Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.212
Cevap
27
Favori
214.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İster 2025 sonuna kadar askerlik başvurusu yaparsınız.

İster mezun olunca 1 yıl daha tecil ettirirsiniz

İki ihtimal de mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam ben 2021 yılında üni 2. sınıftayken sanırım pandemi nedeniyle okul ve askerlik şubesi arasında iletişimsizlik olmuş asker kaçağı olarak aranıyorsunuz diye mesaj gelmişti, şubeye gittiğimde memur durumu düzeltmişti borç vesaire bir şey çıkmamıştı. Aklıma takıldı e devletten vergi borcu kısmına da baktım orda da gozukmuyor da sonradan askere giderken bir borç çıkma durumu vesaire olur mu?

• sorgucubiri S kullanıcısına yanıt

Para cezası durumu olsa, o zaman yansıtırlardı. Birileri tecil etmeyi veya tecil başvurusu yapmayı unutmuş. Sonradan düzeltilmiş. Oradan bir ceza çıkmaz.

Benzer durum 2015te başıma gelmişti, oradan ceza falan çıkmadı.

• Merhaba, ben yurtdışında 2 yıllık yüksek lisansımı 1.5 ay sonra bitiriyorum ve tecilim 30.06.2025te bitiyor. Ondan sonrasında ekstra 1 yıl daha MEZUN/TERK ERTELİ olarak gözükecek değil mi?

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
  • batinumutpinar B kullanıcısına yanıt

Denklik vs işlemlerden sonra erteli görünür. Denklik sonrası hala erteleme görünmezse askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var, arayıp sorabilirsiniz.

Peki hocam hiç denklik ile uğraşmadan direkt doktoraya geçsem? Doktora kabulüm onaylandı önce dil eğitimi alıp sonrasında doktora okuyacağım bu mümkün mü acaba?

• batinumutpinar B kullanıcısına yanıt

Olabilir.

Hocam şimdi detayları öğrendim.

Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından lisans veya yüksek lisans seviyesinde mezun olanların mezuniyet belgesi, yeminli tercüman tarafından tercüme edilmiş Türkçe tercümesinin aslı ve noter onaylı sureti ile askerlik şubelerine müracaat etmeleri halinde 32 yaşını geçmemek şartıyla, lisans eğitiminden mezun olanların iki yıl, yüksek lisans eğitiminden mezun olanların bir yıl süreyle ertelemeleri yapılır. Bu süreler içinde denklik işlemleri sonuçlanmayanların, denklik işlemlerinin halen devam ettiğini belgeleyerek tekrar erteleme talep etmeleri halinde 32 yaşını doldurdukları yılın sonunu, geçmemek şartıyla denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için erteleme bitiminden itibaren ilave bir yıl daha askerlikleri ertelenir.

Ben mezun olduğumda diplomamı alıp Türkiye'de noter onaylı bir şekilde çevirisini yapıp askerlik şubesine teslim ettiğimde 2026 31 aralığa kadar bir sorunum olmayacak. 2026 eylülde ise doktora eğitimim başlayacağı için oradan da ekstra erteleme alacağım yanlış anlamadıysam

Hocam merhaba.

24 Haziran'da tecilim bitiyor.

24 Haziran sonrası yoklama kaçağı olmam di mi. Yıl sonuna kadar Yoklama yaptırmak için zamanım olacaktır di mi.

Aralik ayında Bedelli askerliğe başvurmayı düşünüyorum da eğer Tecil sonrası sıkıntı olursa Tecil bitmeden başvurayim diyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple_M1 kullanıcısına yanıt

Daha önce yoklama başvurusu ve aile hekimi askerlik muayenesi yaptırmadıysanız 31 aralığa kadar süreniz olacak.

İlgili duyuru burada

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

Alıntı

metni:
    2. 2025 yılında;
    a. 01 Ocak 2025 tarihinde askerlik çağına girecek 2006 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,
    b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu kapsamındaki ertelemeleri 2025 yılı içinde sona ereceklerin,
    c. 2023 yılı (dâhil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2025 yılı içinde sona ereceklerin,
    01 Ocak-31 Aralık 2025 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Hocam Tecil ile yil sonuna kadar olan sürede yoklama kacagisin falan demezler di mi.

Ayrıca bedelli ucretine ek bedel odemem di mi, Temmuz sonrası belli olan Bedelli ücretini öderim sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Mayıs 2025; 20:24:5 >
    50 kere ayni soruyu sordun neye takildin bu kadar

• Hocam korkuyorum da sıkıntı çıkar diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Mayıs 2025; 21:31:1 >
    Ben bizzat deneyimledim senin durumu sknti yok,diger sordugun forum uyemiz zaten muhtemelen cogu askerlik subesinden daha cok biliyodur bu isleri

• Tamamdır hocam cok sağolun

• Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 yıldır yoklama kaçağıyım. Yoklama durumum başladığı an 5 ay boyunca yakalanmadım. Yani 1 Ocak 2024'te bu sürecim başladı ama 5 ay sonra bir çevirmede yakalandım. Yaklaşık 1 senedir de bu durumda geziyorum.

Benim merak ettiğim birinci soru şu, bu para nasıl hesaplanıyor? Örneğin yakalanmadığım 5 ay boyunca 2024 parasıyla "yakalanmadığım sürelerde" 34TL, yakalandığım itibaren andan zamlı olarak 64TL ve 2025'te "yakalandığım" haliyle 95 tl mi ödyeceğim gün başına?

İkinci bir konu, yoklama işlemlerini başlattım. Bu cezayı ne zaman göreceğim? Aile hekimine gittikten sonra e devlette mi yazacak? Bir de bunu ödeyince ibraz etmem gerekiyor mu? Ayrıca atıyorum en erken Ağustos'ta gitsem bile 3 ay daha var. Bu 3 ay da ceza kesilecek mi? İndirimli ödeme şansımız var mı?

-----

İkinci bir konu yedek subay olarak başvurmak istesem sanırım ortalamaya bakılıyor ancak 2 üniversite okuduğum için ilkinin ortalaması kötü, ikincinin ise iyi. Ama yoklamayı tamamlayınca sistemde ilk okulun not ortalamasını yazıyor. Mesleğim de zaten ikinci okulla ilgili. Bunun için elimden bir şey gelir mi?

• Rarels kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla polis zoruyla askerlik şubesine götürülünce ceza ikiye katlanıyor. Tutanak yemek etki etmiyor. Orada "yakalanmaktan" kasıt o.

Ceza tutarını en yakın şubeden öğrenebilirsiniz. Yoklama işlemlerini tamamladığınız gün, ceza tutarını gösteren tebligat adresinize gönderilir. Mal müdürlüğü veya deftardarlığa da ödenebilir. Benimkini vergi dairesine paslamışlardı, edevlette vergi borcu sorgulamada askerlik para cezası diye çıkıyordu. Onu en yakın askerlik şubesiyle yüzyüze görüşürsünüz.

Yine bildiğim kadarıyla güncel ücretten geriye dönük hesaplama yapılıyor. Linkte güncel tutarlar var.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/yoklama-kacagi-sakli-ve-bakayalarin-takip-ve-cezalandirma-islemleri

Yedek subaylık konusu büyük oranda MSB'nin ihtiyacı ve şans işi. Meslek kurası dediklerine bile farklı iş yaptırabiliyorlar, çok takılmayın.

Burada biraz anlattım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161277909

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Polis zoruyla götürme olmadı ve sadece tutanak tuttular 1 kere. O hâlde zamlı şekilde olmaması iyi haber.

Güncel ücretten olması da kötü haber. Ben 2024 için 2024'teki ceza tutarını öderim sanıyordum. :/

Bugün yoklamayı yaptım, perşembe günü de aile hekimine gideceğim. Sanırım perşembeden sonra tebligat gelir ve sonraki günler için para cezası için endişelenmeme gerek yok o hâlde. Tebligat gelmezse de e devlette borçlar kısmına düşmesini beklerim. Baktım hâla görünmüyor askerlik şubesine giderim dediğiniz gibi olmazsa.

Yedek subaylığı seçmeyi pek düşünmüyorum işin aslı ama yine de aradayım o yüzden sorayım dedim.

Tekrar teşekkürler.

• Rarels kullanıcısına yanıt

En yakınınızdaki askerlik subesiyle kontak halinde olursunuz.

Ceza tebligatında, 10 gün içinde ödenirse %25 indirim (cezanın 3/4ünü ödersiniz diye) yazabilir.

Teşekkürler. O zaman indirimli ödemek adına birkaç gün beklerim tebligatı. Şimdi bir şey olur kargoda vs sıkıntı çıkar diye de gelmezse giderim askerlik şubesine öğrenirim cezayı. İndirimli öderim o şekilde günü geçmeden.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.