Şimdi Ara

Tecrübe ettiğiniz Analog interconnect ara kablolar ve düşünceleriniz.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
5
Favori
4.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Estagfirullah Aryel ne demek her zaman elimden geldigince ve dilmin dondugunce yardimci olmaya calisirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eksik olma hocam :) bende jiweleri araştırıyordum.yine seni buldum sabah :) ordan buralara taşıdım seni yine :) muz uç almak için yeterli bütçem yok ancak jiweleri alıcam gibi.senin yorumunda iyice referans oldu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quad amplimi Cyrus cd çalarıma bağlamak için wbt uçlu Kimber Hero kullanıyorum.Oldukça memnunum...Tavsiye ederim...
  • Bende marantz pm 6004 ile ma bx3 arasında black rhodium jive bi-wire kullanıyorum. İlk kullandığım kablo inakustikdi. Yeni kablomla inanılmaz farklar görmedim ancak bassların ve yüksek frekans seslerin azcık ayrıldığı hissediliyor. Bu tariflerde pek bir tecrübem yok da 20 dk dır demlenen çayın 4 5 dk daha demlendiği kadar fark vardır işte :) sonuç olarak mamnunum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.Aryel ma'da bx3 var mı? Hayirli olsun bu arada yeni sistem ve kablolariniz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Sn.Aryel ma'da bx3 var mı? Hayirli olsun bu arada yeni sistem ve kablolariniz..

    :):) hocam bx2 olcak o yanlış olmuş :) sağolun teşekkürler. sizlerden aldığımız bilgiler tecrübeler sayesinde yaptık bişeyler çokda memnunum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper hocam konu kabloyken ve seni yakalamışlen bir şey sormak istiyorum :)

    Şimdi ben amfinin a ve b çıkışını kullanarak ma bx2 leri bi-wire bağladım. Bundan sonra istiyeceğim sadece alt frekansda başarılı bir subwoofer. Sadece filmlerde kullanmak için istiyorum. Ama olursa nasıl kullanabileceğimi düşünüyorum. Bağlantı da line in - line out hoparlör giriş ve çıkışlarına sahip bir subwoofer olsa ben bi-wire bağlantımı bozmak zorunda kalırım. Amfimde subwoofer çıkışı da yok. Zaten film izlerken pc den izliyorum. Bana bu hususta sadece pcden film izlerken önerebileceğin subwoofer bağlantı şekli önerebilirmisin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amplinizde sub out yoksa pasif yapıda ama içinde crossover olan bir subwooferı normal yollarla bağlayabilirsiniz ama aktif olursa kendi amplisini kullanmanız gerekeceğinden direk çıkıslara bağlayamazsınız.. Bu arada sub'lardan pek haz etmem o yüzden geçmiş yıllarda multimedia sistemlerde kullandığım megaworks - acoustic energy aego2 - bose companion haricinde ve eski sinema sistemimde kullandığım subwoofer hariç pek subwoofer kullanmadım eksikliğini de aramadım...Zaten film seyrettiğim zamanların azalmasından şikayet ettiğim şu günlerde filmlerde sürekli top patlaması bomba patlaması çarpışma yıkılma efektleri de yok izlediğimiz beş filmden ancak birinde veya ikisinde bu tür sahneler var (benim tercihim tabii) o yüzden ben müzikte de filmde de sub arayanlardan değilim olmasa da olur..
  • Bende müzikte aramıyorum filmlerde gereklilik hissettim biraz sana danışayım dedim :) sağol alper hocam teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık çok uzun zamandır aktif değil ama ben yinede sorumu sorayım.
    Onkyo A9050 stereo amfi ile JBL E60 kullanıyorum ve bu ay sonuna doğruda Monitor Audio M2 hoparlör almayı düşünüyorum. Gerçi bunları cinema için alacağım ama müzikte hoşuma giderse JBL leri sinema tarafına kaydıra bilirim.
    1 hafta önce FutureShop'tan AuidoQuest Bi-wire hoparlör kablolarımı aldım. 0.75mm kablolardan sonra bayağı bir fark gördüm. Şuanda oldukçada menunum. Sanırım yanma süresi arttıkça daha da memnun olacağım.

    Neyse soruma geleyim. Yavaş yavaş kablolarımı yeniliyorum. Şimdi sıra geldi Interconnect kabloya.
    Kaynak olarak şuan Pioneer BDP140 kullanıyorum ve yakın zamanda da Marantz CDP almayı düşünüyorum. Bu kriterlere göre Interconnect kablo tavsiyesinde bulunabilir misiniz.
  • Bütçe ne kadar?
  • 200-250 tl civarı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bütçe ile;

    Dh labs
    Ecosse
    Black rhodium
    Wire world
    Atlas
    İxos
    Van den hul
    Neotech

    Gibi markaların hemen hemen hepsinde iyi iş çıkaran kablolar mevcut.. Aralarında dağlar kadar farklar da olmaz ama alabildiğinizin en iyisini almaya bakın derim ara kablo çok önemli.. Audioquest'i yazmadım çünkü giriş seviyesi ve onun bir iki tık üstü modelleri cidden çok vasat.. Audioquest interconnect alınacaksa orta-üst ve üst seviye ürünleri tercih edilmeli bence.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    atalayalper çok teşekkür ederim.
    Bu markalardan birini değerlendireceğim.

    Bir kaç soru daha sorsam sakıncası yoksa.

    Interconnect ile beraber power kabloda düşünüyorum. TTAF yerli markası var ve orta seviye ürünlerin test sonuçları oldukça olumlu sen bu konuda ne düşünüyorsun.
    Ayrıca ilk mesajımda bu ay sonu Monitor Audio Monitor serisinden bookshelf almayı düşünüyorum. JBL için audioquest almıştım ve şuan memnunum.
    MA audio için hoparlör kablosuda önerebilirmisin. Yine bütçe başlangıç için 200-300 TL arası olacak.
  • Aynı markaların hoparlör kablolarına bakabilirsiniz.. TTAF'in kabloları iyidir.. Özellikle power kabloları fiyatlarına göre iyi iş çıkarıyorlarmış.. Ben deneyemedim henüz ama elimde bir ucu 3.5mm diğer uçları RCA olan bir interconnect kablosu var.. Audioquest tower ve evergreen'den çok daha iyi bir performansa sahipler. TTAF'e bir noktada kızıyorum o da şu; bazı ünlü kablo markalarının dış ceketlerini, renklerini ve şekillerini birebir kopya ediyorlar (kopya edilmişini alıyorlar yada fason imal ettiriyorlar çinde) buna gerek yok bence (Örn: Van den hul magnum)
  • Tamam o zaman ttaf ürünlerini power kablo ile kullanmaya başlıyayım. Yardımın için çok teşekkür ederim atalayalper. Bu konularda oldukça yeniyim takıldığım yerlerde yardımını rica edeceğim arada bir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim.
  • http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Niagara-RCA-Audio-Kablo-2mt,PR-2546.html

    BU KABLONUN fiyatı ne böyle ya 9 bin küsür kablo ne yapıyor merak ettim ses sistemim bile bir kablo kadar etmiyor işe bak
  • kablo meselesi bu forumda hep arıza çıkartmış bir alandır. işin içinden çıkmak hiç kolay değil.
  • http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-wholesale-1PCS-High-quality-AV-Digital-Coaxial-Audio-Cable-Subwoofer-Cord-cable-1-5M/32264505403.html

    BUNU aldım şimdi pek anlamam ama turkiyede böyle kalan kablolar cok pahalı burda uygundu hemde 5 metre olarak aldım.

    her halde iş görür
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.