Şimdi Ara

Tedaş Elektrik Tarife Hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
40.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yazılanlara baktımda biri diyor amman üçlü tarifeye geçmeyin, biri diyor normal ailelere göre değil. anaomal aileler içinmi ideal oluyor. yani gece saat 22 den sonra çamaşır, bulaşık makinalarını çalıştıran aileler anormal ailemi oluyor.
    arkadaşlar eğer biraz olsa kesenizi düşünüyorsanız üçlü tarifeye geçin. saat 17 -22 arası normal kullanımınızı yapın, saat 22 den sonra çamaşır bulaşık ütü gibi elektriği çok çeken aletleri kullanın.
    ben tedaştan emekliyim. bir olay anlatayım.
    birgün bir vatandaş hışımla geldi. elektrik parasının çok geldiğinden tekli tarifeye geçmek istediğini belirtti. bende iddia ettim. üçlü tarifenin daha uygun olduğunu ve elindeki getirmiş olduğu elektrik faturasına göre normal tarifeden hesap yaptık. baktı ki normal tarife de biraz daha fiyat artıyor. o zaman kalsın dedi. konuşurken öğretmen olduğunu öğrendik. biraz daha kullanımına dikkat ederse faturanın dahada düşeceğini görmüş oldu.
    evde elektriği ençok kullanan aletler belirlidir. bu aletlerin kullanımını saat 22 den sonra çalıştırılması sorunu çözecektir.

• Anlaşılan üçlü tarife ev hanımları için faydalı. Çalışan bayan için mantıklı gözükmüyor..
  • Herkesin faturasında 3'lü tarife için tüketim değerleri mevcut, tekli tarifede olsanız bile. oradan bakıp hesaplayabilirsiniz. 3'lü tarifeye kesinlikle geçmeyin demek çok mantıksız. Siz eğer bütün işlerinizi akşam 18-22 saatleri arasında yapıyorsanız elbette artar faturanız. Bakın hesaplayın kendinize göre. Örneğin benim bu ay tekli tarifede 138 TL, 3'lü tarifede 86 TL fatura çıkıyor. Özellikle benim gibi geceleri bilgisayarı açık bırakanlar için nimet değerinde bu tarife.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaLeNDiL

Herkesin faturasında 3'lü tarife için tüketim değerleri mevcut, tekli tarifede olsanız bile. oradan bakıp hesaplayabilirsiniz. 3'lü tarifeye kesinlikle geçmeyin demek çok mantıksız. Siz eğer bütün işlerinizi akşam 18-22 saatleri arasında yapıyorsanız elbette artar faturanız. Bakın hesaplayın kendinize göre. Örneğin benim bu ay tekli tarifede 138 TL, 3'lü tarifede 86 TL fatura çıkıyor. Özellikle benim gibi geceleri bilgisayarı açık bırakanlar için nimet değerinde bu tarife.

Yıllardır 3' lü tarife kullanırım her zaman komşularımdan 50 - 60 tl en az karım var.

Tedaş sayaç görevlisi her zaman kim bu arkadaş bu kadar mükemmel kullanan diye mahalleye sorarmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

yazılanlara baktımda biri diyor amman üçlü tarifeye geçmeyin, biri diyor normal ailelere göre değil. anaomal aileler içinmi ideal oluyor. yani gece saat 22 den sonra çamaşır, bulaşık makinalarını çalıştıran aileler anormal ailemi oluyor.
    arkadaşlar eğer biraz olsa kesenizi düşünüyorsanız üçlü tarifeye geçin. saat 17 -22 arası normal kullanımınızı yapın, saat 22 den sonra çamaşır bulaşık ütü gibi elektriği çok çeken aletleri kullanın.
    birgün bir vatandaş hışımla geldi. elektrik parasının çok geldiğinden tekli tarifeye geçmek istediğini belirtti. bende iddia ettim. üçlü tarifenin daha uygun olduğunu ve elindeki getirmiş olduğu elektrik faturasına göre normal tarifeden hesap yaptık. baktı ki normal tarife de biraz daha fiyat artıyor. o zaman kalsın dedi. konuşurken öğretmen olduğunu öğrendik. biraz daha kullanımına dikkat ederse faturanın dahada düşeceğini görmüş oldu.
    evde elektriği ençok kullanan aletler belirlidir. bu aletlerin kullanımını saat 22 den sonra çalıştırılması sorunu çözecektir.

Ya klima kullanımı nasıl?klima sabah açılır gece kapanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardaki bilgilere göre benim tarifem tek.
    Tedaşın sitesindeki tarife dosyasında 3 tane sayfa var hangisinin baz alınacağı belirsiz
    Geçen ay hep 22.00 den sonra açtık, elektrikli aletleri ( çam, bulaşık )

Sürekli açık olan, bir tane Kablosuz modem + bir adet de dış AP var.

Akşamları LCD TV + Receiver + notebook açık
    Klima yok + Salonda tasarruflu ampul var
    Arada da küçük tost makinası çalışır hepsi bu

179 Kw tüketim olmuş 71 TL fatura geldi
    Faturadaki bilgilere göre yeniden hesapladım

Sadece 2 TL lik fark çıktı
    Demek ki çam ve bul mak gündüzleri açık olsaymış fatura daha yüksek gelecekmiş
    Ben aralık ve ocak faturasını bulup bir de onlara bakayım
    O zamanlar dikkat etmiyordum
     Tedaş Elektrik Tarife Hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 6 Nisan 2013; 17:32:57 >

• Buraya girmeden öne AYEDAS a mail atmıştım
    Gelen cevap

meskenlerde Üç zamanlı tarife
    T1:0,309
    T2:0,458
    T3:0,201

Tek zamanlı Tarife t:0.325 olarak hesaplanmaktadır.
    iyi de benim faturada birim fiyat 0,236
    her yerde cok farklı fiyat var

Acaba Tütekim belirli rakamdan sonra farklı mı hesaplanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

quote:

Orijinalden alıntı: stunc63

yazılanlara baktımda biri diyor amman üçlü tarifeye geçmeyin, biri diyor normal ailelere göre değil. anaomal aileler içinmi ideal oluyor. yani gece saat 22 den sonra çamaşır, bulaşık makinalarını çalıştıran aileler anormal ailemi oluyor.

Ya klima kullanımı nasıl?klima sabah açılır gece kapanır

merhaba uzun süredir girmiyordum foruma. geç cevap için özür..
    arkadaşım ben yıllardır klima ile ısınıp serinlerim. bizde klima daha çok gece çalışır. gündüz neyse sıcak mecburen çekiliyor, fakat gece yatarken rahat yatmak için, hele hele bazı günler için klima şart oluyor. gece tarifesi normal tarifenin çok altında olduğu için devamlı çalıştırıyorum. rahatımdan çokmu önemli, kışın ısınmak içinde kullanıyorum. çok soğuk günlerde sabaha kadar çalışır. ayrıca doktora vereceğim parayı elektriğe veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Yukardaki bilgilere göre benim tarifem tek.
    Tedaşın sitesindeki tarife dosyasında 3 tane sayfa var hangisinin baz alınacağı belirsiz
    Geçen ay hep 22.00 den sonra açtık, elektrikli aletleri ( çam, bulaşık )

Sürekli açık olan, bir tane Kablosuz modem + bir adet de dış AP var.

Akşamları LCD TV + Receiver + notebook açık
    Klima yok + Salonda tasarruflu ampul var
    Arada da küçük tost makinası çalışır hepsi bu

179 Kw tüketim olmuş 71 TL fatura geldi
    Faturadaki bilgilere göre yeniden hesapladım

Sadece 2 TL lik fark çıktı
    Demek ki çam ve bul mak gündüzleri açık olsaymış fatura daha yüksek gelecekmiş
    Ben aralık ve ocak faturasını bulup bir de onlara bakayım
    O zamanlar dikkat etmiyordum
     Tedaş Elektrik Tarife Hk.

179kw tüketime 71 tl geldi diyorsun
    199kw bedelini 46,55 tl olarak hesaplıyorsun.
    bi gariplik var ya çözemedim.

• elektrik faturalarından şikayet edenler eğer ortalama aylık tüketiminiz 150 TL ve üzerindeyse özel sektörden elektrik tedariği sağlayarak %10 tasarruf sağlayabilirsiniz. Hatta bu işten parada kazanabilirsiniz , abone transferi yaparak aylık fatura bedelleri üzerinden prim geliri elde etmek istiyorsanız yardımcı olabilirim. Tasarruf Hareketi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.