk parasına aktarmayalım yağ parasını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne zmaandır kullanıyorum iyidir..Fakat bugün ilk defa dondurulmuş kroket aldım yapayım dedim 5-6 dk geçti hafif kızarıklıklar oldu , sanki kuru gibiydi az pişmemiş gibiydi bir gariplik var sanırım dedim biraz daha pişirdim 4-5 dk kadar ondan sonrasında yine değişmeyince dedim herhalde böyle oluyor dışı kuru ama tadı fena değil
  • benden birkaç tavsiye. fish fingers, köfte yada paneli tavuk kızartacağınız da dönen çubuğu çıkartıp kızartmayı deneyin. hem dağılmıyor hem de hiç fark yok. altı ve üstü eşit pişiyor.

    patates 10-15 dakika da pişer ancak et ürünleri daha çabuk pişiyor.
    hazır dondurulmuş patates, köfte vs yaptığınızda yağ eklemeyin. zaten patatesler paketlenirken ön kızartma işlemi görüyor.
    köftenin ise içinde kendi yağı olduğundan bu yağ ile kızarıyor. bu makine ile mısır patlatma ya da kestanede kızartabilirsiniz.

    ben çorba yapmadım ancak yapılabilir mi bilmiyorum?
    yardım edecek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avbaris -- 19 Aralık 2012; 22:47:39 >
  • Zamanı nasıl ayarlıyoruz ? C1-9 gibi bir şey var ona basıyorum, eğer pişmediyse ya da ben öyle görüyorsam yeniden ayarlıyorum ?
  • Kullananlar için sorum olacaktı ; patates kızartma ,sosis gibi kızartma yaptığımda patatesler mesela sanki kuru oluyor neden acaba ?
  • kanat pişirirken üzerine döktüğüm sos kömür gibi bir şey oluyor.kitapçıktaki tarife göre yapıyorum.bu arada bunda pişen patates kızartmasını pek beğenmiyorum.kestane pişirmek ise güzel oluyor.

    kanserojen olduğu hakkındaki yorumlar biraz korkuttu.doğru mu böyle olduğu ?
  • Kestane pişirilebiliyor mu bunda ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeodempp

    kanat pişirirken üzerine döktüğüm sos kömür gibi bir şey oluyor.kitapçıktaki tarife göre yapıyorum.bu arada bunda pişen patates kızartmasını pek beğenmiyorum.kestane pişirmek ise güzel oluyor.

    kanserojen olduğu hakkındaki yorumlar biraz korkuttu.doğru mu böyle olduğu ?



    Evet dostum ne yazıkki teflon denen madde kanserojen.
  • tefalin ürettiği hiçbir ürünü evime sokmam çünkü daha önce ne aldıysam tam verimli kullanamadım.
  • actifry ı ben de bir süredir kullanıyorum. başta hem teflon olması hem de yer kaplamasından dolayı almak istemedim. Ama patates kızartması seven bir çift olduğumuz için ve fritözümüzün arızalanması sonucunda aldık.
    Biz patates kızartmasını beğeniyoruz actifryda, oldukça hafif ve lezzetli oluyor, kuruluğundan şikayetçi değiliz açıkçası. Tabi bu biraz zevk meselesi. Özellikle misafir geldiğinde kabak, havuç, biber kızartması yapıyoruz. Onlar da gayet lezzetli oluyor, en önemlisi ev kokmuyor, etrafa yağ sıçramıyor. Aynı şekilde köfte de pişiriyorum.
    Kestane denedik denemeyen varsa tavsiye ederim. Tarif kitapçığındaki gibi yapıyoruz. Süper oluyor.
    Kitapçığındaki tas kebabını, mantarlı bifteği falan da meraktan denedik. Ama bence gereksiz actifryda bunları pişirmek. Aynı şekilde kabak tatlısı da sırf meraktan denediklerimizden, ama o da bence gereksiz actifry için.
    Ciğer yaptık o da fena olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jannock

    actifry ı ben de bir süredir kullanıyorum. başta hem teflon olması hem de yer kaplamasından dolayı almak istemedim. Ama patates kızartması seven bir çift olduğumuz için ve fritözümüzün arızalanması sonucunda aldık.
    Biz patates kızartmasını beğeniyoruz actifryda, oldukça hafif ve lezzetli oluyor, kuruluğundan şikayetçi değiliz açıkçası. Tabi bu biraz zevk meselesi. Özellikle misafir geldiğinde kabak, havuç, biber kızartması yapıyoruz. Onlar da gayet lezzetli oluyor, en önemlisi ev kokmuyor, etrafa yağ sıçramıyor. Aynı şekilde köfte de pişiriyorum.
    Kestane denedik denemeyen varsa tavsiye ederim. Tarif kitapçığındaki gibi yapıyoruz. Süper oluyor.
    Kitapçığındaki tas kebabını, mantarlı bifteği falan da meraktan denedik. Ama bence gereksiz actifryda bunları pişirmek. Aynı şekilde kabak tatlısı da sırf meraktan denediklerimizden, ama o da bence gereksiz actifry için.
    Ciğer yaptık o da fena olmadı.


    mISIR PATLATTINIZ MI?
    Mısır patlatanı duydunuz mu?
    Kitapçıkta geçmiyor merak ettik.




  • yeni gördüm mesajınızı.
    mısır patlatmayı denemedim,deneyeni de duymadım ama tavsiye etmem. mısırlar çizebilir teflonu.
  • Actifry Family 1,5 kg Seramik kaplama pişirme haznesi olan model

    normal bildiğimiz patatesi suda falan bekletmeden çubuk çubuk kesip 35 40dk arası pişirince istediğim gibi kızarmış oluyor.
    25dk dan itibaren yenilebilir hale geliyor.

    patlıcan ve kabak kızartması nedense büzüştü düzgün kızarmadı.

    biber kızartması güzel oluyor biberleri 3 4 parçaya kesip 15dk tek başına pişirip üzerine domates ekleyip 10dk daha pişirince çok iyi oluyor.
    kuru falan olmuyor benim için tavada kızarandan daha iyi oluyor yerken insanı tıkamıyor.

    fotoğraftaki 35dk pişmiş hali


     Tefal actifry kullanım önerileri paylaşalım mı?




  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Bizde yeni aldık annem küp küp dogradıgında 10numara olmustu kızartması bugun yigenler falan geldi parmak şeklinde kesip yaptık sanki haşlama gibi oldu şok oldum okadar övmüştüm ki Suda beklettigimiz içinmi oluyor anlamadım.. kanatlarda 15dk pişmedi raha bi 25dk buldu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.