Şimdi Ara

Tecil Sonrası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben geçen sene yüksek lisanstan mezun oldum ve 1 yıllık tecil hakkımı kullanıyorum. Tecil hakkımı kullanmadan önce yeni askerlik durumda belgeme baktığımda 2020 Ağustos Celbi 1.grupta Er olarak sınıflandırıldığımı öğrenmiştim ve belgede "8.8.2020 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" yazıyordu. Bende şubeyle görüşüp verilen süre bitmeden rahatlıkla tecil hakkımı başlattım ve şu an sorunsuz devam etmektedir. Tecilim 26/06/2020 tarihinde bitiyor. Askerlik durum belgesine baktığımda "bu tarihe kadar askerlik ile ilişiği yoktur" yazıyor. Şimdi diyelim 26 Haziran'da tecil bitti. Tecil bittikten sonra yeni durum belgesi yine geçen seneki gibi "Erteleme Nedeni: Sınıflandırılmış Yükümlü" yazısı olarak çıkacak dimi? Bir kaç arkadaşıma sordum onlar da böyle çıkacağını söyledi hatta geçen sene sevkte yazan dönemdekiyle aynı dönemde yani 2021 Ağustos Celbi 1.grupta gideceğimi söylediler. Böyle mi olacak? Şimdiden teşekkürler.

    Bir de sorduğum arkadaşlar, celp dönemi sevk tarihi gelmeden mutlaka korona testi ve sağlık yoklaması yapmamı söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon96 -- 22 Mart 2021; 11:47:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Evet ağustos celbi 1. Gruba tabiisiniz. Mayıs ayında ağustos celbi duyurusu yayınlanır, tarihleri belli olur. 1. Grubun test tarihlerinde covid testi olur sevk belgenizi olursa edevletten olmazsa şubeden alırsınız.

    Yeriniz/statünüz değişmeyecek. Ama 26 hazirana kadar bedelli hakkınız saklı (eğer daha önce bakaya veya yoklama kaçağı duruma düşmediyseniz).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok müteşekkil oldum. Evet yoklama kaçağı veya bakaya değilim o yönden sıkıntım bulunmamaktadır. Bedelli askerliğe de başvurmayı düşünüyorum ancak sınıflandırılmış yükümlülerin bedelli başvurusu şubeden yapılıyormuş galiba doğru mudur? Bir de şu anda e devletten sevkimi (acemi ve usta birligi yerimi) öğrenebilme imkanım var mıdır? Şimdiden yanıtınız için çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon96 -- 23 Mart 2021; 18:46:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet sınıflandırılmış yükümlülerin bedelli işlemi şubeden yapılıyor. Ama yönetmeliği bilmeyen bazı memurlar sınıflandırılmış yükümlünün bedelli hakkı yoktur diyebilir.

    Emin değilim ama yerinizi herhangi bir şubeden öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Evet, internette bir yerde okumuştum biri bedelli başvurusu için şubeye gittiğinde memur "sınıflandırılmışsınız bedelli yapamazsınız" demiş sonra arkadaş yönetmeliği gösterince "çok özür dileriz kusura bakmayın biz bilmiyorduk" demiş :)) sonra bedelli başvurusu yapılmış tabi. Ben de bu duruma karşı yönetmeliği de yanıma alıp şubeye gideceğim. Ne olur ne olmaz :) Tekrardan yanıtınız için çok müteşekkirim. Herhangi bir sorun olursa tekrardan size yazsam sorun olur mu sizin için?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.