Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.249
Cevap
27
Favori
221.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen hocam sizin de mi kesildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim henüz kesilmedi ama çok yakında kesilebilir. 3. yıldayım ve tezi teslim etmedim, savunma da yapmayacağım yani her an atılabilirim  

Ben olumsuz mutlağım, hiçliğin cisimleşmiş haliyim. Asla elde edilemeden arzulanan, var olamayacağı için düşlenen şey.
    Bu benim hiçlik krallığım ve bana verilmeyen taht bu. Ben, bütün görevlerin unutuluşu, tüm niyetlerdeki tereddütüm.

• Zaitan kullanıcısına yanıt

Anladım hocam , atılmadığınız sürece tecil açısından bir sorununuz olmaz atılsanız bile yıl sonuna kadar yoklama süreniz olacak zaten

Evet hocam öyleymiş sanırım, pek bildiğim bir konu değildi. Teşekkürler cevaplar için.

Ben olumsuz mutlağım, hiçliğin cisimleşmiş haliyim. Asla elde edilemeden arzulanan, var olamayacağı için düşlenen şey.
    Bu benim hiçlik krallığım ve bana verilmeyen taht bu. Ben, bütün görevlerin unutuluşu, tüm niyetlerdeki tereddütüm.

• Zaitan kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam

• Hocam yoklama işlemini yaptım ama muayene işlemini haziran ayına bıraksam olur mu ? Kasım celbine kalmak istiyordum, şubedeki görevli net bir cevap veremedi , işlemlerini hallet ağustosta gidersin diyorlar uğraşmamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpolat_28 -- 30 Mayıs 2023; 2:9:39 >

Olur muhtemelen. Sonuçta aile hekimine görünmek için yıl sonuna kadar süreniz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 30 Mayıs 2023; 2:26:35 >
  • Hocam yoklama kaçağına düştüğüm için yıl sonuna kadar vaktim yokmuş yoklama işlemini başlattığım halde halen e-devlet'te yoklama kaçağı görünüyorum ,sanırım muayene işlemlerini halledip şube onaylayana kadar da kaçak görüneceğim

Forumun bu başlığında gayet değerli bilgiler paylaşıldığını gördüm emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Doğrulama maksatlı bir sorum olacak:

Halihazırda MSÜ'de doktora yapmaktayım ancak görev yerim kaynaklı derslere katılım sağlayamadığım için ilgili mevzuatları gereğince Haziran ayı başında ilişiğimin kesileceğini öğrendim.

Tekrardan başka bir üniversitede doktora başvuru yapmayı planlıyorum ancak 2023 - 2024 güz dönemi doktora başvuruları ağırlıklı olarak Temmuz ve Ağustos aylarında gözükmektedir.

Yer değiştirme atamasında hak kaybetmemek için tekrar tecil yapmam gerektiği gözükmekte ancak Haziranda ilişiğimin kesilecek olması yapacak olduğum başvurulara engel midir ve tecil düşmesine müteakip ne kadar sürede yeniden tecil ettirmem gerekir ya da askerlik işlemlerini başlatmam gerekir?

Forumda okuduğum kadarı ile bu sene içinde tecili bozulan arkadaşların yıl sonuna kadar yoklama için vakitleri olduğu şeklinde bilgi mevcut. Bu duruma dahil oluyor muyum?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-yoklama-duyurusu-9122022

Daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysanız veya daha önce yoklama kaçağı falan kalmadıysanız yıl sonuna atması lazım. En iyisi gidip şubeden öğreniniz.

31 aralığa atarsa, yıl sonuna kadar tekrar doktoraya kayıt olur tecil alırsınız, 35 yaşını doldurduğunuz yılın sonuna kadar.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

Güz dönemini kaçırdınız diyelim. Aralık 2023te yoklama işlemlerini tamamlamak kaydıyla ocak-şubat 2024teki bahar döneminde doktoraya kayıt olur yine tecil alabilirsiniz. Yalnız bu bahar dönemi kaydı durumunda, doktora yarıda kalır veya biterse ilişiğinizin kesildiği tarihi müteakiben ilk sınıflandırma döneminde askere çağırabilirler. Şubeyle kontak halinde olursunuz.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam çok sağolun esenlikler dilerim.

Erteleme Bitiş Tarihi

14/03/2024

olarak görünüyor. Bedelli yapmayı düşünüyorum 31 aralık 2024 e kadar başvuru yapmam gerekiyor değil mi ? Yani 14 Mart da erteleme bitiyor diye 15 mart da başvuru yapma zorunluluğum yok sanırım o yılı komple kapsıyor?

edit: evet geçmiş mesajlara baktım dediğim gibiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 1 Haziran 2023; 8:51:40 >

hocam 6 yıl önce üni kayıt öncesi yoklama kacagına düşmüştüm üni kayıt olup cezasını da ödemiştim. Şimdi tecilim bitiyor haziran da. benim de yıl sonuna kadar hakkım oluyor mu yüksek lisans kayıt için ?

Benim 2011de yaptırdığım yoklamayı 2018de saymışlardı. Bir askerlik şubeyle görüşün olmadı.

tamamdır hocam yarın soracağım. Sanırım yoklama kaçağı iken de yaptırılıyomuş kayıt en azından bir sonraki celbe kadar olan aralıkta.https://teztarama.com/arastirma-gorevlisi-mulakat-sorulari//

böyle birşey varmı acaba benim haziran sonu tecilim bir dahaki kasıma kalıcak zaten.

Ben 99 doğumluyum, liseyi bitirdikten sonra askerliği tecil ettirdim ve hem istediğim puanı alamadığım hem de çalışmam gerektiği için üniye başlamayıp işe girdim işte çalışmaya başladım. Ondan sonra liseden gelen tecil hakkının biteceği sene sınava girip tecili uzatmak için formaliteden 2 yıllık bi üniversiteye kayıt yaptırdım. Sonrasında çalışmaya devam ettiğimden ötürü tecil devam etsin diye sadece ders kaydımı yaptım fakat okula gitmedim, 2021/2022 dönemi ünide ilk senemdi ve bu sene 2022/2023 dönemi de ikinci senem hiç okula gitmedim sadece tecil devam etsin diye ders kaydını yaptım. Aynı şekilde önümüzdeki 2023/2024 döneminde de sadece kayıt yapıp gitmemeyi düşünüyorum, fakat bu sefer bi işte çalışmayacağım tekrar yksye hazırlanacağım. Şimdi sorularıma gelirsek ;

1) 2 senedir okula gitmiyorum sadece ders kaydı yapıyorum tecilin devam etmesi için, önümüzdeki senede de ders kaydı yapıp gitmeyeceğim, ben istemedikten sonra kafalarına göre kaydımı silmezler değil mi ?

2) Ders kaydımı sorunsuz yaptım hem okul hem tecil sorunsuz devam ediyor, bi yandan da sınava hazırlandım girdim sonuçlar açıklandı falan ve 4 yıllık bi bölümü kazandım diyelim, 2 yıllık ve 4 yıllık 2 üni aynı anda okunabildiği için hiç kaydımı sildirmeden diğer 4 yıllık üniye kayıt olsam problem olmaz sanırım, ya da kaydımı alıp yeni üniye kayıt olsam daha mı iyi olur nasıl bir yol izlemeliyim ?

3) e devlette yazana göre askerlik tecilim şu anda 31/12/2027 tarihine kadar devam ediyor. Hiçbir sorun çıkmaz ve önümüzdeki sene 4 yıllık bir bölüme başlamam durumunda 31/12/2027 tarihinde üniversitenin son senesinin ortasında tecilim bitmiş oluyor, bu tecilin son üni senemin bitimine kadar yarım dönem uzama şansı var mıdır ? Veya uzamasa dahi yarım dönemi bitirip öyle askere gitme şansım var mı, yani bu şekilde yoklama kaçağı oluyorum sanırım yarım dönem yoklama kaçağıyken okula devam edebilir miyim ?

• Merhaba arkadaşlar, 04/07/2023 tarihinde tecilim sona eriyor, sözleşmeli katiplik ilanına başvurdum şimdi tecili iptal etmeyi düşünüyorum ama sanırım celp tarihini kaçırdım şimdi tecilimi iptal ettiğimde Kasım gibi gidiyorum anladığım kadarıyla. Benim burada sorunum şu mülakat sonrası sonuçlar Kasım ayına kadar açıklanabilir ben o sırada askerde olmazsam tecilim bitmişken kazandığım zaman hakkım yanıyor mu sonuçta kazanırsam askerlik durum belgesini de tekrar isteyeceklerdir, o sırada askerde olunca sorun olmuyormuş sanırım ama tecilsiz bir şekilde askerliği beklerken bu durum oluşursa ne olur? Bunun dışında Kasım öncesi askere gitme ihtimalim var mı bulunduğumuz tarih itibarıyla başvursam?
    Bu durumlar kafamı kurcalıyor arkadaşlar, bilginiz dahilindeyse cevaplarsanız ya da şöyle yapsan iyi olur diye yol gösterebilirseniz sevinirim teşekkürler.

Diyelim Kasım celbi diye bile başvursanız, askerlik durum belgenizde sınıflandırma sonuçları açıklanana kadar (25 ekim gibi olur) 9 Kasım 2023e kadar ilişiği yoktur yazacak. Bu belgeyle gidip atamanızı yaptırırsınız. 9 kasıma kadar kaçak / bakaya görünmeyeceksiniz. Bundan sonra da varsa kurumun imkanı tecil yapılır yoksa askerliği yapar kuruma dönersiniz.

@xxKyhxx
    Siz kaydınızı sildirmediğiniz ya da üniversite ilişiğinizi kesmediği sürece teciliniz devam eder. Pasif öğrenci bile olsanız tecil devam ediyor. Açık öğretime kaydolabilirsiniz mesela. Sıkıntı olacak bir durum görünmüyor.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Ben kaydımı sildirmeyeceğim, dediğim gibi seneye yksye gireceğim için bu sene boyunca evde ders çalışacağım ve ders kaydını yapıp üniye gitmemeyi düşünüyorum, ders kaydı yapıp gitmediğim için de devamsızlıktan kalıyorum, devamsızlıktan kalıyorum diye benim isteğim olmadan kaydımı silme şansları var mı onu merak ediyorum.
    Bir de sormuş olduğum 3. soru hakkında bilginiz var mı acaba, kafamı çok kurcalıyor o konu, teşekkürler şimdiden.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.