Şimdi Ara

Team Xtreem S2 120gb HIZ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartım : MSI 990XA-GD55. Sata 3 desteği var.
    http://www.msi.com/product/mb/990XA-GD55.html#/?div=Overview
    Features
    - 2X Faster Than SATA 3Gb/s
    - Up to 6Gb/s Data Transfer Bandwidth
    - Unleash True Performance of New HDDs/SSDs

Sistem ide modda kurulu. Ahci mod da denendi okuma 135 yazma 204 oldu.

Bugün Team Xtreem S2 120GB Sata 3 SSD aldım. Kurulumu bilgisayarcı yaptı ve eve gelince test ettim. Ama sonuç hüsran :(

AS SSD Benchmark
    CrystalDiskMark ile test ettim okuma 130 yazma 170 leri anca görebildi. 2 gb lık film dosyasını kopyala yapıştır yaptım 100 mb/s ile attı :(

Bu sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar. Bios update yaptım. SSd yi güncelledim ama sonuç değişmedi. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 15 Eylül 2012; 0:24:29 >

•  Team Xtreem S2 120gb HIZ Sorunu

Bu programda bu sonuçları verdi. Normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 14 Eylül 2012; 0:23:06 >
  • 1 hafta önce bende bu ssdyi almıştım.Koydugunuz sonuçlar benimkiyle neredeyse aynı çıkmış.Anakartim sata3 desteklemesine rağmen az çıkıyor sonuclar.achi modundada herhangi bir değişme olmadı bendede.Bende araştırıyordum neden bu kadar düşük diye yazma ve okuma hızları fakat herhangi bir çözüm bulamadım.Neden tam performans alamadığımızı bende merak ediyorum açıkcası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hevesle gidip aldım ama hevesim kursağımda kaldı. Mutlaka bir çözümü olmalı. İnş yardım eden çıkar.
  • Ahci modunda kurulumdan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 14 Eylül 2012; 0:45:48 >
  • Arkadaşlar anakartta 6 adet Sata III girişi var neden SSD'den performans alamıyorum? Lütfen yardımcı olun.
  • Bunlarda benim ssdnin test sonuclari :

Bu arada anakartim m4a88td-v evo/usb3 anakartimdaki tum sata portlari sata3.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SSD'yi aldığım yer ile konuştum suçu anakarta atıyor. Raiden FX sizin anakartınız ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 14 Eylül 2012; 15:56:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaoglan_61

SSD'yi aldığım yer ile konuştum suçu anakarta atıyor. Raiden FX sizin anakartınız ne?

Yukardaki mesajimda belirttigim gibi, asus m4a88td-v evo/usb3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raiden FX

quote:

SSD'yi aldığım yer ile konuştum suçu anakarta atıyor. Raiden FX sizin anakartınız ne?

Yukardaki mesajimda belirttigim gibi, asus m4a88td-v evo/usb3

kusuruma bakma dikkat etmemişim. Ne iş anlamadım anakartı daha yeni aldım Sata III desteği var. Hatta anakartın üzerinde sata II bile yok.
  • Arkadaşlar Team xtreme s2 SSD si olanlar test sonuçlarını paylaşabilir mi?
  • quote:

Ahci modunda kurulumdan sonra.

Sonuçlar gayet güzel. S2 asenkron kontrolcü barındırır ve sandforce marka olan o kontrolcüler de sıkıştırılamaz dosya aktarımında SATA II hızındadır. Telaş edeek birşey yok. Sadece ürünü alırken bundan haberiniz yokmuş sanırım. Ne kadar ödediğinizi söylerseniz biraz daha açıklama yapayım.

• 260 tl. Yani bu değerler normal diyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raiden FX

Bunlarda benim ssdnin test sonuclari :

Bu arada anakartim m4a88td-v evo/usb3 anakartimdaki tum sata portlari sata3.

Bence yüksek performans güç modunda test yapmamışsınız. Bİr de öyle deneyerek test alın.

@karaoğlan

AS SSD testi alırsanız daha fazla bilgi ediniriz.

• O mod nereden yapılıyor yardımcı olur musunuz? tmm AS SSD testini hemen paylaşıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 15 Eylül 2012; 15:31:05 >
  • Bende de TEAM 120gb Xtreem S2 var ve sizler gibi performans sıkıntısı yaşıyorum.

Sistemim şöyle:
    MSI P67A-G45 Intel P67 (2 sata3, 4 sata2 port)
    INTEL Core i5-2500K
    Team Elite 4GB DDR3 1333MHz (2x2GB)

IDE modunda

AHCI modunda

Her iki sata3 portunu ve hatta başka bir sata kabloyla da deneme yaptım sonuç aynı. Dark sata3 kablo kullanıyorum.

EDIT1:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowlee -- 15 Eylül 2012; 16:00:43 >

• AS SSD sonuçları :

• quote:

260 tl. Yani bu değerler normal diyorsunuz.

Vatan PC'de 271 TL'ye Vertex4 dururken bunu almanız bence çok yanlış olmuş. Sıkıştırılamaz dosya aktarımında Vertex4 piyasadaki tüm SSD'leri tokatlar. Hem de Marvell kontrolcülü diğer SSD'lerden de çok ucuzdur.

edit: eğer bunu yeni aldıysanız tabii...

AS SSD sonucuna göre kısmen daha yüksek performans elde etmek gerekiyor gibi görünüyor. Sistemin yüksek performans güç modunda olduğundan emin olun değilse ayarlayıp tekrar test alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 15 Eylül 2012; 15:46:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

260 tl. Yani bu değerler normal diyorsunuz.

Vatan PC'de 271 TL'ye Vertex4 dururken bunu almanız bence çok yanlış olmuş. Sıkıştırılamaz dosya aktarımında Vertex4 piyasadaki tüm SSD'leri tokatlar. Hem de Marvell kontrolcülü diğer SSD'lerden de çok ucuzdur.

Ürün 550/500 okuma yazma hızı vadediyor. Gerçekde bu değerleri vermemesi söz konusu mu diyorsunuz. Öyle bir durum varsa değişim talep ederim.

Not: YÜksek performans güç modu nereden yapılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 15 Eylül 2012; 15:48:43 >
  • Bu başlıktaki arkadaşlardan bir ricam olacak lütfen AS SSD testini veya Anvil Storage'yi kullanın. Cyristal de iyi programdır ama AS SSD sürücüler ve sıkıntılar hakkında da rapor verir. ZAten firmalar artık ürün tanıtımını ATTO ile değil AS SSD'yi referans göstererek tanıtmaya başladılar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.